Bomben Svenska Spel
Artikel

Bomben

1 juni 2020

Bomben är ett poolspel hos Svenska Spel som går ut på att förutspå hur många mål varje lag på kupongen gör. Vanligtvis innehåller kupongen 2-4 matcher beroende sport och vinner gör du genom att pricka rätt på samtliga matcher. Att få alla rätt på Bomben är inte alltid så lätt och därför kan det också bli väldigt höga vinster emellanåt, vilket gjort Bomben till ett mycket populärt spel hos Svenska Spel.

Spela Bomben tillsammans med Sportbloggare

Det finns flera fördelar med att spela tillsammans med oss på Sportbloggare och inte minst när det kommer till Bomben. Att pricka in Bomben är nämligen inte så lätt och för att öka sin vinstchans vill man gärna sitta på ett litet större system.

Ett större system kostar dock lite mer och det är inte alltid som man vill lägga ut dessa pengar helt själv - då kan en smart idé vara att köpa in sig på ett andelssystem som vi på Sportbloggare erbjuder.

När vi spelar Bomben så erbjuder vi system i olika storlekar och olika många andelar, detta för att alla ska kunna vara med oavsett storlek på plånboken.

Så hittar ni oss på Svenska Spel
 1. Gå in på Svenska Spel & logga in med BankID
 2. Välj “Spela tillsammans” och sök på “Bettingstugan”
 3. Hitta ett spel & köp en andel till Stryktipset!

Tips Bomben från Sportbloggare

Vi på Sportbloggare håller er alltid uppdaterade angående de svenska hockeymatcherna i SHL och HockeyAllsvenskan med matchtips som ni kan använda som inspiration när ni placerar ett spel på Bomben.

Bland annat så går hockeybloggen Dragskott igenom alla matcher där han lämnar både en kommentar om matchen i sig och ett matchtips.

Till Dragskotts analyser

Powerplay » Tisdag 29/9 » Analys & Tips!

28 september 2020

KHL och Metal Ligaen utgör dagens Powerplay-kupong. I KHL är lag som haft problem med corona i trupperna igång igen. Många svenskar har potential att spela huvudroller på dagens ... Läs mer

Powerplay » Lördag 26/9 » Analys & Tips!

25 september 2020

Svensk hockey dominerar Powerplay-kupongen. Fem matcher från SHL. I början av säsongen har de nederlagstippade lagen större chans att plocka poäng. Oskarshamn hemma mot Luleå kan ... Läs mer

Tips Bomben från Bettingstugan

När du spelar Bomben kan du ibland ta del av extrapengar som Svenska Spel slänger in i potten och vid dessa tillfällen brukar Bettingstugan.se erbjuda tips till den aktuella omgången.

Där går man igenom kupongens alla matcher och kommer också med ett förslag på hur ett spel på Bomben skulle kunna se ut. På så sätt slipper du göra grovjobbet om du känner att du inte är tillräckligt påläst.

Så spelar du Bomben

Bomben går ut på att du som spelare ska förutspå resultatet i varje match som finns på kupongen genom att kryssa i antalet mål som du tror att varje lag gör. Inte så lätt, men då du kan göra flera val för hur många lag du tror att ett lag gör så underlättar det något och din vinstchans ökar samtidigt.

Exempel på hur ett spel skulle kunna se ut: 

Djurgården vs HV71

 • Djurgården: 2, 3, 4 eller 5 mål
 • HV71: 1, 2 eller 3 mål

Frölunda vs Färjestad:

 • Frölunda: 3, 4 eller 5 mål
 • Färjestad: 3, 4 eller 5 mål

Brynäs vs Luleå

 • Brynäs: 1, 2 eller 3 mål
 • Luleå: 3, 4 eller 5 mål

Du vinner på Bomben genom att ha alla rätt och vinsten beror på oddset för de vinnande resultaten.

Vad kostar det att spela Bomben?
Du som spelar Bomben hos Svenska Spel kan göra det från 1 krona och uppåt. Allt beror på hur många val du väljer att addera på din kupong. Fler val kostar givetvis mer, men du ökar samtidigt dina vinstchanser.

En enkelrad där du gör ett val för varje lag kostar alltså 1 kronor och sedan kostar varje rad ytterligare 1 krona. Gör du exempelvis två val för varje lag på en kupong som innehåller tre matcher blir din kostnad 64 kronor.

Du kan enkelt räkna ut din kostnad genom att ta antal val för varje lag och multiplicera. Exempelvis om kupongen har tre matcher och du har kryssat i tre val för varje lag räknar du ut enligt följande:

3x3x3x3x3x3=729 kronor

Bomben Xperten

Att spela Bomben är väldigt roligt och underhållande, men det är inte alla som vet hur man ska spela eller har koll på de aktuella matcherna. Då kan man alltid ta hjälp av Xperten som plockar ut dina resultat.

Det enda du som spelare behöver göra är att välja en insats, klicka på “klar” och betala. Insatsen när du spelar Xperten är från 24 kronor och upp till 2.000 kronor och du kan alltid se hur ditt spel ser ut som Xperten plockat ut innan du väljer att betala.

Bomben Spelstopp

När du spelar poolspel hos Svenska Spel så har man som grundregel att alltid ha spelstopp en minut innan första matchen börjar. På Bomben är det inget undantag. Så vilket spelstopp det är på Bomben varierar ganska mycket beroende på vilken sport och liga det handlar om.

Exempelvis brukar matcher här hemma i Sverige vanligtvis börja klockan 19:00, medan det i andra länder och ligor handlar om en senare tid för matchstart. Men sådant kan alltså variera mellan alla de olika veckodagarna.

Resultat på Bomben

När din kupong på Bomben är inlämnad hos Svenska Spel och matcherna startat börjar det roliga - nämligen att följa matcherna och resultaten. Då kommer du också märka hur snabbt det kan svänga - både till din för- och nackdel.

Svenska Spel har man en undersida för resultat där du kan följa hur det går i matcherna och samtidigt se den aktuella utdelningen för Bomben.

Rätta Bomben hos Svenska Spel

 1. Klicka HÄR!
 2. Välj rätt datum, omgång och se resultat

Förutom att du kan se hur det gått i varje match, kan du också se aktuell utdelning och hur många som prickat in alla rätt på Bomben.

Bomben Utdelning

Att vinna på Bomben är inte så enkelt som man kanske kan tro, men det gör också att utdelningen på Bomben ibland blir väldigt bra. Att rekordvinsten ligger på 2,6 miljoner kronor säger en del om potentialen som detta poolspel har.

Hur utdelningen blir har dock ingenting med omsättning och antal vinnare att göra, så som det är för andra poolspel som Svenska Spel erbjuder. Istället är det oddsen för aktuella resultat som avgör utdelningen.

Så när det är målglada sporter på kupongen så som bandy och ishockey händer det ofta att utdelningen blir hög och bra.

Om Bomben

Bomben är ett poolspel som Svenska Spel lanserade under 2001 och som går ut på att gissa rätt matchresultat på två till fyra matcher. Du som spelare kryssar helt enkelt i antal mål som du tror att varje lag gör och för att öka din vinstchans väljer du fler val för ett och samma lag.

Hur många matcher varje bomb beror på vilken sport som fyller den aktuella kupongen. Två matcher är vanligt när det handlar om bandy, tre matcher när det gäller ishockey och tre till fyra matcher när det handlar om fotbollen.

Vinsterna på Bomben kan bli väldigt höga emellanåt och det beror på att resultaten ibland drar iväg och så även för oddset för de vinnande matchresultatet. I dagsläget är rekordvinsten på Bomben hela 2,6 miljoner kronor.

FAQ - Frågor & svar om Bomben

❓ Hur spelar jag Bomben?

Du spelar Bomben genom att tippa rätt matchresultat på två till fyra matcher. Fyll i kupongen med hur många mål du tror att varje lag gör och du vinner genom att ha rätt på samtliga matcher.

Läs mer om Bomben

💰 Vad kostar det att spela Bomben?

En enkelrad på Bomben där du gör ett val för varje lag kostar 1 kronor. Väljer du att addera fler val kostar det mera.

Multiplicera antalet val för lag 1, med antalet val för lag 2 och så vidare för att få fram vad ditt system kostar. Exempel om du gör två val på varje lag och kupongen har tre matcher, då räknar du ut kostnaden enligt följande:

2x2x2x2x2x2=64 kronor

Läs mer om Bomben

🖋 Hur rättar jag Bomben?

Du rättar Bomben hos Svenska Spel!

 1. Gå in på Svenska Spel
 2. Välj “Resultat” & “Bomben”
 3. Tryck på fliken ovanför kupongen och välj ditt datum

Läs mer om Bomben

💣 Vilka matcher är på Bomben?

Vilka matcher som finns på Bomben idag kan du se genom att klicka HÄR!

Läs mer om Bomben

🤷‍♂️ Hur vinner man på Bomben?

Du vinner på Bomben genom att tippa rätt antal mål för varje lag på kupongen som innehåller två till fyra matcher.

Läs mer om Bomben

💸 Rekordvinst på Bomben?

Högsta vinsten på Bomben är 2,6 miljoner kronor.

Läs mer om Bomben

Dela inlägg

Kommentera