• Afterice

Jimmie Ericsson om att återvända till Vita Hästen

Det var i februari tidigare i år som Jimmie Ericsson skadade sig i en match mot Luleå, sedan dess har det varit oklart om han kan spela hockey igen.

Men forwarden vill komma tillbaka, vilket han säger i en intervju med Hockeysverige.

– Det är lite frustrerande att laget inte får veta om jag kan spela eller inte. Jag vill ju spela om vad och hälsena blir ungefär som normalt. Jag vill ju inte lägga ner flera timmar om dagen för att hålla det i schack under en hel säsong - då kan jag lika gärna lägga av. Men det är klart att jag vill komma tillbaka, säger Jimmie Ericsson i en längre intervju med Hockeysverige.se.

Han uttalar sig också om Vita Hästen, som är hans moderklubb.

– Jag vet att Vita Hästen drömmer om att jag ska spela där så blir det besvärligt då jag har familjen här. Det skulle inte hålla att vara ifrån dom även om det vore jävligt skoj. Det är ju 17år sedan jag spelade där senast, säger han till sajten.

39-åringen gjorde 19 poäng på 42 SHL-matcher förra säsongen.

Dela inlägg:
  • Afterice

Vita Hästen tappar placering - i Europa-rankingen

Vita Hästen hade en tung förra säsong i HockeyAllsvenskan där man via kvalserien lyckades säkra ett nytt kontrakt. 

Den dåliga säsongen har också gjort att man nu tappar i rank när Hockeyarchives släppt sin lista över de 250 bästa klubbarna i Europa.

På plats 158 hittar vi Vita Hästen. Det innebär att man tappat 35 placeringar i jämförelse med året innan. 

Förhoppningen är nu att Vita Hästen kan göra en bättre säsong och hålla sig borta från bottenstriden i Allsvenskan.

Dela inlägg:
  • Afterice

Lämnar Vita Hästen - skrivit på för ny klubb

Victor Lindman fortsätter inte i Vita Hästen. Nu har han gjort klart för spel i division 2 med IK Guts.

En skaplig värvningsbomb med tanke på den rutin som 23-åringen hunnit samla på sig med hela 136 matcher i HockeyAllsvenskan.

Nu vill ha hitta tillbaka till glädjen i hockeyn, vilket han själv skriver på Twitter.

Dela inlägg:
  • Afterice

Landslagsman klar för Vita Hästen

Vita Hästen meddelar att man gjort klart med landslagsmeriterade spelaren Istvan Bartali. 28-åringen kommer närmast från spel i tyska ligan där han spelat med Schwenninger Wild Wings.

Forwarden noterades för 16 poäng på 42 matcher förra säsongen i tyska högstaligan.

– Bartalis kommer passa perfekt in i vårt lag som en tvåvägscenter med sina främsta kvalitéer i spelförståelsen, passningsspelet och förmågan att göra omgivningen bättre, säger tränare Tony Zabel till klubbens hemsida och fortsätter:

– Utifrån de referenser vi fått så är Bartalis en spelare som tävlar och tränar hårt, det tillsammans med hans skicklighet och rutin från Tyska högsta ligan i tre år tillsammans med internationella matcher med landslaget gör att vi ser Istvan som en mycket viktig spelare för Vita Hästen och vår utveckling.

På meritlistan finns, förutom spel i Ungerska landslaget, 196 matcher i HockeyAllsvenskan efter sin tid i Troja-Ljungby.

Kontraktet gäller över den kommande säsongen.

Dela inlägg:
  • Afterice

En tuff säsong väntar för Vita Hästen

Vita Hästen har en tuff säsong framför sig. Efter att man misslyckas med att få ihop ekonomin för att klara av elitlicensen blir det en stor prövning att få alla bitar att falla på plats.

Under gårdagens årsmöte blev det klart att hela styrelsen får nytt förtroende, den styrelse som blev tillsatt efter det extrainkallade årsmötet i början på året.

Och inkomsterna då? Lägre än väntat. Vilket gjort att ekonomiska situationen inte är hållbar just nu.

Man fick in 1,2 miljoner mindre på publikintäkter än vad man hade räknat med under förra säsongen. Delvis beror det på sportsliga resultatet där man via kvalserien lyckades hålla sig kvar i HockeyAllsvenskan.

Även inkomsten för marknad var under förväntat. 1,6 miljoner lägre än budget. 

Nu är klubben inne på ett s.k kontrollår och man ska efter kommande säsong kunna visa upp ett eget kapital på 2,5 miljoner kronor som är det nya kravet.

Dela inlägg: