Afterice
Afterice

Istvan Bartalis fina svit i Vita Hästen

Vita Hästen har efter ett par bra resultat på sistone skaffat sig ett bra läge i tabellen när vi närmar oss halvvägs av grundserien i HockeyAllsvenskan.

En som man kan tacka detta för är nyförvärvet Istvan Bartalis. Inte bara för att han leder poängligan, utan för att han visat upp en bra form på slutet.

Hans facit, där han bidragit med poäng i nio raka matcher, imponerar. Mot Modo på onsdagskvällen bidrog han med ett mål, efter en fin framspelning från Linus Andersson.

Vita Hästen har kvar två matcher denna vecka. Kristianstad borta på fredag och borta mot Västervik på söndag.

Formen, där man tagit tio poäng på de fem senaste matcherna, får gärna hålla i sig.

Dela inlägg
Afterice

Vita Hästen bröt Modos långa segersvit

Vita Hästen tog på onsdagskvällen en tung trepoängare hemma i Himmelstalundshallen. Modo Hockeys segersvit stannade på tolv matcher när Vita Hästen till slut vann matchen med 4-3.

Formstarka Modo besökte Himmelstalundshallen i Norrköping, men starten mot Vita Hästen skulle bli allt annat än bra.

Vita Hästen kunde genom Erik Borg skapa en snabb spelvändning som via Simon Krekula fick en fin pass in framför mål och 1-0 efter 2.36 in på matchen. Det stannade inte där, utan utökningen till 2-0 kom efter ett mycket bra Powerplay-spel från hemmalaget. Simon Fernholms avslut letade sig in Linus Lundin i gästernas mål.

Lundin hade för övrigt ingen bra dag. Efter att både 3-0 och 4-0 letat sig in i mellanperioden gjorde Modo ett målvaktsbyte.

Det blev bättre. Modo höll nämligen tätt efter att Erik Hanses fått komma in mellan stolparna och samtidigt levererade man i offensiven.

4-1 inför sista - blev till 4-3 i tredje perioden. Men närmare än så kom man inte, även fast chanser för en kvittering uppstod.

En tung trea för Vita Hästen som nu klättrar förbi Kristianstad och upp på en sjundeplats i HockeyAllsvenskan. Modo då? Fortsatt på en tredjeplats.

Inte nog med förlusten för Modo, så vann toppkonkurrenterna Björklöven, BIK Karlskoga och Timrå ikväll.

Matchfakta: Vita Hästen - Modo Hockey
 • 1-0: Erik Borg (Simon Krekula)
 • 2-0: Simon Fernholm (Linus Andersson, Jens Holmström)
 • 3-0: Istvan Bartalis (Linus Andersson)
 • 4-0: Joakim Hällerström (Marcus Eriksson, Kevin Elgestål)
 • 4-1: Mathias From (Mattias Norlinder, Jonathan Johnsson)
 • 4-2: Jonathan Johnsson (Adam Tambellini, Patrik Karlkvist)
 • 4-3: Henrik Björklund (Mathias From, Oscar Hedman)
Dela inlägg
Afterice

Tuff match väntar - då hyllas Vita Hästen

Vita Hästen har ikväll en tuff hemmamatch framför sig. Modo Hockey är nämligen på besök i Norrköping, ett lag som började säsongen trögt men har vaknat till och svarat för tolv raka segrar i HockeyAllsvenskan. Det gör att man nu placerar sig på en tredjeplats i serien.

Inför kvällens drabbning väljer Modo Hockeys tränar, Björn Hellqvist, att hylla Vita Hästen.

– Vita Hästen spelar en aggressiv och ganska rolig ishockey. Det går ganska fort, ett högt tempo. De har förändrat mycket sedan Tony Zabel kom in, säger han till klubbens hemsida och fortsätter:

– Framförallt arbets-etiska saker och det tempo dom spelar är mycket högre. Snabba omställningar, rakare ishockey och inte med så mycket krusiduller längre.

Vita Hästen har rykt upp sig på sistone där man har fyra vinster på de fem senaste matcherna.

Klockan 19:00 släpps pucken mellan Vita Hästen och Modo Hockey.

Dela inlägg
Afterice

SHL-lånet avgjorde för Vita Hästen

Vita Hästen vann bortamatchen mot Karlskorna HK efter straffar. Matchvinnare blev Viktor Lodin, SHL-lånet från Örebro Hockey. Två poäng till Vita Hästen som gör att man fortsatt är rätt sida om Playoff-strecket.

Vita Hästen hamnade i underläge borta mot Karlskorna HK som tog ledningen med 1-0 i den första perioden genom Janne Kivilahti.

Det följdes upp av en mållös mittenperiod.

Men i den tredje perioden skulle man få in pucken. Efter en snabb omställning kunde Filip Cruseman på pass från Istvan Bartalis göra 1-1. Inget måljubel för den tidigare KHK-spelaren dock.

Vita Hästen hade ytterligare en puck inne, men dömdes bort på grund av spark.

Träna straffar i veckan?

Matchen gick till straffar och där visade det sig vara väldigt svårt att få in pucken. Flera rent av usla försök. Men på Vita Hästens sjätte försök klev lånet från Örebro Hockey fram, Viktor Lodin, och avgjorde. Skönt!

Men nu är väl straffträning högst upp på schemat? Inte första gången Vita Hästen missar så många försök.

  Dela inlägg
  Afterice

  Vita Hästen lånar ut backen

  Det var i början på oktober som Vita Hästen meddelade att man lånade ut Wilmer Lindblad till Enköping och nu står det också klart att han blir kvar där hela grundserien ut.

  Det är samma klubb som 20-åringen spelade för innan Vita Hästen plockade in honom på ett tvåårskontrakt.

  – Efter samtal med Wilmer så känner vi att han behöver ha mer matchtid över tid, så vi har kommit överens om att låna ut Wilmer till Enköping över resterande del av Hockeyettans grundserie. Wilmer kommer kunna få mer speltid i Enköping och för hans egna utveckling är det viktigt.

  Hittills har det blivit fem matcher och två poäng i Enköping under sin utlåning. Nu blir det alltså fler matcher i Hockeyettan framöver.

  Dela inlägg
  Afterice

  Ett matchstraff sänkte Vita Hästen

  Det blev en hård och tuff match uppe i Umeå för Vita Hästen under måndagskvällen. En match där Vita Hästen tog ledningen mot Björklöven genom Oliver Nordberg, men föll till sist med 5-3.

  Tittar man igenom matchen mot Björklöven igen finns det många fel att hitta från Vita Hästens sida och lite för många för att man ska ha chans att vinna uppe i Umeå.

  Men man tog ledningen iallafall. Även om det sedan blev en match där Björklövens Powerplay-spel skulle bli avgörande. Där fick man verkligen chansen och visa upp sin skicklighet när Simon Krekula drog på sig ett matchstraff och Löven fick 5 minuter PP.

  Där avgörs också matchen då man går upp i en 4-1-ledning. Även fast Vita Hästen kommer tillbaka med två mål från Arvid Degerstedt och har ett bra tryck i slutet, så håller hemmalaget undan och lägger också in 5-3 i tom kasse.

  1-1-målet som Vita Hästen släpper in känns slarvigt och billigt för att nämna något. Försvarsmiss där Fredric Andersson helt fri får stå framför mål, ta emot puck och göra sin grej, innan han lägger in pucken.

  Ett plus till målvakt Oscar Masiello också som kommer in och håller nollan. Räddar samtliga tolv skott han får på sig.

  ---

  Resan fortsätter. På onsdag väntar bortamatch mot Mora IK.

  Dela inlägg