Afterice
Afterice

Bild från Bildbyrån

Uppgifter: Vita Hästen nära värvning från AIK

Vita Hästen kan vara på väg att värva från seriekonkurrenten AIK. Det är Norrköpings Tidningar som nu går ut med uppgifter som säger att Ricard Blidstrand är aktuell.

– Jag har ingen dialog med Hästen, men jag har också hört att de är intresserade. Jag har ingenting klart inför nästa säsong, säger Blidstrand till NT.se.

För tidningen säger 28-åringen att Vita Hästen inte är uteslutet.

– Nej det är inte uteslutet. Jag känner ett gäng där sedan tidigare, bland annat Tony (Zabel). Jag känner även till staden väldigt väl eftersom att sommarstugan ligger där, säger Blidstrand till tidningen.

Backen spelade 50 matcher i HockeyAllsvenskan med AIK under den gångna säsongen och bidrog med fem assist. Tidigare har han även spelat för bland annat BIK Karlskoga och Kallinge/Ronneby.

Dela inlägg
Afterice

Bild från Bildbyrån

Uppgifter: Här hamnar Viktor Kokman

Det blir ingen fortsättning i Vita Hästen för Viktor Kokman och det har tidigare ryktas om en flytt till Norge för målvakten.

Nu avslöjar Norrköpings Tidningar att så blir fallet. Det handlar om Storhamar i norska Get-ligaen.

27-åringen hade 89,8 i räddningsprocent på sina 37 matcher i HockeyAllsvenskan under den gångna säsongen.

Dela inlägg
Afterice

Bild från Bildbyrån

Förre Vita Hästen-backen tillbaka i Sverige

Den förre Vita Hästen-backen Christian Kåsastul är tillbaka i Sverige efter en tid i norska klubben Frisk Asker. Det är AIK som meddelar på sin hemsida att man gjort klart med 23-åringen.

Anders Gozzi om senaste tillskottet i laget:

– Christian är en vältränad, skridskostark och fysisk back med meriter från bland annat VM, ett mästerskap han även skulle ha spelat i år om det inte blivit inställt. Han har redan känt på spel i HockeyAllsvenskan för några år sedan och har sedan dess utvecklats ytterligare i både det defensiva och offensiva spelet, säger han till AIK:s hemsida.

Kontraktet sträcker sig över den kommande säsongen.

Dela inlägg
Afterice

Bild från Bildbyrån

Uppgifter: Målvakten lämnar Vita Hästen

Det blir ingen fortsättning i Vita Hästen för målvakten Viktor Kokman, det uppger Norrköpings Tidningar idag. Enligt tidningen kommer målvakten fortsätta karriären i Norge.

– Jag förstår att det blir spekulationer, men så där är det inte, säger Kokman till NT.se och fortsätter:

– Det har gått en månad sedan säsongen avslutades och jag har ännu inte hört något från Hästen. Det är klart att jag tittar på andra alternativ. Jag har sagt upp min lägenhet i Norrköping som jag delar med min sambo. Men det är bara av ekonomiska skäl då hon ska bo ett år i Mora under sin polisaspirant-utbildning.

Enligt tidningen kommer Vita Hästen satsa på Oscar Masiello som har kontrakt med klubben sedan tidigare och Niklas Lundström där man ska vara överens om en förlängning.

Dela inlägg
Afterice

Bild från Bildbyrån

Leksand-backen klar för Vita Hästen

Vita Hästen har gjort klart med en ny back. Det handlar om Jakob Stöffling som närmast kommer från spel i Leksands J20-lag. Där blev det den gångna säsongen 13 poäng på 32-matcher.

– Jakob Stöffling är säsongens första nyförvärv. Han är en ung lovande back som varit kapten i landets kanske bästa J20-lag. Jakob besitter en mycket bra skridskoåkning och är en reslig back med ett bra första pass. Jakob kommer att passa mycket bra in i laget och besitter egenskaper som vi söker till nästa års trupp, säger tränare Tony Zabel till klubbens officiella hemsida.

Detta betyder att Vita Hästen nu har sju spelare under kontrakt till kommande säsong. Sedan tidigare är det klart att Oscar Masiello, Jens Hellgren, Wilmer Lindblad, Patrick Blomberg, Christopher Fish och Jesper Samuelsson spelar i klubben nästa säsong, åtminstone om man fullföljer sina kontrakt.

Dela inlägg
Afterice

Bild från Bildbyrån

SHL-intresse för Vita Hästen-backen

Det var inför säsongen som backen Simon Fernholm skrev på för Vita Hästen och så här på efterhand kan man säga att det blev ett bra val. 26-åringen fick mycket förtroende, gjorde en bra säsong och en notering på 25 poäng på 52 matcher i grundserien.

– Jag är nöjd över hur säsongen har varit. Jag har fått stort förtroende vilket har gynnat mig. Att jag har fått chansen i power play var också roligt. Jag har inget att klaga på och har bara bra saker att säga om laget, tränarna och organisationen, säger Simon Fernholm till Norrköpings Tidningar.

Hans insatser han inneburit att klubbar nu från SHL visar intresse, något han berättar för tidningen.

– Intresse finns från SHL, men jag har inte fått nånting konkret. Jag brukar inte prata så mycket med min agent förrän efter att säsongen är slut, vi får se vad som händer säger Simon Fernholm till NT.se.

Kontraktet med Vita Hästen löper ut och därför kan han nu själv bestämma helt fritt vilken klubb han vill spela för nästa säsong - bland lagen som är intresserade.

Dela inlägg