Afterice
Afterice

Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Adam Werner klar för Vita Hästen

Vita Hästen meddelar på sin hemsida att man förstärker målvaktssidan. Det handlar om ett lån av Adam Werner. 23-åringen kommer närmast från en säsong i Colorado där det bland annat blev två matcher i NHL.

Det hela handlar om ett lån tills det att hockeyn på andra sidan drar igång igen.

– Jag vill självklart bli en bättre hockeymålvakt och samtidigt bidra med allt jag kan till laget för att vinna matcher, säger Werner till Vita Hästens hemsida.

Dela inlägg
Afterice

Foto: Johan Löf / Bildbyrån

Simon Holmström klar för Vita Hästen

Vita Hästen får förstärkning. Idag blev det officiellt att man plockar in Simon Holmström på lån, från NHL-klubben New York Islanders.

19-åringen spelade förra säsongen i AHL där det blev 15 poäng på 46 matcher.

– Jag ser fram emot att komma in och göra mitt jobb och förhoppningsvis skapa lite framåt också, säger Holmström till Vita Hästens hemsida.

Dela inlägg
Afterice

Bild från Bildbyrån

Uppgifter: Vita Hästen nära värvning från AIK

Vita Hästen kan vara på väg att värva från seriekonkurrenten AIK. Det är Norrköpings Tidningar som nu går ut med uppgifter som säger att Ricard Blidstrand är aktuell.

– Jag har ingen dialog med Hästen, men jag har också hört att de är intresserade. Jag har ingenting klart inför nästa säsong, säger Blidstrand till NT.se.

För tidningen säger 28-åringen att Vita Hästen inte är uteslutet.

– Nej det är inte uteslutet. Jag känner ett gäng där sedan tidigare, bland annat Tony (Zabel). Jag känner även till staden väldigt väl eftersom att sommarstugan ligger där, säger Blidstrand till tidningen.

Backen spelade 50 matcher i HockeyAllsvenskan med AIK under den gångna säsongen och bidrog med fem assist. Tidigare har han även spelat för bland annat BIK Karlskoga och Kallinge/Ronneby.

Dela inlägg
Afterice

Bild från Bildbyrån

Uppgifter: Här hamnar Viktor Kokman

Det blir ingen fortsättning i Vita Hästen för Viktor Kokman och det har tidigare ryktas om en flytt till Norge för målvakten.

Nu avslöjar Norrköpings Tidningar att så blir fallet. Det handlar om Storhamar i norska Get-ligaen.

27-åringen hade 89,8 i räddningsprocent på sina 37 matcher i HockeyAllsvenskan under den gångna säsongen.

Dela inlägg
Afterice

Bild från Bildbyrån

Förre Vita Hästen-backen tillbaka i Sverige

Den förre Vita Hästen-backen Christian Kåsastul är tillbaka i Sverige efter en tid i norska klubben Frisk Asker. Det är AIK som meddelar på sin hemsida att man gjort klart med 23-åringen.

Anders Gozzi om senaste tillskottet i laget:

– Christian är en vältränad, skridskostark och fysisk back med meriter från bland annat VM, ett mästerskap han även skulle ha spelat i år om det inte blivit inställt. Han har redan känt på spel i HockeyAllsvenskan för några år sedan och har sedan dess utvecklats ytterligare i både det defensiva och offensiva spelet, säger han till AIK:s hemsida.

Kontraktet sträcker sig över den kommande säsongen.

Dela inlägg
Afterice

Bild från Bildbyrån

Uppgifter: Målvakten lämnar Vita Hästen

Det blir ingen fortsättning i Vita Hästen för målvakten Viktor Kokman, det uppger Norrköpings Tidningar idag. Enligt tidningen kommer målvakten fortsätta karriären i Norge.

– Jag förstår att det blir spekulationer, men så där är det inte, säger Kokman till NT.se och fortsätter:

– Det har gått en månad sedan säsongen avslutades och jag har ännu inte hört något från Hästen. Det är klart att jag tittar på andra alternativ. Jag har sagt upp min lägenhet i Norrköping som jag delar med min sambo. Men det är bara av ekonomiska skäl då hon ska bo ett år i Mora under sin polisaspirant-utbildning.

Enligt tidningen kommer Vita Hästen satsa på Oscar Masiello som har kontrakt med klubben sedan tidigare och Niklas Lundström där man ska vara överens om en förlängning.

Dela inlägg