Omgångens bet: Hur är Vallentunas Corona-form?
Omgångens bet: Hur är Vallentunas Corona-form?

Bild från Bildbyrån

Omgångens bet: Hur är Vallentunas Corona-form?

Onsdagen är här och det betyder en hel del matcher i Hockeyettan, för dagen 18 matcher fördelat på alla fyra serier. Här är mina bet för omgången.

Hudiksvall - Vallentuna 1

Glada Hudik har blandat och gett så här långt, inte minst på bortaplan. I förra omgången kom kanske trendbrottet när man lyckades bortaslå obesgerade Enköping i förlängningen. Hudiksvall, med ett nybygge i sin pipeline, bör inte ha några problem att slå Vallentuna. Dels till följd av att man är ett bättre lag, men också hur Vallentunas säsong sett ut hittills. Man blev som bekant härjade av Covid-19 och när man äntligen var tillbaka så hann man bara spela en match innan deras motståndare Hammarby ställde in till följd av samma anledning.

Resultatet? Att man nu ska spela 13 matcher under november månad.

Hudiksvall har spelat en bra defensiv hockey hittills men måste få igång offensiven. På hemmaplan är man trygga och bör ta hem hela potten.

Forshaga - Mariestad 2

Mariestad har haft ett par veckor som varit riktigt tuffa. Mot Borlänge blev det en rejäl smocka när man förlorade med 5-1, därefter två uddamålsförluster mot HC Dalen och antagonisten Skövde. Med Bois-mått mätt är det katastrof förstås, men målet måste ändå att färga in i Allettan och den målsättningen är inte alls omöjlig. Forshaga har inlett ungefär som man skulle kunna förvänta sig och besegrat lag man bör ha bakom sig i tabellen. Ikväll lär Mariestad dra de längsta strået, inte minst när man tänker till om det sparkapital som finns i truppen som hittills inte fått ut maxkapaciteten.

Tranås - Hanhals 2

Efter en trög start har Högbergs Tranås växlat upp rejält. Efter dne där snöpliga förskuten mot Kalmar med 5-4 har man i tur och ordning slagit Tyringe, Borås och Troja/Ljungby. Vinsten mot Troja står ut, så klart. Inte bara för att det är det tuffast möjliga motståndet utan snarare sättet man slog topplaget. Efter underläge 0-2 vände man till vinst med 4-2.

Ikväll tar man emot Hanhals, och där bör man vinna, eller man ska vinna. Nye tränaren Niclas Högberg hämtades just från Hanhals som han formade på ett otorligt bra sätt under sins säsonger där. Årets Hanhals saknar dock det där lilla extra som vi sett under några säsonger. Återkomst blir det också för Isak Ragnevad som spenderade förra säsongen i just Tranås. Återstår om Ragnevad får chansen ikväll då han och Israelsson spelat lika många matcher hittills och i grunden är den bättre målvakten.

Ikväll debuterar dessutom den finska landslagsmeriterade centern Nicklas Noiusiainen. Läs mer här.

Östersund - Örnsköldsvik 1

Östersund parkerar på den sista Allettanplatsen med häften så lite mål gjorda framåt som ettan Boden, 22 färre mål faktiskt. Vid första anblicken ser det illa ut men det är en haltande tabell. Å ena sidan har man vunnit mot bottenlagen Sundsvall och Lejon, men också förlorat mot bottenlaget Kiruna AIF. Om Östersund varit överraskande dåliga resultatmässigt så har Örnsköldsvik varit raka motsatsen. Tippade långt ner i tabellen så ligger man nu på Allettanplats före Östersund. Spelare för spelare är Östersund det bättre laget och tipset bygger på att det nu lossnar offensivt för Östersund. Defensivt finns inget att klaga på laget som släppt in minst mål i den norra serien, bara Nybro har släppt in färre mål hittills. Hockey bygger man som bekant bakifrån och den delen har man minst sagt lyckats med.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget