NU måste man göra något - Sen är för sent
NU måste man göra något - Sen är för sent

Foto: Adobestock

NU måste man göra något - Sen är för sent

Det är förstås ingen nyhet för någon i hela världen att Covid-19 just nu påverkar alla delar av livet. Det är ett problem för så gott som alla och hittills har den kostat mer än vad vi har råd med. Ur ett mänskligt perspektiv. Det är ett väldigt märkligt sätt att uttrycka sig - mänskligt perspektiv.

För visst känns det som om det där uttrycket har en tendens att tyna bort när det kommer till idrott? Den känslan sitter man med när man läser nyheter till höger och vänster om publikfrågan i våra arenor. Vi pratar mycket om ekonomi, fansens rätt till att se hockey på plats, men sällan eller aldrig tycks diskussionen handla om de som befinner sig mitt i epicentrumet av det här. Spelarna, ledarna, volontärerna. Jag tycker det är rätt märkligt. Ska dessa människor riskera sina liv för att vi - publiken, media - ska få titta på hockey?

I Hockeyettan har vi redan fått se flera lag som vi tvingats ställa in sina evenemang. Vallentuna ska på något sätt spela hockey varannan dag under november för att hinna med spelschemat. Man kan ju undra vad det gör för spelarna som vid sidan av sitt hockeyliv som också ska balansera familjen och jobbet. De senaste i raden att meddela smitta inom laget är Huddinge, Strömsbro och HC Dalen, dessförinnan även Hammarby. Fler lag står förmodligen med samma besked i byxfickan inom kort.

Det här förstår förstås alla att det är en fullständigt ohållbar situation. Istället för att diskutera hur många fler åskådare man kan knöka in i en hall (i och med det helt ofattbara beslutet att höja publikgränsen till 300) så borde diskussionen handla om hur vi räddar spelarna och ledarna från att bli smittade i den här pandemin. Det här börjar likna ett fartyg med hål i skrovet där besättningen öser vatten med en kaffekopp, det spelar ingen roll hur mycket man vill att det ska hjälpa för det finns bara en utväg - att hela fartyget sjunker.

Låt oss undvika det.

Nu är det dags för ligaorganisationen att visa prov på lite ledarskap. Pausa tillfälligt på alla fronter eller stoppa hela säsongen. Det finns ingen annan utväg för det finns inte en match som är värd att spelas om priset är att vi ignorerar det mänskliga perspektivet, och att det i sin tur kostar liv.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget