• Säsongens första nedslag

Säsongens första nedslag

Nedslag Serie A är bloggen som varje vecka kommer rikta sitt fokus mot Italien säsongen 18/19. Korta tankar direkt på slutsignal men även mer utförliga åsikter och analyser innan och efter ligaomgångarna. Min vision med raderna som kommer knackas ned är att hela tiden vara aktuell och djupgående. Mercatosurr och andra händelser som inte sker på gräset kommer säkerligen också att dyka upp, men då inte i samma utsträckning. Jag vill lägga mitt fokus på vad som händer nere på planen, individuella prestationer, se spelmönster och på så sätt göra olika nedslag i landet som engagerar fler än bara de mest inbitna italienarna. 

Varför en blogg är kanske en tanke som slår er? För mig var det inte heller någon självklarhet att starta upp och inleda det första inlägget. Insikten kom till mig för några månader sedan och då ville jag göra något konkret, jag konsumerar mängder med fotboll och har efter varje avslutad match en rad tankar och idéer som snurrar i mitt huvud. Twitter har länge funnits som ett alternativ men där känner jag mig oftast begränsad. Jag är fullt medveten om att det finns en del olika alternativ för alla inbitna att läsa om den italienska fotbollen. Min förhoppning är att kunna vara ett komplement med mer detaljerad fokusering, för är det något som jag fullkomligt älskar med "Calcion" så är det just den taktiska briljansen. Många gånger finns inte utrymmet att skriva om en till synes anonym Allan som befunnit sig precis överallt på planen och bidragit både offensivt och defensivt. Exakt där vill jag kunna vara, inga direkta riktlinjer utan istället kunna hitta mina infallsvinklar med aktuella händelser som intresserar mig.

Serie A känns inte bara utan ÄR hetare än på många år, så är det bara. Juventus har Cristiano Ronaldo i startelvan när ligan inleds, Inter med en makalös kraftsamling, Milan verkar äntligen ha hittat rätt (?) och kan verkligen Ancelotti ratta ett Napoli under förändring och med problem i fler än en lagdel. Bokstavligen talat är allt detta en bråkdel av vad som väntar om dryga två veckor. Jag vet inte vad som lockar mest, en kvällsmatch från Rom 20:30 eller lunchmatchen i Bergamo samma söndag. En sak är säker, jag kommer sitta i soffan och fortsätta samla på mig intryck från alla tänkbara hörn. Enda skillnaden från tidigare är att nu kommer ni kunna ta del av det. Det finns mycket mer att invänta och hålla sina tummar för, på återseende inom kort, när jag gör nedslag i lagen inför säsongsstarten den 18:e augusti.

Dela inlägg:

Kommentera inlägg