IFK-nytt » Allt om IFK Norrköping
IFK-nytt

Bild från Bildbyrån

IFK Norrköping värvar från Norge

IFK Norrköping meddelar idag på sin officiella hemsida att man gjort klart med ett nyförvärv från norska klubben Rosenborg. Det handlar om 25-årige nigerianen Samuel Adegbenro.

– IFK Norrköping är en av de största klubbarna i Sverige och jag ser fram emot den här utmaningen. Jag är väldigt glad över att vara här, säger Samuel till klubbens hemsida.

Kommer ge oss ytterligare spets

Rikard Norling, tränare IFK Norrköping, kommenterar senaste nyförvärvet:

– Vi är jätteglada över att vi lyckats knyta till oss Samuel. Han är en spelare som under lång tid spelat på högsta nivån i Norge och nått framgång både nationellt och internationellt. Samuel är en offensiv spelare som kommer att ge oss ytterligare spets, säger IFK Norrköpings tränare Rikard Norling till hemsidan.

2019 stod Samuel Adegbenro för fem mål på 20 matcher och under 2020 blev det tolv matcher i ligaspelet, men utan att göra mål.

   Dela inlägg
   IFK-nytt

   Bild från Bildbyrån

   Uppgifter: Spelaren klar för IFK Norrköping

   Flera spelare har lämnat IFK Norrköping, samtidigt har klubben endast gjort klart med ett nyförvärv då målvakten Oscar Jansson skrev på under förra veckan.

   Men nu verkar mer vara på ingång.

   Det handlar om Finnur Tómas Pálmason från isländska klubben KR Reykjavik. Det är klubbens VD Jonas Kristinsson som bekräftar för fotbolti.net att man accepterat ett bud från IFK Norrköping.

   Enligt SportExpressen till SportExpressen ska affären nu vara helt klar dessutom.

   Spelaren i frågan är 19 år gammal och har mittback som sin position. Där är Peking lite svaga för tillfället. Ingen täckte upp tappet för Rasmus Lauritsen när han lämnade under sommaren och nu väntas även Filip Dagerstål testa på lyckan utomlands. Mycket möjligt att vi kommer få se ytterligare ett nyförvärv av en försvarare, men det får framtiden svara på.

   Dela inlägg
   IFK-nytt

   Bild från Bildbyrån

   EXTRA: Jens Gustafsson lämnar IFK Norrköping

   IFK Norrköping meddelar under lördagen att Jens Gustafsson lämnar sitt uppdrag som tränare efter fem år i klubben.

   Jens Gustafsson till IFK Norrköpings hemsida:

   – Jag vill på det här sättet tacka alla som gjort de här 5 åren i IFK Norrköping till oförglömliga år. Tack till alla spelare och ledare som arbetat outtröttligt för att utveckla både laget och organisationen. Jag vill rikta ett speciellt tack till alla våra supportrar som starkt bidragit till mina bästa minnen av klubben, säger Gustafsson och fortsätter:

   – Det har varit ett privilegium att få inspireras och utmanas av alla vars hjärta klappar för laget och klubben och jag kommer för alltid att minnas er med värme och glädje. Det känns även oerhört bra att bidragit till att skapa de ekonomiska förutsättningarna som tryggar IFK för framtiden. Slutligen vill jag tacka staden Norrköping som fått mig att både känna mig välkommen och hemma.

   Jakten på en ny tränare har börjat.

   IFK Norrköping skriver följande på sin hemsida:

   "Processen att hitta Jens efterträdare och en översyn av föreningens sportsliga organisation är pågående och arbetet sker i ett högt tempo i syfte att befästa IFK Norrköping som Sveriges bästa fotbollsklubb."

   Dela inlägg
   IFK-nytt

   Foto: Andreas Sandström / Bildbyrån

   Stefan Hellberg lämnar IFK Norrköping

   Namn efter namn har lämnat IFK Norrköping. Nu är det klart med ytterligare ett. Stefan Hellberg, vilket Norrköping Tidningar skriver om idag.

   Samtidigt ger han styrelsen kritik.

   – Jag kan inte längre ställa upp på den kultur vi har i vår förening i dag. Jag kan inte lämna utan att säga vad jag tycker. Det är en skyldighet – mot mina arbetskamrater och IFK Norrköping. Jag är i det läget att jag faktiskt kan göra det. Jag skulle inte vilja göra det, men jag måste, säger han till NT.se och fortsätter:

   – Jag borde bara ha gjort det tidigare.

   Stefan Hellberg riktar kritik mot IFK Norrköpings styrelse.

   – Styrelsen behandlar inte folk på ett respektfullt sätt. Styrelsens uppgift är, precis som för oss inom fotbollen, att se till att motivera, inspirera och uppmuntra var och en via deras chefer. Vi har inte den miljön idag. Många i föreningen känner inte det stödet eller tryggheten. Den stora omsättningen bland vår personal avslöjar det. Det är möjligt styrelsen kan ha en uppfattning att det inte är så här som jag upplever det.

   Bara för något år sedan tvingades Mikael "Gädda" Hansson lämna och i år har flera namn fått göra det samma. Dale Reese och Stefan Thordarson. Medan marknadschefen Robin Bornehav lämna för att han valt att kliva på ett nytt jobb.

   Att omsättningen av personal är så pass stor hos IFK Norrköping är givetvis oroande. Inte minst när det gäller så värdefulla personer som det nu gör.

   Vi måste få en ärlig förklaring på varför detta sker.

   Dela inlägg
   IFK-nytt

   Bild från Bildbyrån

   Filip Dagerstål lämnar IFK Norrköping

   Ingen fortsättning för Filip Dagerstål i IFK Norrköping, det är någonting som SportExpressen rapporterar om idag.

   Backen som sitter på ett utgående kontrakt kommer inte förlänga, enligt tidningen.

   – Som det ser ut just nu kommer jag vilja hitta något annat. Jag känner att jag har varit på den här nivån ganska länge och presterat ganska bra. Jag känner att det är läge att ta nästa steg i min utveckling. Mitt mål är att hitta något nytt och utvecklas ännu mer som spelare och människa, säger Filip Dagerstål enligt SportExpressen och fortsätter.

   – Jag är också en person som vill ha ganska mycket tydlighet i mitt liv så jag vet att jag trivs väldigt bra i IFK Norrköping. Om jag står där och inte tycker att något bra dyker upp så kommer min dörr att vara öppen för IFK Norrköping. IFK är min klubb och ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Det är min klubb och min stad. Men målet är att det ska dyka upp något som är bra för mig.

   Enligt Expressen är Olympiakos en av klubbarna som är intresserade av 23-åringen som spelade 29 matcher i Allsvenskan med "Peking" under 2020.

   Dela inlägg
   IFK-nytt

   Foto: Peter Holgersson / Bildbyrån

   Totte Nyman sänkte Falkenberg - med tre straffmål

   IFK Norrköping tog en nödvändig seger på måndagskvällen när Falkenberg besegrades med 4-1. Nu lever hoppet om en Europaplats när två omgångar kvarstår.

   Men det var gästande Falkenberg som chockade när man i den andra matchminuten satta 1-0 bakom Isak Pettersson. Detta i samband med ett långt inkast på offensiv planhalva.

   Det skulle bli en vändning. En oväntad sådan. För Norrköping fick inte bara en eller två straffar, utan tre. Christoffer Nyman tog hand om samtliga och gjorde inte några misstag.

   0-1 hade blivit till 3-1. Tre mål från Nyman, som därmed går upp som skytteligaledare i Allsvenskan med 16 fullträffar.

   Ishaq Abdulrazak inhoppare och målskytt

   I den andra halvleken klev tremålskytten Nyman ut och in kom Ishaq Abdulrazak. Nio minuter senare var det han som var gladast på plan efter att ha nickat in 4-1 efter en bra slagen hörna från Sead Haksabanovic.

   Det blev också slutresultatet denna afton.

   Tre poäng till Peking som gör att man är med där uppe och slåss om en topp tre-placering med två omgångar kvar av Allsvenskan.

   Abdulrazaq Ishaq foto peter holgersson

   Foto: Peter Holgersson / Bildbyrån

   Dela inlägg