• Hem
 • IFK-nytt
 • Östersunds FK om Theo Rask: "Vi är jättenöjda"
Östersunds FK om Theo Rask: "Vi är jättenöjda"

Foto: Johan Axelsson / Bildbyrån

Östersunds FK om Theo Rask: "Vi är jättenöjda"

Att Theodore Rask hamna i Östersund var egentligen en slump. När klubben fick en skada så hörde man av sig till IFK Norrköping - och fick ett ja. Därefter har det gått bra.

- Han har fått en jättebra start, säger Östersunds sportchef Stefan Lundin till Sportbloggare.com.

Det var när IFK Norrköping och Östersund spelade en träningsmatch som en skada kom. Det öppnade upp för Theodore Rask - som lånades ut till ÖFK.

- När vi mötte Norrköping borta fick vi en skada på en av våra mittbackar. Så han togs in som en ersättare direkt till honom (Kristian Novak), säger Stefan Lundin i en intervju med Sportbloggare.com.

- Jag har varit i Sandviken tidigare och vi mötte Theo när han var i Sylvia. Sedan var han i Västerås förra året och gjorde det bra, framförallt på hösten. Så vi hade ganska bra koll på Theo som spelare och person, och bra dialog med Norrköping.

  Sedan dess har det gått väldigt bra. Vi frågade Östersunds sportchef vad han tycker om 23-åringen så här långt.

  - Theo kom in i det på ett jättebra sätt. Han har fått en jättebra start egentligen, från att han kom och hoppade in första träningsmatchen så har det fungerat väldigt bra. Han har passar väldigt bra in utifrån rollen han haft.

  - Att allt klaffa så fort, det kan man inte veta. Men att han har egenskaper och personlighet som passar in väldigt bra, det visste vi. Sedan har det klaffat väldigt bra och väldigt snabbt och det är inte alltid det gör.

  Stefan Lundin berättar om en viktig faktor som blev avgörande i valet av att ta in Rask.

  - En viktig faktor till att vi var intresserade av Theo var att han spelat så pass mycket seniorfotboll både i Sylvia och Västerås.

  - Den där erfarenhetsbiten såg vi som viktig utifrån att vi såg att han skulle komma hit och spela direkt, vilket var tanken. Det tyckte vi var en viktig aspekt att han hade så pass mycket seniormatcher i bagaget, vi trodde det skulle vara viktigt för oss.

  Skadad - missar matchen mot Trelleborgs FF

    Men han klev av skadad senast. Hur är det med honom idag?

    - Ja, det är ju en hjärnskakning. Så nu följer han hjärntrappan, så vi får se hur det utvecklar sig. Vi hoppas att det inte ska bli någon lång frånvaro.

    - Han missar Trelleborg borta, med säkerhet. Sen får vi hur det utvecklar sig framåt.

    Överenskommelsen mellan IFK Norrköping och Östersund är att Rask ska vara i Superettanklubben fram till sommaren. Men hur ser Östersund på en förlängning?

    - Vi har en tät dialog med både Norrköping och Theo, så det är tre parter att ta hänsyn till. Men vi är jättenöjda och jag tror att både Theo och Norrköping är nöjda med hur det har varit. Sen får vi se hur saker och ting utvecklar sig både där i Norrköping och vad som händer hos oss och vad Theo känner. Så det har vi en tät dialog kring den delen.

    Någon köpoption finns i dagsläget inte inbakad i lånet, vilket ÖFK:s sportchef bekräftar.

    - Nej, det är ingen köpoption i lånet.

    "Vi tittar just nu inte på någonting"

    Östersund har annars inga planer på att förstärka truppen i sommar så som läget är nu. Man tittar åtminstone inte aktivt på några förstärkningar.

    - Nej, vi har en rätt så stor trupp just nu. Det är ett par spelare som väntas vara tillbaka från skada i sommar. Så vi tittar just nu inte på någonting, det är om något skulle ske, att vi får en skada eller att någon spelare lämnar av någon anledning.

    - Just nu tittar vi inte aktivt efter några förstärkningar.

    Ni ligger 4:a i Superettan. Känner du att ni kan vara med där uppe och utmana om dom allsvenska platserna, eller vad känner du?

    - Förra året kvalade vi oss kvar. Känns någonstans där som är utgångspunkten. Vi har absolut inte tänkt så. Vi jobbar på, vi vet att vi har en hög kapacitet, men vi vet hur tuff den här serien är. Vi håller väldigt kortsiktig fokus på att jobba på där vi är idag, så det är ingenting vi pratar om, säger Stefan Lundin.