• Hem
  • IFK-nytt
  • IFK:s styrelse: "Mött Vikingurs ekonomiska krav"
IFK:s styrelse: "Mött Vikingurs ekonomiska krav"

Foto: Mathilda Ahlberg / Bildbyrån

IFK:s styrelse: "Mött Vikingurs ekonomiska krav"

I ett medlemsbrev berättar nu IFK Norrköpings styrelse att man var överens om den ekonomisk ersättningen vid en eventuell övergång med Vikingurs tränare Arnar Gunnlaugssons. Detta efter att Vikingur påstått någonting annat.

Det var i förra veckan som sportchefen i Vikingur gick ut och sa att man avslutade förhandlingarna med IFK Norrköping angående deras tränare Arnar Gunnlaugusson. Där påstod man bland annat att erbjudandet från Norrköping inte var i närheten av vad man ville ha.

"Norrköpings erbjudande var inte i närheten av vad vi anser vara Arnar Gunnlaugssons värde.", sa Vikingurs sportchef Kári Árnaso i ett uttalande till klubbens hemsida och fortsatte:

"Därför beslutade klubben att tacka nej till fortsatta förhandlingar och lägga allt fokus på förberedelser inför nästa säsong. Arnar är en oerhört skicklig tränare och viktig för oss vikingar och jag är väldigt exalterad över det fortsatta samarbetet med Arnar."

"Mött Vikingurs ekonomiska krav"

Efter kritiken mot IFK Norrköping väljer nu styrelsen att förklara att man var överens om ekonomiska biten för Arnar Gunnlaugssons vid ett eventuell övergång.

I ett medlemsbrev skriver klubben:

"Styrelsen noterer att klubben Vikingur valt att kommentera en eventuell förhandling mellan dem och IFK Norrköping gällande deras tränare Arnar Gunnlaugusson. IFK Norrköping respekterar att tränaren är under kontrakt och har därför, i processen, säkerställt att det finns ett godkännande för att inleda dialog, samt att en rimlig ersättning ska utgå till klubben i det fall tränaren bryter kontraktet." och fortsätter sedan:

"IFK Norrköping har hela tiden respekterat detta och mött Vikingurs ekonomiska krav för en eventuell övergång. Av den anledningen - och att Vikingur godkänt Gunnlaugsson för diskussion med en anan klubb - är styrelsen väldigt förvånad över Vikingurs sportchef uttalanden i media om att de inte vill sälja sin tränare"