IFK-nytt » Allt om IFK Norrköping
IFK-nytt

Bild från Bildbyrån

Skyttekungen drygar ut sin skytteligaledning efter 3-0 mot ÖSK

Efter fall framåt för IFK fortsätter poängen att plockas och en superviktig vinst bärgades efter en stark 3-0 vinst hemma på Parken.
Tidigare har man haft det tuffare mot så kallade "lättare lag" och i många fall kryssat bort sig eller åkt på svidande förluster men under denna eftermiddag var det annorlunda.

Första halvlek hade IFK det tuffare och Oscar Jansson fick visa prov på varför han blev utvald till Allsvenskans bästa målvakt förra året. Laget visade ingen större topp form, men efter ett fint spel mellan Levi och Wahlqvist så fick IFK tillslut hjälp av Hjertstrand i ÖSK försvaret som styrde in bollen i egen kasse 1-0 vilket stod sig till halvtid.

Nyman klev av skadad
Det mest oroande under matchen var när Nyman låg kvar bakom ÖSK målet.
Nyman som tidigare dragits med skadeproblem lindade låret och troligen är ljumsken i fara för vår kapten Totte Nyman.
"– En muskel ovanför knäet, upp till höften. Om det är ljumske eller...jag vet inte. Jag bara konstaterar att han blev ur spel nu och troligtvis en stund framöver, säger Rikard Norling till Norrköpings Tidningar"

Sammy i fortsatt skytteligaledning
Vart hade IFK varit utan målsprutan Samuel Adegenbro? Det är nog en fråga många av oss supportrar gärna inte vill tänka på. Det som glädjer oss och klubben är framförallt att "Sammy" fortsätter att producera och att han gjorde mål i andra matchen i rad och håller kvar sin skytteliga ledning med två kassar framför bland annat Colak i Malmö och en rad andra spelare.

Andra halvlek tar IFK över taktpinnen
Om den första halvleken inte bjöd på bländande spel så var andra halvlek IFK:s.
Tidigt i den andra fick Adegbenro felvänd men placerade enkelt in bollen med ett distansskott som ÖSK inte hade mycket att sätta emot. Direkt efter avspark lyckas Levi vinna tillbaka bollen och får till ett skott som ÖSK Keepern inte lyckas greppa och istället är den nyinbytte Skulason framme men lyckas inte överlista målvakten. I den 86:e spelminuten så fastställer istället Norrköpingssonen Henrik Castegren slutresultatet efter en fin hörna av Jonathan Levi.

/Pontus

Dela inlägg
IFK-nytt

Bild från Bildbyrån

Läget i truppen inför ÖSK hemma

Senast IFK gästade Örebro så slutade det med en fin 0-3 seger där Sammy stod för 2 mål och avgjorde matchen. Även Carl Björk fick göra sitt första mål för säsongen.

Efter 3-0 i senaste matchen hemma mot Östersund visade sig IFK var numret större än tabelljumbon. Både Totte Nyman och Jonathan Levi var tillbaka i målprotokollet.

Levi fortsatt stekhet
Senaste matchen borta mott MFF som kanske är den tuffaste bortamatchen för året lyckades snoka göra en gedigen insats där man är det bättre laget i första halvlek och framförallt dem första 20 minuter. Även denna gån är Levi stekhet och får bjuda på en assist i 95:e minuten.

Viktor Agardius tillgänglig
Efter att Viktor Agardius var tillbaka senast mott Malmö klev han av efter en lättare hjärnskakning igen. Men glädjebeskedet är att han redan återfinns i dagens IFK-Trupp. Även om Rikard lär sätta Viktor på bänken så är han ändå tillgänglig för inhopp redan veckan efter.

Truppen inför kvällen:

 • 1. Oscar Jansson
 • 2. Henrik Castegren
 • 3. Yahav Gurfinkel
 • 4. Marco Lund
 • 5. Christoffer Nyman
 • 6. Linus Wahlqvist
 • 7. Alexander Fransson
 • 8. Abdulrazaq Ishaq
 • 9. Samuel Adegbenro
 • 10. Jonathan Levi
 • 14. Egzon Binaku
 • 15. Carl Björk
 • 16. Viktor Agardius
 • 17. Theo Rask
 • 18 Ari Skúlason
 • 23. Maic Sema
 • 26. Kristoffer Khazeni
 • 29. Julius Lindgren

  /Pontus
Dela inlägg
IFK-nytt

Bild från Bildbyrån

GUGN:s Trestjärnor efter MFF borta!

I vanlig ordning efter matcherna sammanfattas tre stjärnor hos GUGNPODD.
Efter den starka pinnen borta på Eleda Stadion så är det dessa tre herrar som kvalar sig in i topp tre:


Samuel Adegbenro 1 stjärna:
Bara en stjärna denna vecka, men avgör så att Peking lyckas ta med sig en poäng hem till Norrköping.
Stark som vanligt på huvudet och vinner mycket frisparkar under matchen.


Ari Freyr Skúlason 2 stjärnor:

Kommer in tidigt i andra och gör stor skillnad, som vanligt väldigt nyttig på sin kant.
Även bidragande till frisparken precis innan målet, visar prov på sin intelligens och långa erfarenhet vilket bidrar tillslut till en pinne


Jonathan Levi 3 stjärnor:

Enkel val denna vecka i val av tre stjärnor. Stekhet och skapar i stort sätt dem största chanserna IFK får i matchen.
Hittar yta och ser väldigt spelsugen ut. Får med sig en assist efter en fin frispark som hittar Sams panna.


Håller ni med om att dessa kvalar sig in eller saknar ni någon?
Mer om dessa 3 stjärnor och om matchen hittar ni hos Gate Upp Och Gate Ner Podcast som finns på Spotify
/Pontus

Dela inlägg
IFK-nytt

Bild från Bildbyrån

Adegbenro utökar sin skytteligaledning efter 1-1 borta mot Malmö

Efter en sen 1-1 kvittering av Samuel Adegbenro gör att Malmö tappar efter i toppstriden.

IFK lyckades tillslut med nöd och näppe knipa en viktig poäng i kanske den tuffaste borta matchen för året och därmed tappar MFF mark i toppen.

Efter en stark första halvlek lyckas man inte få hål på Diawara i kassen trots en tidig straff som Nyman brände. IFK har tidigare inte missat en straff av dem 21 tidigare som slagits. Senast man missade var guldåret 2015 mot Elfsborg borta, även då var det Totte som la upp bollen på straffpunkten.

Sammy Adegenbenro i ensam skytteligaledning

Sam står redan på tvåsiffrigt och gjort 10 mål efter 18 spelade omgångar i allsvenskan.

Om han själv förväntade sig detta svarar han såhär till fotbollskanalen:
- Nej. Det gjorde jag inte, på samma gång som jag förväntade mig det. Jag vet vad jag kan och vilka spelare jag har runt mig. Det är enkelt att spela där och få bra saker att hända. Alla är riktigt bra och talangfulla, och kan göra en bättre. På det sättet förväntade jag mig det.

/Pontus, Gate Upp Och Gate Ner Podcast


Dela inlägg
IFK-nytt

Bild från Bildbyrån

Dino Salihovic ser ljust på framtiden efter IBJ-flytten

Isak Bergmann Johanesson har precis gjort klart med FC Köpenhamn vilket gör att det öppnar upp för spelare underifrån att kunna få chansen Dino Salihovic hoppas få bli en utav dem.

Efter att IFK gjorde klart med sina andra stora försäljning på kort tid i form av IBJ. Som beräknats att att kosta FCK runt 50miljoner kronor, plus bonusar och klausuler ser nu Dino Salihovic en öppning att få mer speltid framöver.

"– Han var en nyckelspelare i vår trupp och det är tråkigt att vi förlorar en så bra spelare. Men det är bättre för vissa spelare som försöker ta plats i truppen. Säger Dino till Norrköpings tidningar."

Vad tror ni? Kommer Dino få visa upp sig mer nu när truppen tunnas ut?

Dela inlägg
IFK-nytt

Foto: Peter Holgersson / Bildbyrån

Dubbla mål från Nyman när Peking besegrade Östersund

Christoffer Nyman har haft stora skadeproblem denna säsong. Men mot Östersund slog han till med både sitt andra och tredje mål för säsongen. Segern blev Norrköpings efter 3-0.

Inget annat än seger mot Östersund var förväntningarna inför söndagens hemmamatch. Så blev det också. IFK Norrköping såg redan tidigt ut att vara det bättre laget på planen, men bjöd emellanåt Östersund på flera farliga målchanser.

Men sedan kom det. 1-0 efter 15 minuter. Viktige Christoffer Nyman var framme och petade in passningen från Samuel Adegbenro.

Matchen styrdes av Norrköping och det var också Peking som skulle sätta andra målet i matchen. Jonathan Levi med en retur efter en hörna. Pang, och 2-0.

I det stora hela en stabil insats, mot ett svagt Östersund.

Till sist 3-0. Christoffer Nyman med ännu ett enkelt mål, där inhoppare Kristoffer Khazeni stod för en fin assist.

Europaspel fortfarande långt borta

Tre viktiga poäng för att få lite häng på toppen, men fortfarande långt efter. Om man nu kan kalla sju poäng efter trean och fyran för långt efter.

Sexa i tabellen efter att Kalmar torskat mot Elfsborg. Annars är avståndet till AIK, Elfsborg och Hammarby oförändrat. Man knappa dock in på Djurgården och Malmö, som bägge två förlorade sina matcher i helgen.

Dela inlägg