IFK-nytt » Allt om IFK Norrköping
IFK-nytt

Foto: Peter Holgersson / Bildbyrån

Dubbla mål från Nyman när Peking besegrade Östersund

Christoffer Nyman har haft stora skadeproblem denna säsong. Men mot Östersund slog han till med både sitt andra och tredje mål för säsongen. Segern blev Norrköpings efter 3-0.

Inget annat än seger mot Östersund var förväntningarna inför söndagens hemmamatch. Så blev det också. IFK Norrköping såg redan tidigt ut att vara det bättre laget på planen, men bjöd emellanåt Östersund på flera farliga målchanser.

Men sedan kom det. 1-0 efter 15 minuter. Viktige Christoffer Nyman var framme och petade in passningen från Samuel Adegbenro.

Matchen styrdes av Norrköping och det var också Peking som skulle sätta andra målet i matchen. Jonathan Levi med en retur efter en hörna. Pang, och 2-0.

I det stora hela en stabil insats, mot ett svagt Östersund.

Till sist 3-0. Christoffer Nyman med ännu ett enkelt mål, där inhoppare Kristoffer Khazeni stod för en fin assist.

Europaspel fortfarande långt borta

Tre viktiga poäng för att få lite häng på toppen, men fortfarande långt efter. Om man nu kan kalla sju poäng efter trean och fyran för långt efter.

Sexa i tabellen efter att Kalmar torskat mot Elfsborg. Annars är avståndet till AIK, Elfsborg och Hammarby oförändrat. Man knappa dock in på Djurgården och Malmö, som bägge två förlorade sina matcher i helgen.

Dela inlägg
IFK-nytt

Bild från Bildbyrån

Snöfall och lika i premiären

Ari Skulason presenterade sig med ett drömmål i premiären och kunde blivit hjälte för Peking. Men Sirius kvitterade och matchen slutade 1-1.

IFK Norrköping gick till paus med 1-0 i hemmapremiären mot Sirius. Nyförvärvet Ari Skulason hade slagit till en bra bit utanför och ett drömmål var några sekunder senare ett faktum. Men snyggaste målet i hans karriär var det inte, något han snabbt viftade bort i halvtidsintervjun i Discovery+.

Men allt var inte på topp. Snöfall i Norrköping och pausen som annars är 15 minuter lång, fick förlängas med fem. För snön som hade lagt sig på PlatinumCars Arena skulle röjas bort.

När andra halvlek sedan kunde starta så var det Sirius som kom ut som det bättre laget. När man anfall efter anfall kändes farliga så hängde ett mål i luften. Som också skulle komma. Jacob Ortmark med kvitteringen i den 56:e minuten.

Norrköping saknade inte chanser efter det. Men det syntes att snön påverkade spelet, för båda lagen givetvis. En frispark i ribban från Sead Haksabanovic och ett boll inne från Totte Nyman, som på ett korrekt sätt vinkades bort för offside.

1-1 i premiären och nu är bollen i rullning. Men framöver så får vi hoppas att bollen rullar lite bättre.

Dela inlägg
IFK-nytt

Bild från Bildbyrån

Så startar IFK Norrköping mot Sirius

Utslagna i Svenska Cupen och en försäsong som nu är över. Nu är det fullt fokus på Allsvenskan för IFK Norrköping. Klockan 17:30 sparkar man igång säsongen när IK Sirius står för motståndet.

Det är en del nytt i IFK Norrköping. Spelare som Isak Pettersson, Filip Dagerstål, Lars Krogh Gerson, Simon Thern och Linus Hallenius har lämnat. In har Oskar Jansson, Viktor Agardius, Marco Lund, Finnur Palmason, Ari Skulason, Johannes Bjarason och Samuel Adegbendro kommit.

Men framförallt har IFK Norrköping fått en ny huvudtränare i Rikard Norling som ska få ihop alla bitar tillsammans med övriga i ledarstaben. Det ska bli intressant.

På försäsongen fick vi se ett försvarsspel som inte hållit måttet efter vilka förväntningar man har på detta lag. Men man har å andra sidan avslutat försäsongen med två raka nollor, vilket man ska ta med sig.

David Motiv Nilsson i mål

Men idag väntar ett tuffare motstånd när IK Sirius är på besök. Ett lag som tappat Stefano Vecchia, men som samtidigt fått in förre IFK-målvakten David Motiv Nilsson, Joseph Colley och Christian Kouakou. Även Marcus Mathisen bör ses som en bra värvning, men nyförvärvet är avstängd mot Norrköping efter att ha fått se det röda kortet i Svenska Cupen.

Just David Mitov Nilsson stater i mål hos gästerna. Blir intressant att följa bara det.

Här nedan ser ni IFK Norrköpings startelva

IFK Norrköpings startelva mot IK Sirius
 • Oskar Jansson
 • Linus Wahlqvist
 • Marco Lund
 • Viktor Agardius
 • Abdulrazak Ishaq
 • Alexander Fransson
 • Henrik Castegren
 • Ari Skulason
 • Jonathan Levi
 • Samuel Adegbendro
 • Sead Haksabanovic
Dela inlägg
IFK-nytt

Foto: Peter Holgersson / Bildbyrån

Premiärtruppen - nyckelspelaren saknas

Klockan 17:30 idag sparkas den allsvenska säsongen igång för IFK Norrköpings del. Nu är premiärtruppen släppt och där hittar vi bland annat nyförvärvet Ari Skúlason.

IFK Norrköping inleder den allsvenska säsongen hemma mot IK Sirius. Ett lag som man förlorade mot båda gångerna förra säsongen. Nu är det revansch som gäller, men också viktigt med en bra start på serien.

Sent in i truppen kom Ari Skúlason. På sista dagen då det var möjligt att värva. Han finns med i dagens trupp och kommer bära nummer 18.

Nyckelspelaren saknas

Dock saknas Isak Bergmann Johannesson. Han finns inte med i den trupp som IFK Norrköping presenterat på sin hemsida.

Andra spelare som inte finns med av olika anledningar är: Kevin Alvarez, Egzon Binaku, Christopher Telo, Manasse Kusu, Oliver Stefansson, Kristoffer Khazeni, Lucas Lima.

IFK Norrköpings trupp mot Sirius
 • 1. Oscar Jansson
 • 2. Henrik Castegren
 • 3. Finnur Tómas Pálmason
 • 4. Marco Lund
 • 5. Christoffer Nyman
 • 6. Linus Wahlqvist
 • 7. Alexander Fransson
 • 9. Samuel Adegbenro
 • 10. Jonathan Levi
 • 13. Abdulrazaq Ishaq
 • 15. Carl Björk
 • 16. Viktor Agardius
 • 17. Theo Rask
 • 18. Ari Skúlason
 • 21. Dino Salihovic
 • 23. Maic Sema
 • 29. Julius Lindgren
 • 99. Sead Haksabanovic
Dela inlägg
IFK-nytt

Bild från Bildbyrån

Ari Skúlason skrev på för IFK Norrköping

IFK Norrköping fick klart med ett nyförvärv i sista stund. Ari Skúlason presenterades under gårdagen av klubben.

33-åringen besitter mycket rutin efter bland annat sin tid i isländska landslaget och spel i högstaligan borta i Belgien där han varit ordinarie under många år.

– Ari är precis det vi behöver. Han har mycket erfarenhet, varit landslagsman för Island under lång tid och ordinarie i belgiska högstaligan – det visar på en riktigt hög nivå. Hans rutin och ledarskap kommer att vara välkommet hos oss, säger Rikard Norling till klubbens hemsida.

Sverige känner han till sedan tidigare efter sina år i GIF Sundsvall som han lämnade under 2013.

---

Det här nyförvärvet känns mycket bra. Här får IFK Norrköping in en spelare som kan komma in och täcka upp flera positioner om det behövs. I landslaget har han både spelat till vänster i backlinjen och på mittfältet.

Med tanke på Norrköpings försvarsspel under stora delar av försäsongen så känns det mycket bra med ett så etablerat namn som Skúlason.

Om han spelar som han gjorde senaste åren så är han en given spelare i Norlings startelva. Inget snack om den saken.

  Dela inlägg
  IFK-nytt

  Bild från Bildbyrån

  Inför: IFK Norrköping - BK Häcken

  IFK Norrköping tog sig förbi gruppspelet och är nu framme vid kvartsfinal i Svenska Cupen. Där väntar idag BK Häcken, hemma på Platinumcars Arena.

  För första gången sedan 2017 tog sig IFK Norrköping vidare från gruppspelet. Senast man gjorde det tog man sig hela vägen till final där man föll mot Östersund. Nu har laget en ny fin möjlighet att ta sig hela vägen, men då krävs först och främst att man slår ut BK Häcken som är dagens motståndare.

  Gästerna meddelar att man saknar ett par namn.

  "Peter Abrahamsson, Jasse Tuominen och Daleho Irandust är långtidsskadade", skriver man på sin hemsida. Men det slutar inte där.

  Jonathan Rasheed är sjuk, Godswill Ekpolo (lår), Martin Olsson (stelhet baksida lår, försiktighetsåtgärd), Yannick Adjoumani (lår), Ali Youssef (ljumske), Patrik Wålemark (lår) och Samir Maarouf (lår) är skadade.

  Några större avbräck hos IFK Norrköping verkar inte finnas inför matchen.

  Så här säger Rikard Norling till Norrköpings hemsida inför dagens möte:

  – Häcken är ett jäkligt bra lag, de har ett väl inarbetat spelsätt som de jobbat in under lång tid. Andreas (Alm) är erfaren och väldigt skicklig, och kombinationen av en riktigt stark trupp och bra tränare brukar över tid generera bra resultat.

   Matcher har avspark klockan 16:00

   IFK Norrköping i Svenska Cupen sedan 2017
   • 2017: IFK Norrköping gick till final - men föll där mot Östersund
   • 2018: IFK Norrköping kom trea i gruppen bakom Örebro och Helsingborg. Samma poäng, sämre målskillnad.
   • 2019: IFK Norrköping kom tvåa i gruppen bakom AFC Eskilstuna med sämre målskillnad
   • 2020: IFK Norrköping kom tvåa i gruppen bakom Falkenberg med sämre målskillnad
   Dela inlägg