• IFK-nytt

Jens Gustafsson: "Vi ska få in bra spelare"

Mittfältaren Simon Thern har tidigare uttryckt att IFK Norrköping behöver få in fem-sex nya spelare till kommande säsong för att både klara av spel i Allsvenskan och Europa League. Nu svarar Jens Gustafsson på det, i en intervju med Aftonbladet.

- Alltså, så här är det: Alla vill att det ska gå lite snabbare än vad det i själva verket gör. Men när vi ska börja spela matcher så kommer vi ha en slagkraftig trupp, definitivt, säger han till Aftonbladet

- Så som Simon och andra lägger upp det, att vi ska ha in fem-sex spelare, det tror jag inte IFK blir bättre av. Däremot ska vi få in bra spelare, som är som att vi får in fem-sex spelare, fortsätter han. 

Under 2019 kan vi komma att få se IFK Norrköping spela med två forwards istället för tre som. En 3-5-2 uppställning alltså!

- Vi har tankar på att spela med två forwards i stället. Med Moberg Karlsson såld upplever vi alla att vi har forwards som mår bättre av att spela tillsammans med någon väldigt tajt, säger Gustafsson till tidningen. 

Den stora frågan är då vem som ska spela bredvid Christoffer Nyman där uppe. Mest naturlig känns det som att Nyman och Kalle Holmberg vore ett bra anfallspar med olika egenskaper framförallt.

Dela inlägg:
  • IFK-nytt

Succé för Simon Thern i landslaget

Idag spelade Sverige träningsmatch och för motståndet stod Island. En match som innehöll fyra mål och som slutade 2-2. 

Flera spelare från IFK Norrköping fanns på planen och den som drog till sig mest uppmärksamhet? 

Simon Thern.

Mittfältaren spelade först fram till 1-0 innan han själv gjorde 2-1.

Övriga spelare från IFK Norrköping?

Isak Pettersson: Bytter in i halvtid, fick fyra skott på mål mot sig och räddade tre av dessa.

Filip Dagerstål: Spelade mittback hela matchen.

Alexander Fransson: Inbytt 64:e minuten.

Kalle Holmberg: Inbytt 78:e minuten.

I Island fanns Thorarinsson på planen och där blev det 78 minuter speltid.

Dela inlägg:
  • IFK-nytt

Målvakten skriver på för IFK Norrköping

Säsongen 2017 spelade Gustav Jansson 28 matcher i Superettan med Åtvidabergs FF. Sedan skrev han på för IFK Norrköping i början på 2018 och blev tredjemålvakt, en säsong utan speltid. 

Men 32-åringen verkar inte ha något emot sin roll. För nu står det klart att ett nytt kontrakt är klart med Norrköping.

- Väldigt kul att vara kvar i IFK Norrköping, det är en fantastiskt bra miljö i och omkring klubben. 2019 kommer bli ett spännande år och jag är väldigt stolt att få vara med på den resan, säger Gustav Jansson till klubbens hemsida.

Manager Jens Gustafsson kommenterar förlängningen också:

- Vi är glada för att vi till slut hittade en överenskommelse med Gustav. Han hanterar sin backup-roll i målvaktsbesättningen på ett alldeles utmärkt sätt. I Gustav får vi en vuxen person som hjälper laget i vardagen med att sätta perspektiv på saker.

Dela inlägg:
  • IFK-nytt

Hyllningslåt till Christoffer Nyman

Igår blev det officiellt att Christoffer Nyman skriver fyra år med IFK Norrköping och redan nu har anfallaren fått en låt. Från ingen mindre än Markus Krunegård.

Lyssna själva. Men visst låter det bra?

Dela inlägg:
  • IFK-nytt

OFFICIELLT: Christoffer Nyman klar för IFK Norrköping

Nu är det officiellt. IFK Norrköping värvar Christoffer Nyman från Eintracht Braunschweig och kommer börja träna med laget direkt.

- Jag hoppas att 2019 blir ett fantastiskt år för IFK Norrköping. Vi ska göra allt vi kan där ute på planen och jag hoppas så många som möjligt kommer på alla matcher för att stötta oss, säger anfallaren till klubbens hemsida.

- Det är en stor spelare med stort IFK-hjärta som är tillbaka på Östgötaporten, säger klubbchef Jens Magnusson under presskonferensen.

Totte Nyman om att återvända:

- Jag tror alla vet vad det betyder för mig. Är väldigt trött, kom hem sent inatt. Men känns helt fantastiskt att vara här.

Kontraktet sträcker sig över 4 år.

Dela inlägg: