IFK-nytt

Foto: Axel Boberg / Bildbyrån

Uppgifter: Lämnar IFK Norrköping

Det blir ingen fortsättning i IFK Norrköping för assisterande tränaren Anes Mravac, det är uppgifter som Sportbladet går ut med idag.

När Rikard Norling fick sparken klev Anes Mravac in som huvudtränare ihop med Vedran Vucicevic. Fram tills att Glenn Riddersholm kom in. Då klev duon tillbaka som assisterande tränare.

Men nu blir åtminstone en inte kvar i den rollen. För nu skriver Sportbladet att man erfar att Anes Mravac sagt upp sig från den tjänsten.

IFK Norrköping har inte kommit ut med någon information kring detta ännu.

IFK-nytt

Bild från Bildbyrån

Viktiga pengar står på spel för IFK Norrköping

Idag är det sista dagen att gå in på Hemmaklubben och rösta på IFK Norrköping. I potten finns hela 20 miljoner kronor som alla klubbar i Allsvenskan & Superettan får dela på.

Varje år delar Unibet ut 20 miljoner kronor till klubbarna i Allsvenskan & Superettan. Klubbarna med flest röster, får mest pengar. Idag är sista dagen att gå in på Unibet och rösta. Att rösta är helt gratis - men ett konto hos Unibet krävs. Så du som röstar behöver vara 18 år eller äldre.

IFK Norrköping ligger just nu på en 18:e plats. Det ger klubben 475.000 kronor. Men om alla hjälps åt, så kan vi se till att det blir mer pengar. Skulle man sluta på en 15:e plats ger det exempelvis 550.000 kronor. Så varje röst är nu värd väldigt mycket.

Gå till Hemmaklubben och rösta på IFK Norrköping!

Hemmaklubben stallning

Ställningen just nu

IFK-nytt

Foto: Magnus Andersson / Bildbyrån

Peking orkade inte stå upp mot Mjällby

IFK Norrköping såg ut att gå mot en stabil hemmaseger i mötet med Mjällby AIF. Men gästerna både reducerade och kvitterade innan slutsignalen ljöd.

En tung afton på PlatinumCars Arena för IFK Norrköping, som annars började bra. Christoffer Nyman nickade in sitt elfte mål för säsongen i första halvlek efter fin framspelning från Jonathan Levi. På frispark i andra halvlek kunde sedan Arnor Ingvi Traustason göra 2-0.

Där och då såg det stabilt ut och mycket talade för en hemmaseger. Men Mjällby stod upp bra. Faktum är att man gjorde det svårt för Peking under nästan hela matchen.

Svårt skulle det också bli för IFK:s försvar som efter en frispark fick släppa in reduceringen i den 75:e minuter. Tio minuter senare fick Amir Al Ammari setet röda kortet och många trodde att Norrköping skulle reda ut stormen. Men inte. I den 90:e minuter gör Carlos Moros Gracia 2-2, ett resultat som står sig matchen ut.

Ett tungt poängtapp i slutskedet av matchen. Det var heller inte första gången Norrköping tappar poäng i slutet på matchen denna säsong. Samma mönster såg vi i bortamatcherna mot Djurgården och Degerfors, samt hemmamatchen mot Kalmar FF.

Poängen är dock behövlig för att fortsätta hålla avstånd neråt. Men det borde blivit tre.

IFK-nytt

Bild från Bildbyrån

Sportchefens kommentar om Rask och Stefanssons framtid

Tidigare i veckan publicerades en intervju med IFK Norrköpings sportchef Tony Martinsson här på Sportbloggare.com. Den delades upp i Del 1 och Del 2. Men med i den kom intre frågan om IFK Norrköpings utlånade spelare Theo Rask och Oliver Stefansson.

22-årige Theo Rask har fått värdefull speltid i Superettan med Västerås. I skrivande stund har han medverkat i 19 matcher.

- Om vi börjar med Theo så flyttade han till Västerås, först spela han höger inneback och sen centralt och åkt på småskavanker det har ändå varit bra för han att spela mer kontinuerligt för det hade han nog inte gjort här. Sen har han ett avtal över nästa år så då får vi summera vidare om han ska vara kvar här eller någon annanstans, säger Tony Martinsson till Sportbloggare.com.

Oliver Stefansson, 20 år, är utlånad till IA Akranes på island. Där har han fått en hel del speltid denna säsong.

- Sen är det ju Stefansson som är i Akranes ifrån att han egentligen varit skadad här sen han kom indirekt med en del svåra skador, nu har han spelat på olika positioner på island och fått mer kontinuitet sen får vi nog summera det på samma sätt som Theo, säger Martinsson.

IFK-nytt

Bild från Bildbyrån

Här är Totte Nyman bäst - i hela Allsvenskan

Christoffer Nyman har efter matchen mot GIF Sundsvall kommit upp i tio gjorda mål denna säsong. Nu har Discovery+ släppt en lista som visar att han är bäst i en kategori, i hela Allsvenskan.

Efter två mål i söndagens match mot GIF Sundsvall står nu Christoffer Nyman på tio gjorda mål i Allsvenskan denna säsong. Två mål som gör att han skapat sig ett försprång bland alla aktiva spelare i Allsvenskan - i kategorin "Flest gjorda mål i Allsvenskan bland alla aktiva spelare i serien"

Ingen annan aktiv spelare i Allsvenskan har kommit upp i 78 allsvenska mål som Totte Nyman.

Listan från Discovery+ som publicerades i deras sociala kanaler ser ut såhär:

  • Christoffer Nyman: 78 mål
  • Alexander Jeremejeff: 71 mål
  • Marcus Antonsson: 71 mål
  • Kalle Holmberg: 56 mål
  • Magnus Eriksson: 54 mål
  • Nabil Bahoui: 53 mål
IFK-nytt

Foto: Peter Holgersson / Bildbyrån

Problemet ligger i oss själva

Det har väckt upp starka reaktioner kring IFK Norrköpings beslut att ge bort stora delar av arenan till Djurgårdens supportrar i den sista hemmamatchen. Men är det verkligen så fel?

Den 31 oktober spelar IFK Norrköping sin sista hemmamatch för säsongen när Djurgården kommer på besök. I detta nu är Djurgården uppe i en guldstrid och därför väntas det komma många supportrar från gästerna.

IFK Norrköping vill inte ha en repris av 2019 när Djurgårdens supportrar spred sig över hela arenan i samband med matchen som gav klubben SM-guld efter 2-2 på tavlan.

Djurgården får fem sektioner

Lösningen från IFK Norrköpings sida blir att man ger Djurgården hela fem sektioner på arenan. Hela kortsidan, samt två sektioner på Östra. Det innebär att årskortsinnehavare till IFK Norrköping tvingas flytta från sina platser på Östra och har nu blivit erbjudna andra platser.

Detta har väckt upp starka reaktioner. Vilken är förståeligt. Men frågan man kan ställa sig är hur IFK Norrköping skulle kunna lösa denna situation på ett bättre sätt? Att samla alla bortasupportrar på ett håll är den bästa lösningen, men där är nog alla överens om.

Problemet kan vi själva lösa

IFK Norrköping har löst en situation. För oss IFK:are och för en säker upplevelse. Om man nu tycker att lösningen inte blev bra kan man få tycka det. Men problemet ligger i oss själva. För få personer går på IFK:s hemmamatcher i Allsvenskan. Det gäller inte bara denna säsong, utan har varit så tidigare år också. Inte minst gäller det när laget inte har så mycket att spela om.

Ett bra exempel är sista hemmamatchen mot IFK Göteborg förra säsongen när endast 3221 personer befann sig på plats.

För att vi ska slippa dessa situationer i framtiden krävs ett större publikstöd från oss. Det är först då IFK Norrköping kan säga nej till att dela ut platser till bortalagets supportrar som är utanför bortasektionen. Men till dess är det dessa lösningar som är bra. För allas bästa.