IFK-nytt

Foto: Kenta Jönsson / Bildbyrån

Christoffer Nyman kommenterar framtiden

Christoffer Nyman är en av flera spelare i IFK Norrköping som sitter på ett utgående kontrakt. Nu kommenterar han sin framtid.

Efter att ha återvänt hem från Tyskland gör nu Christoffer "Totte" Nyman sin fjärde raka säsong i IFK Norrköping. Under dessa år har han bland annat hunnit med att vinna skytteligan med 18 mål säsongen2020.

Nu sitter dock 29-åringen på ett utgående kontrakt och hur framtiden ser ut är oviss. Men i en intervju med podden "Gate Upp & Gate Ner" berättar han att snackat är igång.

- Vi snackar, det gör vi, så det är inga konstigheter. Vi vet vart vi har varandra. Jag kommer vara kvar året ut oavsett, så det är inga konstigheter. Vi har snacket, jag är kvar säsongen ut, sen så får vi se vad som händer framöver om vi diskuterar den här månaden eller nästa månad, säger Totte Nyman till Podcast Gate upp & Gate ner.

"Jag är verkligen öppen för allt"

  På frågan om en ny huvudtränaren kan spela in på hur man ser på framtiden svarar Totte Nyman:

  - Det kanske det har. Det har jag inte reflekterat över om jag ska vara ärlig. Jag har mer reflekterat över att jag kommer spela klart säsongen här oavsett. Skulle jag och IFK komma överens stannar jag, säger han och fortsätter:

  - Säg att det skulle komma något helt otroligt som man inte kan tacka nej till, förstå mig rätt. Då kanske man får kika på det också. Men jag är verkligen öppen för allt. Men att jag är kvar säsongen oavsett kommer jag vara. Sen får vi se vad som händer under vägen till slutet av säsongen.

  Christoffer Nyman har den här säsongen gjort sex mål och två assist på 16 matcher.

  IFK-nytt

  Bild från Bildbyrån

  Nyförvärvet missar matchen mot Elfsborg

  Under söndagen spelar IFK Norrköping match i Allsvenskan i Borås mot Elfsborg. Men då får laget klara sig utan nyförvärvet Andri Gudjohnsen.

  Det har varit osäkert kring Andra Gudjohnsens medverkan i IFK Norrköpings bortamatch mot Elfsborg under söndagen. Men nu står det klart att han missar matchen, något som nya tränaren Glen Riddersholm bekräftar.

  - Gudjohnsen är inte med. Han har en individuell plan för att komma tillbaka. Vi hoppas kunna ha honom redo till nästa match, säger tränaren till NT.se.

  Däremot ska Jacob Ortmark blivit frisk och är redo för spel.

  IFK-nytt

  Foto: Axel Boberg / Bildbyrån

  AIK försökte på Levi & Ssewankambo nobbade Norrköping

  IFK Norrköping gjorde ett mycket fint transferfönster under sommaren. Men mer hade kunnat hänt. Men någon affär på sista dagen i torsdags blev det aldrig.

  Transferfönstret är nu stängt. Summeringen av detta stavas: Succé. IFK Norrköping har gjort några vassa övergångar och där har klubben gjort ett stålande jobb.

  Bland annat har man lyckas få hit Arnor Sigurdsson på lån från CSKA Moskva och han har redan visat vilken enorm kvalité han besitter. Att han är för bra för Allsvenskan är det inget snack om. Att man sedan tagit in både Andri Gudjohnsen och Arnor Traustason är ett bevis på att isländska spelare ser Norrköping som ett bra klubbval, återigen.

  Men det hade kunnat hänt mer utöver fem nyförvärv in och fem spelare ut. För enligt SportExpressen tackade Isak Ssewankambo nej till IFK Norrköping. Tidningen skriver också att AIK försökte på Jonathan Levi, men där blev det ingenting heller.

  Övergångar i sommar

  Spelare in under sommaren:

  • Laurent Shabani (Från IK Sirius)
  • Anton Eriksson (Från GIF Sundsvall)
  • Andri Gudjohnsen (Från Real Madrid)
  • Arnor Sigurdsson (Lån från CSKA Moskva)
  • Arnor Traustason (Från New England Revolution)

  Spelare ut under sommaren

  • Yahav Gurfinkel (H. Tel Aviv)
  • Filip Dagerstål (Tillbaka från lån, Khimki)
  • Abdulrazak Ishaq (Anderlecht)
  • Lucas Lima (Fredrikstad)
  • Eman Markovic (IFK Göteborg)
  IFK-nytt

  Bild från Bildbyrån

  Klubben är nöjda: "Vi för en dialog med IFK Norrköping"

  Theodore Rask är utlånad till Superettan och Västerås SK. Men om det blir en fortsättning där även efter sommaren är inte bestämt. Men en dialog mellan klubbarna pågår.

  I Allsvenskan blev det 22 minuter med IFK Norrköping för Theodore Rask innan han lånades ut till Västerås SK. Där har han fått viktig och mycket speltid. På sex spelade matcher i Superettan har det blivit 498 minuter.

  Klubben är nöjda med försvararen och bekräftar för Sportbloggare.com att en dialog med IFK Norrköping pågår.

  - Vi har varit nöjda med Theo och för en dialog med IFK Norrköping om hur vi ska gå vidare, säger Herman Ottosson, Sport- och akademichef i Västerås, till Sportbloggare.com.

  När lånet blev officiellt skrev IFK Norrköping att man inlett ett föreningssamarbete med Västerås. Men i dagsläget är inga lån av andra spelare aktuellt.

  - Vi har inte pratat om fler spelare i detta skede, säger Herman Ottosson.

  Lånet med Rask var i första hand bestämt fram till sommaren. Det betyder att ett nytt besked om hur man tar detta vidare kommer komma framöver.

  - Vi har en bra trend i våra prestationer och tror mycket på de spelare vi har i truppen. Med det sagt tittar vi alltid på spelare som kan göra laget bättre. Om det händer något i sommar är förtidigt att svara på, avslutar Herman Ottosson.

  IFK-nytt

  Foto: Peter Holgersson / Bildbyrån

  En förändring när IFK Norrköping åker till Helsingborg

  IFK Norrköping har studsat tillbaka efter en poängmässigt svag inledning på Allsvenskan 2022. Ikväll åker man till Helsingborg, men utan Jean Carlos De Brito som är avstängd.

  Noll poäng efter tre omgångar. Men IFK Norrköping har studsat uppåt efter oavgjort mot BK Häcken, vinst mot Kalmar och även vinst nu senast hemma mot IFK Värnamo.

  Den tuffa inledningen beror delvis på två svåra bortamatcher där man ställdes mot både AIK och Djurgården. Därför var det extra viktigt med en trea borta mot Kalmar som visat sig vara starka denna säsong. Detta kunde senast följas upp med en stabil vinst mot nykomlingen Värnamo. Men spelet var inte det bästa.

  Nu får man dessutom klara sig utan Jean Carlos De Brito som redan kommit upp i tre gula kort och därmed avstängd. Ersätter gör Christopher Telo i matchtruppen jämfört med senast.

  Inget roligt facit mot Helsingborg

  Helsingborg borta är ingen favorit för IFK Norrköping om vi ser tillbaka på historiken. Endast tre vinster på tio senaste matcherna i Helsingborg. Samma sak gäller för Helsingborg som vann senaste mötet lagen emellan på Olympia. Det betyder att fyra av tio senaste matcherna slutat oavgjort.

  En jämn och tätt match är också vad som kan komma att vänta ikväll. HIF kommer från en stark poäng på Tele2 mot Djurgården efter 2-2. I den matchen fick vi se Haha Ali stå för två mål och honom får IFK Norrköping se upp med.

  IFK Norrköpings trupp mot Helsingborg
  • 1. Oscar Jansson
  • 2. Godswill Ekpolo
  • 4. Marco Lund
  • 5. Christoffer Nyman
  • 6. Linus Wahlqvist
  • 7. Jacob Ortmark
  • 8. Abdulrazaq Ishaq
  • 9. Eman Markovic
  • 10. Jonathan Levi
  • 11. Christopher Telo
  • 14. Egzon Binaku
  • 18. Ari Skulason
  • 19. Lucas Lima
  • 20. Daniel Eid
  • 23. Maic Sema
  • 25. Filip Dagerstål
  • 29. Julius Lindgren
  • 30. Otto Lindell
  • 33. Darrell Kamdem Tibell
  IFK-nytt

  Foto: Magnus Andersson / Bildbyrån

  Nya milstolpen för IFK:s inmarschlåt

  Markus Krunegårds låt, "Ett liv, ett lag", som också är IFK Norrköpings innmatchlåt, har kommit upp i en ny fin milstolpe.

  Det var till säsongen 2020 som IFK Norrköpings nya inmarschlåt "Ett liv, ett lag" lanserades. Men på grund av pandemin och restriktioner spelades aldrig låten på IFK Norrköpings hemmamatcher först 2021 när man återigen kunde fylla läktaren.

  Det var i hemmamatchen mot Hammarby den 3 oktober som Markus Krunegård klev ut på planen och framförde sin egna låt. Det blev succé direkt.

  Succé har låten också gjort i övrigt. Många har lyssnat på den. I dagarna kom den också upp i en ny milstolpe. Över 1 miljon lyssningar på Spotify. Just nu har den spelats 1 005 842 gånger.