• Hem
  • IFK-nytt
  • Historisk bortaseger på Bravid Arena - tog vara på chanserna
Historisk bortaseger på Bravid Arena - tog vara på chanserna

Senast Peking vann på Bravida Arena mot Häcken var 2019. Man hämtar även hem sin första tre poängare på bortaplan, senaste gången var för mer än åtta månader.
Men efter dagens bortamatch så har man lyckats skrämma bort den där jobbiga borta trenden.

IFK Norrköping kom med ett starkt facit med tre raka matcher utan vinst, likaså kom Häcken till matchen med god energi dessutom en match bättre facit. Efter dagens bortamatch kan Peking räkna in den fjärde matchen på kontot och tio poäng på dem senaste fyra matcherna är ett faktum.

Skärpan blev avgörandet

Som vi skrev i den senaste artikeln var det att ta vara på lägena man bjuds på och det gjorde man verkligen. Första halvlek börjar lite trevande, som väntat ligger Peking lågt i sina block och håller sig till en matchplan att låta hemmalaget driva spelet och hålla hemmalaget låsta centralt som Häcken trivs i att komma fram i. Istället så är det mycket försvarande längs kanterna och man lyckas vinna många dueller likaså många viktiga andra bollar när det gäller att "grisa" tills sig bollen.

Som sagt att ta vara på chanserna gjorde man för i den 25:e minuten håller sig Peking högt upp i planen och pressar tillbaka hemmalaget vilket resulterar i att Häcken målvakten slår en alldeles för lös passning framåt och lagkaptenen Totte Nyman är snabbt påpasslig att sno åt sig bollen och hittar in till en fri Tim Prica som kan raka in den lite turligt i öppet mål. Innan första halvlek är färdigspelad står Oscar Jansson för en fin räddning på Layounis avslut och håller Peking kvar i ledningen.

Tim Prica och Arnor Traustason

Tre mål på tre matcher

Andra halvlek inledes med mer lite mer fart och snabbare anfall.
I alla fall så var det lite mer av den varan än dem första fyrtiofem minuterna, det skapas kanske inte jättemycket av något lag fram tills att den viktiga islänningen Arnor Traustason får stå för det matchavgörande målet i den 59:e minuten.
Ett halvlångt inlägg från Daniel Tid når en felvänd Tim Prica strax till höger i straffområdet som snabbt placerar sig väl och vet precis vart han ska slå den i bortre till "Trasten" som inte gör några som helst misstag utan trycker in sitt tredje mål på tre matcher i följd. Två skott på mål och två mål är ett svar på att vara kliniska.

Slutresultatet skrevs 2-1 i Pekings favör och man kasserar in tre poäng efter tjugo tuffa, varma och svettiga minuter.

"Stolta över att vi spelar fotboll i Norrköping"

Inledningsvis i allsvenskan hade Norrköping en tung period bakom sig som man nu lyckats vänd till rätt köl igen. Målskytten till 0-1 Tim Prica förklarar i en intervju till Norrköpings Tidningar vad nyckeln är att man är tillbaks på vinner spåret igen:

– Nyckeln är bara att vi trott stenhårt på det vi gör, kämpat stenhårt på träningarna och inte låtit de två första resultaten ta ner oss under jorden. Vi har hållit huvudet högt, varit rakryggade och stolta över att vi spelar fotboll i Norrköping. Sen vet vi att det inte var bra nog i början, säger han till Norrköpings Tidningar.

Nästa match spelas borta mot AIK söndagen den 5/5 klockan 16:30 på Friends Arena och nästa hemmamatch på PlatinumCars Arena 12/5 avsparkstid 14:00.