• Hem
  • IFK-nytt
  • IFK Norrköping föll tungt i premiären mot Malmö
IFK Norrköping föll tungt i premiären mot Malmö

Malmö FF straffade IFK Norrköping gång på gång och kunde lämna premiären av Allsvenskan med en klar seger. 1-5 på resultattavlan när matchen blåstes av.

Allsvensk premiär. Det var härliga vindar i luften. Stämningen var god. Och tifogruppen levererade i vanlig ordning.

Men efter 14 minuter in i matchen försvann alla positiva vindar när Isaac Kiese Thelin (Lite för enkelt) kunde gå upp och nicka in 0-1 till gästerna. Norrköping skapade, men det var Malmö FF som levererade målen i första halvlek. 0-2 borde dock blåst av för offside och 0-3 är en bjudning på mittfältet.

Det skulle inte bli sämre för Malmö i den andra. 0-4 efter 57 minuter spel och där stängde man matchen helt. Men sista bjudningen skulle Anton Eriksson stå för som helt missade Taha Ali som kunde sno åt sig bollen och servera Vecchia. 0-5 med kvarten kvar.

Om "Sista målet vinner" hade funkat, då hade Norrköping vunnit. För sista ordet fick inhopparen Isak Andri Sigurgeirsson med ett fint avslut i bortre.

För många misstag och för dålig skärpa

Sammanfattningsvis kan vi bara konstatera att det var för många misstag från Norrköpings sida. Samtidigt som skärpan framåt kunde varit något bättre möjligtvis. Det märks av att det blir väldigt tungt när både 0-1 och 0-2 kommer. Luften går ur lite, när man samtidigt vet hur tunga MFF är. Och när man inte får studsarna med sig är det svårt att få självförtroende under matchens gång. Inte minst avslutet från Daniel Eid som går stolpe ut, istället för stolpe in.

Men det finns bra saker som man ska ta med sig. Men ännu mer att lära sig.