Fotbollsilly - Senaste Silly Season Nyheterna för Fotboll
  • Hem
  • Fotbollsilly
Fotbollsilly

Intresse för Jesper Karlsson - kan lämna Elfsborg

21-årige anfallaren Jesper Karlsson gjorde förra säsongen åtta mål i Allsvenskan med Elfsborg och det har gjort honom till en lite mer eftertraktad spelare.

Nu rapporterar Borås Tidning att klubbar i MLS visar intresse, där en av klubbarna ska vara Montreal.

Och intresset har spelaren koll på.

– Jag vet om intresset, men det är inget jag lägger fokus på nu, säger Karlsson till tidningen.

Karlsson har två år kvar på kontraktet med Elfsborg.

Dela inlägg
Fotbollsilly

Lämnade Elfsborg - nu på väg tillbaka till Sverige

Efter fem raka säsonger i Elfsborg lämnade Simon Lundevall för spel i Indien i början på året. Men nu kan han vara på väg tillbaka till svensk fotboll.

Det är sajten Fotbollskanalen.se som nu rapporterar att den offensiva spelaren är på väg till AFC Eskilstuna, i Superettan.

– Det kan jag inte bekräfta. Det är en bra spelare och vi vill få in flera spelare. Jag vill inte avslöja något just nu. Det kanske är en eller två spelare som kommer in. Vi är ganska försiktiga innan vi går ut med något. Spelaren ska också passa vår filosofi. Men om ett par veckor är vi klara med våra värvningar, vi har flera kandidater som vi följer och jag tror det kan bli ett eller två namn till innan vi är klara, säger AFC:s ordförande Alex Ryssholm till Fotbollskanalen.

31-åringen spelade 21 matcher i Allsvenskan under 2019 och bidrog med ett mål och en assist.

Dela inlägg
Fotbollsilly

OFFICIELLT: Alexander Jakobsen lämnar IFK Norrköping

IFK Norrköping meddelar på sin officiella hemsida under måndagskvällen att Alexander Jakobsen lämnar. Ny klubbadress blir Sarpsborg 08 i Norge.

Att Alexander Jakobsen inte varit aktuell för en fortsättning i IFK Norrköping har varit känt under en tid och nu står det också klart vart 25-åringen kommer spela framöver.

Peking meddelar att mittfältaren är klar för spel i Norge med Sarpsborg 08.

Under förra säsongen blev det totalt 17 matcher i Allsvenskan. Sju med IFK Norrköping och tio matcher med Kalmar FF som lånade in Jakobsen under sommaren.

Dela inlägg
Fotbollsilly

ÖFK-försvararen drar till sig intresse

Östersunds FK kan tappar försvararen Thomas Isherwood i vinter. För nu rapporterar Östersunds-Posten att en klubb i Ryssland visar intresse.

Då deras fönster stänger denna vecka, kan något därför hända inom kort.

– Det är inget som jag har hört om. Det är möjligt att agenter hört sig för, men det finns inget konkret eller några samtal om det, säger ÖFK:s tränare Ian Burchnall till tidningen.

Men skulle det bli aktuellt krävs ett bra bud, trots att det ekonomiska läget är som det är i klubben.

– Även om vi har det tufft ekonomiskt skulle det krävas ett rejält bud för att det skulle bli aktuellt, fortsätter han.

22-åringen har avtal med ÖFK fram till och med säsongen 2022.

Dela inlägg
Fotbollsilly

OFFICIELLT: Johan Wiland lägger av

Efter en lång karriär står det nu klart att 39-årige målvakten Johan Wiland lägger av med fotbollen. En axelskada sätter stopp för en fortsättning.

Förutom spel i Hammarby som han tillhört de tre senaste säsongerna har Wiland även representerat Elfsborg, FC Köpenhamn och Malmö FF.

Till Hammarbys hemsida, som gick ut med nyheten idag, säger Wiland:

– Det är så klart väldigt tråkigt att tvingas lägga av med fotbollen på grund av en skada, men samtidigt är det ett beslut som vuxit fram, och det känns skönt att det nu är taget. Jag har haft tid att reflektera över olika scenarier, och självklart kommer jag att sakna fotbollen, men det känns ändå som ett riktigt beslut, säger han till klubbens hemsida.

Dela inlägg
Fotbollsilly

Djurgården värvar

Djurgården meddelar på sin officiella hemsida att man gjort klart med ny målvakt. Erland Tangvik har nämligen skrivit på för klubben.

Den norska spelaren kommer närmast från spel i Tiller IL och har den senaste tiden varit på ett provspel med Djurgården.

– Jag är en stor målvakt med bra räckvidd. Bra i luften och med god speluppfattning men jag har också mycket kvar att lära och jag tror att jag kommer att utvecklas bra här, säger han till klubbens hemsida.

22-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över den kommande säsongen.

Dela inlägg