• Hem
  • Fotbollsilly
Fotbollsilly

Foto: Carl Sandin / Bildbyrån

IFK Göteborg kallar till presskonferens

Idag meddelar IFK Göteborg på sitt Twitter-konto att man kallar till presskonferens. Av allt att döma så kommer en ny huvudtränare att presenteras.

Det var i förra veckan som Poya Asbaghi fick sparken från IFK Göteborg efter en svag säsong. Nu är klubben på jakt efter en ny tränare och verkar också ha hittat en sådan. För klockan 11:00 under fredagen har man kallat till presskonferens.

En som kopplas ihop med Göteborg är Roland Nilsson, som enligt SportExpressen ska vara ett alternativ. Det återstår att se om det blir han som tar över klubben.

Fotbollsilly

Foto: Krister Andersson / Bildbyrån

Astrit Selmani bekräftar intresse från Allsvenskan

Anfallaren Astrit Selmani har hittills haft en fin säsong i Allsvenskan med nykomlingen Varberg. Åtta mål på 13 matcher och nu bekräftar 23-åringen att det finns intresse från andra klubbar i Allsvenskan, men också från utlandet.

Enligt FotbollDirekt.se ska Hammarby vara en av klubbarna.

– Klubben och mina agent sköter allt det där och jag har inte lagt något fokus på det utan fokuserat på matcherna som varit. Klart att det finns intresse från allsvenska och utländska klubbar. Det vet jag också. Men mer än så har jag inte brytt mig, säger Selmani till sajten.

Fotbollsilly

Bild från Bildbyrån

Marko Johansson skriver nytt kontrakt med Malmö FF

Marko Johansson var denna säsong utlånad till allsvenska nykomlingen Mjällby, men återvände till Malmö FF under sommaren.

På slutet har 22-åringen fått speltid när Johan Dahlin varit borta och laget har fortsatt vinna matcher.

Nu står det klart att målvakten förlänger sitt avtal med klubben. Ett avtal som gäller fram till och med säsongen 2022.

– Det känns jättebra att förlänga mitt kontrakt. Jag är född i den här staden och har spelat i MFF sedan jag var fyra år gammal. Mina år på lån har förberett mig för att få chansen att spela här i MFF, så det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse. Målet nu är att vinna SM-guld och nå gruppspel i Europa, säger målvakten till klubbens hemsida.

Fotbollsilly

Bild från Bildbyrån

Astrit Ajdarevic lämnar Djurgården

I februari 2019 skrev Astrit Ajdarevic på för Djurgården. Nu lämnar mittfältaren klubben, detta bekräftar klubben på sin officiella hemsida idag.

– Det har varit en kort tid här i Djurgården som har känts mycket längre än den var. Ambitionen från min sida var att komma hit för att vinna guld och den uppfylldes. Att få göra drömmar till verklighet var mitt motto och den drömmen slog in. Så jag vill ge ett stort tack till alla i Djurgårdsfamiljen som har stöttat under den här perioden då jag av olika anledningar inte varit här, säger Ajdarevic till klubbens hemsida.

30-åringen tog en time out från fotbollen för ett tag sedan och har under den tiden tränat på egen hand.

Vad som händer nu är i dagsläget oklart.

Fotbollsilly

Foto: Carl Sandin / Bildbyrån

Elfsborg lånar ut anfallaren till allsvensk konkurrent

Denna säsong har Deniz Hümmet fått sparsamt med speltid i Elfsborg och nu väljer Borås-klubben att låna ut sin spelare.

23-åringen kommer från och med nu spela för seriekonkurrenten Örebro SK, ett lån som sträcker sig året ut.

ÖSK:s Manager Axel Kjäll om att få in anfallaren:

– Vi har sedan början av fönstret arbetat med att kartlägga spelare för att förstärka truppen med fokus på de offensiva positionerna. Efter en bra dialog med IF Elfsborg känns det väldigt bra att få hit Deniz som är en spelare med egenskaper som vi kommer ha stor nytta av, säger han till klubbens hemsida och fortsätter:

– Deniz är duktig i sitt offensiva kombinationsspel, bra runt motståndarens straffområde och har en karaktär som vi kommer få stor nytta av. Han är användbar på många positioner och ger oss fler offensiva alternativ, något som kommer gynna oss under hösten, säger Axel Kjäll.

Hümmet kom till Elfsborg inför säsongen 2018 från Trelleborg men har hittills inte fått det att lossna. Möjligtvis sker det nu i ÖSK som spelar match i Allsvenskan mot IFK Norrköping på söndag.

Fotbollsilly

Foto: Magnus Lejhall / Bildbyrån

Uppgifter: Mohanad Jeahze klar för ny klubb i Allsvenskan

Den 23-årige försvararen Mohanad Jeahze var med om att ta upp Mjällby AIF i Allsvenskan förra säsongen. I år har det blivit elva matcher i Allsvenskan - men inom kort kan ett klubbyte ske.

Det är SportExpressen som skriver att Hammarby blir spelarens nästa klubbadress. Uppgifter som sportchef Jesper Jansson inte vill kommentera.

– Inga kommentarer, säger han till tidningen.