• Hem
  • Fotbollsilly
  • Martin Olsson riskerar att stängas av från spel i Allsvenskan
Martin Olsson riskerar att stängas av från spel i Allsvenskan

Foto: Christian Örnberg / Bildbyrån

Martin Olsson riskerar att stängas av från spel i Allsvenskan

Martin Olsson delade ut ett slag mot ansiktet på Robin Tranberg i Varberg. Nu riskerar Malmö FF-spelaren att stängas av från spel i Allsvenskan - om det kommer ett beslut från Disciplinnämnden om ytterligare avstängning.

- En anmälan till Disciplinnämnden efter ett rött kort i Svenska Cupen kunna leda till att en spelare blir avstängd i matcher i Allsvenskan, förklarar Axel Fägerhall för Sportbloggare.com.

Det var i slutet på matchen i Svenska Cupen mellan Malmö FF och Varberg BoIS som Martin Olsson delade ut ett slag i ansiktet på Robin Tranberg. Där och då fick MFF-spelaren se det röda kortet.

Det kortet innebär avstängning i kommande match eller matcher i Svenska Cupen.

- Alla röda kort genererar en matchs automatisk avstängning i samma tävling, dvs. ett rött kort i Svenska Cupen innebär alltid avstängning i nästkommande match i Svenska Cupen men inte i övriga tävlingar som t.ex. Allsvenskan, skriver Axel Färghall, Gruppchef Tävlingsgruppen, till Sportbloggare.com.

Men det kan även bli så att Martin Olsson missar matcher i Allsvenskan - om nu Disciplinnämnden väljer att stänga av spelaren ytterligare.

- Vid grova utvisningar rapporteras spelaren dock till vår Disciplinnämnd som kan besluta att spelaren ska bli avstängd ytterligare matcher utöver den automatiska avstängningen. Sådan avstängning är tidsbestämd och omfattar alla tävlingar. Med andra ord skulle en anmälan till Disciplinnämnden efter ett rött kort i Svenska Cupen kunna leda till att en spelare blir avstängd i matcher i Allsvenskan beroende på vad Disciplinnämnden beslutar, skriver Axel Fägerhall.

Uppdatering: En anmälan mot Martin Olsson har lämnats in

En anmälan mot Martin Olsson har lämnats in av huvuddomaren. I ett mejl till Sportbloggare.com skriver Jeanette Green Jeppsson, Tävlingsjur. handläggare såhär:

"En anmälan har lämnats in av huvuddomaren. Martin Olsson får möjlighet att yttra sig över anmälan och ett beslut väntas i början av nästa vecka."