• Hem
  • Fotbollsilly
Fotbollsilly

Bild från Bildbyrån

Uppgiter: Muamer Tankovic förlänger med Hammarby

Kontraktet med Hammarby löpte ut och Muamer Tankovic såg sig efter en ny klubbadress. Men hittills har det inte hänt nu.

Nu är en vändning på väg att ske. Det är SportExpressen som rapporterar om att 25-åringen förlänger kontraktet med Hammarby istället - åtminstone säsongen ut, enligt tidningen.

Denna säsong har det blivit tio matcher i Allsvenskan och tre mål. Snart kan det bli mer.

Fotbollsilly

Foto: Johan Bernström / Bildbyrån

KLART: Filip Rogic återvänder till Allsvenskan

Nu är det klart. Filip Rogić återvänder till Allsvenskan där han skrivit på för AIK. Ett kontrakt som sträcker sig fram till och med 2022.

– Filip är en intensiv spelartyp som kommer att tillföra energi till laget. Han är en poängspelare med en karaktär som passar bra in i AIK, säger AIK Fotbolls sportchef Henrik Jurelius till klubbens hemsida.

27-åringen spelade i Allsvenskan så sent som förra säsongen och kommer närmast från spel i den ryska ligan där han spelat för Orenburg.

– Det känns fantastiskt att vara här. Jag ser fram emot att bidra med ett hårt arbete och förhoppningsvis bidra med poäng, säger Filip Rogić till AIK:s hemsida.

Fotbollsilly

Bild från Bildbyrån

KLART: Junes Barny tillbaka i Allsvenskan

Det var förra sommaren som Junes Barny lämnade IFK Göteborg. Nu är 30-åringen tillbaka i Allsvenskan där han skrivit på för Varberg BoIS.

– Junes Barny hittade jag som 23-åring i vår moderklubb Högaborgs BK. Han levererade 12 mål och 7 assist direkt som forward i Superettan för Ängelholms FF och under andra säsongen var han en hjälte som spelade 20 matcher trots stora smärtor i höften, där han ändå lyckades göra 4 mål och 3 assist, säger tränare Joakim Persson till klubbens hemsida och fortsätter:

– Efter erfarenheter från många olika klubbar fick han förra sommaren tyvärr ta en time-out efter en svår smäll mot huvudet och Corona-tider.

Kontraktet med Varberg sträcker sig säsongen ut.

Fotbollsilly

Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Uppgifter: Hammarby på väg mot storaffär - talangen säljs

Hammarby är på väg att göra en storaffär, det uppger SportExpressen idag. Enligt tidningen är den 17-årige anfallaren Emil Roback på väg att skriva på för Serie A-klubben Milan.

Enligt uppgifterna landar övergångssumman på över15 miljoner kronor och kan landa på en bra bit över 20 miljoner om klausuler och bonusar slår in.

Roback gjorde tidigare i år ett inhopp i Svenska cupen när Hammarby föll med 1-3 mot IFK Göteborg efter förlängning.

Fotbollsilly

Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Uppgifter: Djurgården & MFF vill värva från Sirius

IK Sirius går starkt i Allsvenskan denna säsong och har hittills varit den stora överraskningen. 17 poäng på tolv matcher och en spelare som levererat är Stefano Vecchia.

25-åringen gör sin fjärde raka säsong i klubben och har hittills spelat samtliga matcher där han svarat för tre mål och fyra assist.

Men efter säsongen löper kontraktet ut och nu rapporterar SportExpressen att både Djurgården och Malmö FF visar intresse för mittfältaren. Enligt tidningen ska till och med Djurgården lagt fram ett kontraktsförslag.

Fotbollsilly

Bild från Bildbyrån

Felix Beijmo kopplas ihop med allsvensk klubb

Felix Beijmo kan komma att återvända till Allsvenskan i sommar, för nu kopplas han ihop med Malmö FF igen. En klubb han spelade för under 2019.

Det är SportExpressen som kommit över uppgifter som säger att Malmö FF tagit en kontakt med spelarens klubb Werder Bremen om en övergång av 22-åringen.

Enligt tidningen ska både ett lån och ett köp vara aktuellt.