Fotbollsilly - Senaste Silly Season Nyheterna för Fotboll
  • Hem
  • Fotbollsilly
Fotbollsilly

OFFICIELLT: IFK Norrköping säljer Simon Skrabb

Idag blev det officiellt att IFK Norrköping säljer Simon Skrabb till Serie A-klubben Brescia. Båda klubbarna ha bekräftat övergången på sin officiella hemsida och anfallaren har skrivit på fram till sommaren 2023.

Jens Gustafsson, manager i IFK Norrköping, säger följande till klubbens hemsida:

– Vi är oerhört stolta och glada över att återigen visa att IFK Norrköping lyckats utveckla en spelare till att kunna ta klivet ut till en av de stora ligorna i världen. Simon har varit en fantastisk ambassadör för hur vi vill att en IFK-spelare ska agera med att alltid offra sig själv för lagets bästa, säger Gustafsson.

Dela inlägg
Fotbollsilly

Djurgården lånar ut Adam Bergmark Wiberg

Det var inför förra säsongen som Djurgården värvade in Adam Bergmark Wiberg från Gefle. Anfallaren gjorde fem matcher i Allsvenskan under 2019, men nu lånas han ut.

Det är Örgryte IS som på sin officiella hemsida meddelar att man lånar in 22-åringen.

– Det känns helt rätt med ÖIS för mig. Det är en fantastiskt fin klubb och man vet att det finns bra faciliteter här och bra spelare runt omkring mig och man vet att det är något riktigt bra på gång här så valet var ganska enkelt faktiskt, säger anfallaren till ÖIS hemsida.

Lånet gäller över den kommande säsongen.

Dela inlägg
Fotbollsilly

Uppgifter: Måns Söderqvist på väg till ny klubb i Sverige

Måns Söderqvist har de senaste säsongerna spelat i Allsvenskan med Kalmar FF, men där har målskyttet inte tagit fart. Nu uppges anfallaren vara på väg till Trelleborgs FF i Superettan, detta enligt Kvällsposten.

Tidningen skriver att man är överens och att övergången väntas presenteras i veckan.

26-åringen spelade 17 matcher i Allsvenskan under den gångna säsonger och noterades för ett mål.

Kvällsposten skriver att det handlar om ett treårskontrakt med TFF.

Dela inlägg
Fotbollsilly

Uppgifter: Leo Väisänen klar för Elfsborg

Fotbollskanalen var först med att rapportera att Leo Väisänen var på väg till Elfsborg. Nu uppger Borås Tidning att affären är i hamn.

Den finska landslagsmannen ska enligt tidningen vara klar.

Enligt uppgifterna får Elfsborg betala 1,5 miljoner kronor för att få loss spelaren från den holländska klubben Den Bosch som han tillhört de senaste tre säsongerna.

Dela inlägg
Fotbollsilly

Uppgifter: Martin Olsson på väg till ny klubb

Martin Olsson lämnar januariturnén för att göra klart med ny klubb, det rapporterar SportExpressen idag. Enligt tidningen är det dock oklart vilken klubb det ska röra sig om.

31-åringen har den senaste tiden stått utan klubb efter att ha gjort tre säsonger i engelska Swansea.

– Förstaalternativet är att fortsätta utomlands, men får jag något vettigt i Sverige så säger jag inte nej till det heller, har Olsson sagt till Sportbladet tidigare.

Dela inlägg
Fotbollsilly

OFFICIELLT: Kalle Holmberg klar för Djurgården

Kalle Holmberg lämnade IFK Norrköping efter den gångna säsongen. Hans sista match med Peking blev 2-2-matchen mot Djurgården i den sista omgångens av Allsvenskan 2019 - en klubb han nu är klar för.

– Det känns jätteskönt att allt är klart. Jag hade en bra känsla från första stund när jag träffade Bosse, Kim och Tolle och även om det fanns lite intresse från annat håll var det Djurgården som kändes rätt hela tiden. Så det var inga konstigheter, berättar Kalle för DIF.se.

Kontraktet med 26-åringen sträcker sig över tre år.

Dela inlägg