Västerås är tillbaka i HockeyAllsvenskan efter endast en säsong i…
  • Hem
  • Dragskott
  • Västerås är tillbaka i HockeyAllsvenskan efter endast en säsong i Hockeyettan - fansen förtjänar onekligen det här
Västerås är tillbaka i HockeyAllsvenskan efter endast en säsong i Hockeyettan - fansen förtjänar onekligen det här

Bild från Bildbyrån

Västerås är tillbaka i HockeyAllsvenskan efter endast en säsong i Hockeyettan - fansen förtjänar onekligen det här

Kvällens resultat i Kvalserien innebär att både Västerås och Västervik är klara för allsvenskt spel med en omgång kvar att avverka.

Det blir därmed ett nytt lag i HockeyAllsvenskan nästa säsong och Västerås Hockeyettan-sejour blev - imponerande nog - bara ettårig.

Sportchefen Patrik Zetterberg har gjort ett fantastiskt jobb med lagbygget och tränaren Thomas Paananen har fått ihop laget i det mest kritiska skedet av säsongen när det behövts som mest.

VIK - som underpresterade rejält i AllEttan - har visat sig vara bäst när det gäller och förtjänar avancemanget.

Framtiden ser oerhört ljus ut. Västerås är utan tvivel en klubb med potential att återigen vara med och utmana om en SHL-plats, förutsatt att klubbledningen sköter sina kort rätt.

Inte minst med tanke på publikintresset, sponsorunderlaget och hockeykulturen som finns i stan.

På tal om publikintresset. Det är svårt att inte unna lagets fans det här snabba avancemanget. VIK-fansen har mobiliserat och ställt upp för laget - både hemma och borta - på ett fenomenalt sätt på en serienivå som klubben absolut inte hör hemma i.

Västerås har sannerligen varit en stor tillgång för Hockeyettan i allmänhet och lämnar ett stort tomrum efter sig, som Troja/Ljungby - med all respekt för klubben - inte kommer fylla. Åtminstone inte rent "intressemässigt".

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget