Tre nyförvärv till Leksand
Tre nyförvärv till Leksand

Bild från Bildbyrån

Tre nyförvärv till Leksand

Leksand offenliggjorde nyligen lagets tre första nyförvärv inför SHL-comebacken.

Det handlar om Sebastian Wännström, Daniel Olsson Trkulja och Mattias Göransson.

General managern Thomas Johansson om Wännström.

- Wännström är en riktig "firecracker" från röd linje och framåt. Det är en speedig spelare som vill ta pucken till mål, vara i de heta zonerna, ta avslut och göra mål. Han har lång erfarenhet av spel på hög nivå. Jag tycker dock att han har hamnat lite i skymundan i HV71, och det är en spelare med en stor potential framåt, säger LIF:s general manager till klubbens hemsida.

Thomas Johansson beskrivning av Olsson Trkulja.

- Daniel Olsson Trkulja är en kille som besitter fin individuell skicklighet. Han är bra med puck, och är bra på att förflytta spelet över banan och in i offensiv zon. Han har bra offensiva skickligheter, men är även stark intill sargerna. Dessutom har han bra erfarenhet med sig, inte minst med två säsonger i SHL. Jag tycker inte att Daniel har fått förutsättningarna för att visa hur bra han faktiskt är under sin tid i Linköpings HC, och det finns en fin potential i honom, säger Thomas Johansson.

LIF:s general manager om vad Göransson kan tillföra.

- Mattias Göransson är en stor back som är bra att spela pucken från egen zon. Han har bra räckvidd och är rörlig på skridskorna. Jag har själv följt honom och fungerat som mentor åt honom under hans tid i Brynäs och har bra koll på honom. Göransson kanske initialt får kämpa med omställningen till stor isyta, men av det jag sett av honom kommer det ändå att kunna gå ganska fort. Det som är bra med collegespelare generellt är att de har mycket fokus på träning snarare än matchandet i de lagen, till skillnad från till exempel de nordamerikanska juniorligorna. Utifrån det kommer han också att komma hem förberedd på de kraven som ställs här, säger Leksands general manager.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget