• Tränaren hyllar Modo-nyförvärvet

Tränaren hyllar Modo-nyförvärvet

I går blev det officiellt att Joakim Hagelin lämnar Oskarshamn och följer med tränaren Björn Hellkvist till seriekonkurrenten Modo.

Tränaren hyllar forwardsvärvningen.

- Det är en 7-16-människa som alltid gör det tränaren säger. "Hagge" är väldigt "coachable" och en drömspelare för en tränare på så vis. Det känns väldigt bekvämt att få in en sådan spelare. Annars har han bra ålder och är stor och fysisk. Det är en mycket trofast spelare. Han jobbar alltid hårt och har ett riktigt vasst skott. Han är bra på att skapa ytor åt sina medspelare och är stark runt kassen, säger Björn Hellkvist till Hockeypuls.

Den 28-årige Linköpingsprodukten har varit en gedigen spelare på allsvensk nivå i flera år, utan att ta steget till att vara en genuin "stjärna".

Björn Hellkvist anser att Joakim Hagelin har goda möjligheter att ta nästa steg i Öviksklubben.

- Hagge är en allround forward som kan spela både i spel fem mot fyra och i fyra mot fem. Om jag lyckas hitta rätt omgivning åt honom bör han kunna göra 25-30 poäng åtminstone. Han har ännu större potential än så men det är upp till honom att visa det. I Modo kommer han få alla förutsättningar för att ta nästa steg i en redan fin karriär. Det ligger i Hagges egna händer, säger Modos tränare.

Dela inlägg:

Kommentera inlägg