• Hem
  • Dragskott
  • Miljardärens jättesatsning på Luleå - bidrar till supersatsningen på arenan
  • Miljardärens jättesatsning på Luleå - bidrar till supersatsningen på arenan

Miljardärens jättesatsning på Luleå - bidrar till supersatsningen på arenan

Coop Norrbotten Arena kommer uppgraderas rejält i form av bland annat nytt ljud, nytt ljus och modern teknik för isprojektering i syfte att stärka arenaupplevelsen för åskådarna.

Prislappen blir hög. Det handlar om hela 40 miljoner kronor.

Lösningen blir dels att miljardären Jakob Porser - som har hjälpt LHF ekonomiskt de senaste åren - går in med pengar, dels att klubben använder en del av de utökade SHL-intäkterna.

Vd:n Stefan Enbom om supersatsningen.

- Det känns fantastiskt att vi med en stor investering i toppmodern teknik nu får möjligheten att skapa en magisk arenaupplevelse som kommer att bli helt unik inom nordisk ishockey. Det här kommer stärka föreningens varumärke och ge helt nya möjligheter till ökade intäkter både för föreningen och för våra partners, säger Luleå-bossen till klubbens hemsida och fortsätter:
- Inom Luleå Hockey fokuserar vi på ett antal strategiska aktiviteter, där en del av detta arbete är inriktat mot att vi skall spela våra hemmamatcher inför en välfylld arena. Därför känner vi att det är helt rätt att göra denna omfattande investering i Coop Norrbotten Arena då ljud och ljus är områden som vi haft stor förbättringspotential inom.

Dela inlägg:

Kommentera inlägg