• Hem
  • Dragskott
  • Leksands blivande vd: "Att åka upp och ner som vi har gjort på senare år, med de omsättningskasten det innebär, är brutalt för en förenings ekonomi"
  • Leksands blivande vd: "Att åka upp och ner som vi har gjort på senare år, med de omsättningskasten det innebär, är brutalt för en förenings ekonomi"

Leksands blivande vd: "Att åka upp och ner som vi har gjort på senare år, med de omsättningskasten det innebär, är brutalt för en förenings ekonomi"

Andreas Hedbom - som kommer tillträda posten som vd i Leksand den 31 januari nästa år - har ingen brådska med ett eventuellt SHL-avancemang.

Långsiktighet förespråkas.

Hedblom om resonemanget i sammanhanget.

- Som idrottsman vill du alltid spela på högsta nivån, och vi vill dit som förening också. Helst så snabbt som möjligt, förstås, men jag tror att det är viktigt att vi har en plan när vi väl kommer dit. Vi måste bygga oss en plattform att stå på så att vi också kan etablera oss i SHL, och för det krävs tid. Att åka upp och ner som vi har gjort på senare år, med de omsättningskasten det innebär, är brutalt för en förenings ekonomi, säger Andreas Hedbom till Hockeypuls.

LIF har haft en enormt hög omsättning när det handlar om vd-posten sedan 2010.

Hedboms svar på frågan om hur mycket ovanstående skrämmer honom.

- Jag har så klart tänkt mig in i flera olika scenarion, men det går ju inte att gå in med inställningen att man ska få sparken om två år. Leksands IF engagerar, och det blir ett hårt tryck på ledningen. Det är tungt när det blåser motvind, men samtidigt finns det en väldig kraft i engagemanget som gör det fantastiskt roligt när det går bra, säger Leksands  blivande vd och fortsätter:
- Det har självklart inte gagnat föreningen att ha sån omsättning av chefer, men jag kommer inte att sitta och recensera hur andra har skött sitt jobb. Man ska komma i håg och ha respekt för att de personer som har jobbat för Leksand har gjort sitt bästa. Den perfekta personen finns nog inte för ett sånt här uppdrag, utan det viktiga är att vi skapar en miljö där vi jobbar tillsammans och drar åt samma håll.

Dela inlägg:

Kommentera inlägg