Trenden med minst ett allsvenskt lag som tar steget upp i SHL…
  • Hem
  • Dragskott
  • Trenden med minst ett allsvenskt lag som tar steget upp i SHL fortsätter - det är svårt att inte unna Jonathan Dahlén den här framgången
Trenden med minst ett allsvenskt lag som tar steget upp i SHL fortsätter - det är svårt att inte unna Jonathan Dahlén den här framgången

Trenden med minst ett allsvenskt lag som tar steget upp i SHL fortsätter - det är svårt att inte unna Jonathan Dahlén den här framgången

Trenden med att minst ett allsvenskt lag tar steget upp i SHL fortsätter. Timrås avancemang innebär att det handlar om nio (!) år i följd med minst ett nytt SHL-lag.

Många spelare förtjänar att lyftas fram i lagkollektivet Tik, men supertalangen Jonathan Dahlén sticker onekligen ut lite extra och det är svårt att inte unna jämtlänningen den här framgången.

Dahlén hade förmodligen kunnat få ett kontrakt med precis vilket SHL-lag som helst den här säsongen, men valde att kriga vidare i Timrå i jakten på ett avancemang till högstaligan. Där kan man snacka om genuin klubbkänsla.

***

Henrik Haukeland måste också kreddas lite extra. Norrmannen gjorde det i Leksand säsongen 2015/2016 när masarna tog steget upp i SHL efter att ha vunnit matchserien mot Modo - och var ett monster mellan stolparna även den här gången. Två (!) SHL-avancemang inom loppet av ett par år är sannerligen mäktigt.

***

Vilmos Gallo är ett annat klockrent exempel i sammanhanget. Gallo var förvisso bra även tidigare under säsongen, men har steppat upp ordentligt i SHL-kvalet och visat prov på en imponerande jämnhet. En spelare som visat upp en gedigen spelglädje i match efter match och varit inblandad i ett antal oerhört viktiga mål.

***

Timrås avancemang är sannerligen ett rejält lyft för Norrlandshockeyn. Medelpadingarnas medverkan innebär att det är första gången på fem år som det finns fyra SHL-lag från Norrland (läs: förutsatt att man väljer att definera Gävle som en Norrlandsstad).

Luleå, Skellefteå och Brynäs har anledning att jubla. Dels med tanke på de minskade resekostnaderna, dels med tanke på mer intressanta matcher rent publikmässigt.

***

Karlskrona är därmed ett allsvenskt lag igen och kommer få det tufft - både sportsligt och ekonomiskt.

SHL-pengarna hade varit precis vad ekonomiska utsatta KHK hade behövt för att sanera ekonomin.

Karlskrona var i ett betydligt större behov av SHL-kontraktet än Timrå, som har utvecklats till en stabil klubb på senare år.

Blekinge-klubben ska dock på intet sätt räknas bort i framtiden och förtjänar trots allt mycket beröm för att överhuvudtaget ha huserat i högstaligan i tre säsonger i följd, vilket är en bedrift i sig i paritet till de ekonomiska resurserna.

Matchfakta

Karlskrona - Timrå 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)

Första perioden:
0-1 Vilmos Gallo (Johan Persson, Didrik Strömberg).

Tredje perioden:
0-2 Jonathan Dahlén.

Skott: 36-20 (14-2, 11-11, 11-7).
Utvisningar: Karlskrona 2 minuter. Timrå 10 minuter.
Domare: Mikael Sjöqvist och Patrik Sjöberg.
Publik: 4.363.

Dela inlägg

Kommentera bloginlägg