Ett ekonomiskt bakslag för den allsvenska klubben: "Läget är…
  • Hem
  • Dragskott
  • Ett ekonomiskt bakslag för den allsvenska klubben: "Läget är allvarligt och vi behöver stärka vår kontroll ytterligare inför kommande säsong"
Ett ekonomiskt bakslag för den allsvenska klubben: "Läget är allvarligt och vi behöver stärka vår kontroll ytterligare inför kommande säsong"

Ett ekonomiskt bakslag för den allsvenska klubben: "Läget är allvarligt och vi behöver stärka vår kontroll ytterligare inför kommande säsong"

Björklöven svarade för en usel insats på isen den gångna säsongen, vilket bidrog starkt till det svaga ekonomiska resultatet.

Förlusten för Björklöven AB landade på 3,7 miljoner kronor och IF Björklöven backade med 333.000 kronor.

Koncernens egna kapital är därmed lägre än vad som krävs för att uppfylla elitlicenskraven, vilket väntas medföra att Västerbottensklubben har ett kontrollår att vänta.

Ordföranden Mikael Salomonsson om det tuffa läget.

- Vi - styrelsen, vd och jag - arbetar nu med den handlingsplanen, samtidigt som vi fortsatt jobbar med att säkra vår budgetprocess och våra prognosverktyg för att också i framtiden se och kunna agera om vi får avvikelser. Även om det egna kapitalet i Björklöven AB uppgår till ca 3,5 mkr så behöver vi nu med större fokus rikta krafter för att också stärka det egna kapitalet i koncernmodern. Läget är allvarligt och vi behöver stärka vår kontroll ytterligare inför kommande säsong. Vi överraskas av hur koncernens egna kapital påverkas, vilket inte är ok - men vi är redan i full gång med åtgärder och jag är fortsatt trygg med vår ekonomi, säger Björklövens ordförande till klubbens hemsida.

Dela inlägg

Kommentera bloginlägg