• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar de tio bästa målvakterna i HockeyAllsvenskan - plats 1-5
  • Dragskott rankar de tio bästa målvakterna i HockeyAllsvenskan - plats 1-5

Dragskott rankar de tio bästa målvakterna i HockeyAllsvenskan - plats 1-5

1. Erik Hanses, Modo

Konkurrensen i toppskiktet är stenhård och det skiljer inte mycket mellan några av HockeyAllsvenskans vassaste målvakter, men Erik Hanses känns som det starkaste namnet på förhand. Modos viktigaste spelare i jakten på att ta revansch för den gångna säsongens fiasko.

2. Tex Williamsson, Leksand

Långtidslånet från Malmö. Succélaget Panterns stöttepelare i fjol. En målvakt som spelade i Hockeyettan så sent som säsongen 2015/2016 och har haft en mäktig utvecklingskurva. 

3. Niklas Rubin, Tingsryd

På tal om målvakter som spelade i Hockeyettan så sent som säsongen 2015/2016 och var ett stort utropstecken i HockeyAllsvenskan i fjol. Niklas Rubin ger Tingsryd stabilitet mellan stolparna och kommer med relativt stor sannolikhet få ett kontrakt med en klubb i en bättre serie på lite längre sikt.

4. Alexander Sahlin, Södertälje

Södertäljes frälsare i fjol. Statistiken var visserligen inte direkt högkaratig, men får betraktas som oerhört missvisande med tanke på SSK:s sanslöst dåliga försvarsspel. En riktig klassmålvakt i allsvenska sammanhang.

5. Henrik Haukeland, Timrå

Målvakten som var med om att ta upp Leksand i SHL förra året och även var med om degraderingen tidigare i år. Henrik Haukeland har goda möjligheter att fylla luckan efter Frölunda-flyktade Johan Mattsson.

Läs även:

Dragskott rankar de tio bästa målvakterna i HockeyAllsvenskan - plats 6-10

Dela inlägg:

Kommentera inlägg