Dragskott rankar de fem största positiva överraskningslagen i svensk…
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar de fem största positiva överraskningslagen i svensk hockey (SHL, HA och HE) den här säsongen hittills
Dragskott rankar de fem största positiva överraskningslagen i svensk hockey (SHL, HA och HE) den här säsongen hittills

Bild från Bildbyrån

Dragskott rankar de fem största positiva överraskningslagen i svensk hockey (SHL, HA och HE) den här säsongen hittills

1. Västerås

Många trodde att nykomlingarna skulle få det tufft i HockeyAllsvenskan. Det faktum att Västerås - så här pass långt in i seriespelet - tillhör topp fyra-skiktet är inget annat än en sensation. Patrik Zetteberg har inte direkt gjort "flashiga" nyförvärv, utan det handlar till stor del om att ett antal spelare - inte minst Lukas Zetterberg - har blommat ut rejält, samtidigt som VIK är ett oerhört jobbigt lag att möta. Stortalangen Samuel Erssons magnifika målvaktsspel måste såklart lyftas fram lite extra.

2. Hanhals

Kungsbacka-gänget har onekligen tagit nästa steg den här säsongen. AllEttan-avancemanget via den tuffa söderettan sticker ut. Hanhals har visat prov på en suverän offensiv och är ett riktigt underhållande lag. Inget annat lag gjorde fler mål i söderettan. Det är sannerligen ingen tillfällighet att klubbar högre upp i seriesystemet har visat intresse för några av Hanhals spelare.

3. Malmö

Visst - det var vida känt att Malmö hade en vass målvaktsbesättning redan inför säsongen, men många tvivlade på att Redhawks skulle kunna utmana de bästa i SHL med tanke på att lagbygget, rent helhetsmässigt, inte imponerade på pappret. Skåningarna får utan tvivel betraktas som en positiv överraskning. Ett lag som lever mycket på den gedigna karaktären och arbetsmoralen.

4. Vännäs

AllEttan-äventyret har visserligen inte börjat bra, men bara att överhuvudtaget ha tagit sig dit med små medel är en eminent prestation. Faktumet att det bara var Piteå som mäktade med fler fullträffar i norrettan får ses som ytterst anmärkningsvärt. Västerbottningarna - med målfarlige Kevin Loppatto i spetsen - är en frisk fläkt, oavsett hur det går under den resterande delen av säsongen.

5. Grums

Värmlänningarna var överhuvudtaget inte i närheten av AllEttan i fjol, men i år lyckades Grums ta det steget. Snacka om starkt att överträffa lag i stil med Lindlöven och Skövde.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget