Dragskott rankar de fem bästa lagen i Hockeyettan - plats 4
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar de fem bästa lagen i Hockeyettan - plats 4
Dragskott rankar de fem bästa lagen i Hockeyettan - plats 4

Bild från Bildbyrån

Dragskott rankar de fem bästa lagen i Hockeyettan - plats 4

4. Hudiksvall (11/15)

Målvakter: ++++

Backar: ++++

Forwards: +++

***

Hudiksvall har varit den stora "snackisen" i Silly Season-sammanhang på Hockeyettan-nivå. "Glada Hudik" har dels förlängt kontrakten med en del viktiga spelare, men framför allt värvat riktigt bra.

Det mesta talar för att Hudiksvall - som blev sexa i AllEttan Norra och åkte ut i Play Off 1 - kommer göra en betydligt bättre säsong än den gångna säsongen.

Laget från Hälsingland har emellertid blivit lite väl upphaussade på vissa håll och kanter. Det känns tämligen - med tanke på bristerna och det faktum att det finns minst ett par andra lag som är vassare - överdrivet att betrakta Hudiksvall som ett topp två-lag i Hockeyettan som läget är nu. Det är inte ens en självklarhet med en topp fem-placering i den här rankingen.

Det är i första hand spetskompetensen som talar för Hudiksvall. Pjäser i stil med till exempel Magnus Åkerlund, Simon Löf och Markus Västilä är nog bra för att leverera på en ännu högre nivå.

Orosmolnen utgörs exempelvis av att målvaktsbesättningen är tunn (läs: unge Måns Swärdh är ett frågetecken i seniorsammanhang) och att Hudiksvall har haft en benägenhet att floppa när det hårdsatsats tidigare. Det finns en "förlorarmentalitet" i klubben.

Läs även:

Plats 5

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget