DIF-Bloggen

Djurgården förstärker målvaktssidan

Djurgården meddelar på sin hemsida att man gjort klart med Niklas Svedberg som ny målvakt. Närmast från spel med Timrå IK.

29-åringen har tidigare spelat med bland annat Brynäs och Modo, och har även meriter från NHL-spel.

Kontraktet sträcker sig över den kommande säsongen.

DIF-Bloggen

Djurgården hänger på topplagen efter ny seger

Efter en mindre bra period där Djurgården endast tog två poäng på fyra matcher är man nu tillbaka i bättre form.

Idag kom tredje raka segern då man besegrade Östersunds FK på hemmaplan med 3-1.

Dock så hamnade man i ett tungt underläge i den 19:e minuten. Men svaret kom i slutet på den första halvleken, två gånger om. Jonathan Ring 1-1 och Jacob Une-Larsson med 2-1 när klockan var inne på tredje tilläggsminuten.

Djurgården gjorde ett byte i andra halvlek.

Astrit Ajdarevic ut - Niclas Bärkroth in. Bärkroth assisterade bara några minuter senare till 3-1-målet som också blev slutresultatet. Ännu en gång är det Jonathan Ring som är sist på bollen.

Nu klättrar Djurgården och befinner sig på en tredjeplats i Allsvenskan. Ovanför finns IFK Göteborg med samma poäng (21 poäng på 11 matcher) och Malmö FF med tre poäng fler, 24 poäng.

Så just nu: Djurgården bäst i Stockholm!

DIF-Bloggen

Djurgårdens trupp mot Falkenberg - Walker missar matchen

På onsdagskvällen är det match i Allsvenskan för Djurgården och då är det tre poäng som gäller när laget spelar bortamatch i Falkenberg.

Djurgården har inte vunnit på de fyra senaste matcherna, då man kryssat vid två tillfällen och förlorat vid två andra tillfällen.

Därför är det nu dags för en seger.

Dock får man klara sig utan tre spelare. På sin hemsida skriver Djurgården att följande spelare missar: Johan Andersson (skada), Edward Chilufya (rehab) och Kevin Walker (känning, lår)

Succé för Djurgården - Extra miljoner in på kontot

Djurgården får in många extra miljoner denna säsong tack vare ett fint slutspel med många matcher och mycket publik.

Publiksnitt i grundserien: 7355 pers/match

Sedan har man spelat åtta hemmamatcher i slutspelet. Idag spelar man sin nionde och sista.

Det innebär att man efter dagens match i Globen har haft 90.000 personer på sina matcher i slutspelet och ett snitt på 10.000 pers/match. Det ger klirr i kassan.

Djurgårdens IF - Frölunda ?-?
Matchen är slutsåld - alltså 13850 personer.

DIF-Bloggen

Erik Berg räddade poäng - men DIF Hockey föll

Djurgården var på väg mot förlust mot IFK Norrköping på Tele2 Arena, med då klev Erik Berg fram och nickade in kvitteringen på tillägg. Ett mål som betydde 1-1 och en poäng.

Djurgården är därför kvar som serieledare i Allsvenskan.

Nu väntar derby på söndag, då står Djurgården som bortalag.

Frölunda leder i finalserien

Tuffare gick det i finalserien borta mot Frölunda.

Förlust med 5-2.

Frölunda leder nu med 2-1 i matcher. På lördag får Djurgården chansen att kvittera i matchserien. Då är det hemmamatch på Hovet.