• DIF-Bloggen

Tibbling: "Vill jättegärna spela i Djurgården igen"

Simon Tibbling lämnade Djurgården i början på 2015 när han skrev på för Groningen. Efter tre säsonger i Holland blev det en övergång till danska klubben Bröndby där han än i dag är och just nu inne på sin andra säsong i klubben.

Men Tibbling, som fortfarande är ung (24 år), drömmer om att komma till en större liga.

- Som alla spelare siktar jag på att spela så högt upp som möjligt. Jag vill spela i de bästa ligorna i Europa, som alla. Min dröm är att vara så pass bra att få chansen att spela i en toppliga. Då krävs det att man är enormt bra i sitt klubblag, säger han till Fotbollskanalen.

En vacker dag hoppas han kunna komma tillbaka och spela med Djurgården i Allsvenskan igen. 

– Jag vill jättegärna spela i Djurgården igen, jag hade en oerhört bra tid när jag var där. Jag är från Sverige och följer allsvenskan jättemycket, jag tycker att den är jätteintressant att spela i, så det är klart att jag har en dröm och en vision att spela i Djurgården igen. Jag hoppas att det kommer hända. Jag hoppas komma tillbaka en dag, säger han till Fotbollskanalen.se.

Dela inlägg:
  • DIF-Bloggen

"Jag skulle väldigt gärna vilja spela i Djurgården"

Det har tidigare funnits rykten som sagt att målvakt Jacob Rinne skulle vara på väg till Djurgården, men någon övergång har aldrig varit nära. 

Efter att 25-åringen lämnat Örebro SK för spel i Belgien med Gent, är han nu i danska klubben Ålborg där han gör sin andra säsong.

Och om det kan bli Djurgården i framtiden? Han säger så här till Fotbollskanalen:

– Jag tror inte att det är så svårt att ta reda på att jag har ett djurgårdshjärta sedan jag var barn. Det har alltid varit lite rykten, även när jag var i Örebro, om att jag var på väg till Djurgården. Men det har aldrig varit konkret. Det har inte varit rätt steg för mig, och det är inte rätt steg för mig i min karriär, säger Rinne till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Men förhoppningsvis en dag. Jag skulle väldigt gärna vilja spela i Djurgården. Men man vet aldrig, vad som helst kan hända i fotboll och plötsligt kanske det är någon annan klubb från Stockholm som hör av sig. Man vet aldrig. 

Dela inlägg:
  • DIF-Bloggen

Astrit Ajdarevic har träffat Djurgården

Astrit Ajdarevic kan vara på väg tillbaka till Allsvenskan. Nu rapporterar FotbollDirekt.se att Djurgården har träffat mittfältaren, vilket också bekräftas av klubben.

– Ja, jag har träffat Astrit i dag, det kan jag säga, säger Andersson till FotbollDirekt.se.

Tidigare har samma sajt rapporterat om hur IFK Göteborg jobbar på för att få fram medel för att kunna genomföra en eventuell värvning av 28-åringen.

Ajdarevic är just nu kontraktslös efter att ha lämnat AEK Aten.

Dela inlägg:
  • DIF-Bloggen

Klubben som gett sig in i jakten på Aliou Badji

Det finns en stor risk att Djurgården tappar anfallaren Aliou Badji under januari och tidigare har det kommit rapporter om att både Galatasaray och Rennes visat intresse.

Nu skriver turkiska Transfer Merkez att Istanbul Basaksehir är med och utmanar om 21-åringen.

Enligt uppgifterna kräver Djurgården cirka 25 miljoner kronor.

Dela inlägg:
  • DIF-Bloggen

Djurgårdens glädjebesked

Jacob Josefsson har varit borta ett tag på grund av skada, men nu meddelar klubben att 27-årige centern är tillbaka i spel när man på onsdag spelar mot HV71.

– Jag kommer att spela mot HV71, säger Jacob Josefson, till klubbens hemsida och fortsätter.
– Jag är sjukt sugen på att spela. Jag är riktigt sugen. Kroppen känns bra så det är bara att gasa på, avslutar han.

Denna säsong har det blivit 20 poäng på 17 matcher i SHL.

Dela inlägg: