• DIF-Bloggen

Lagen som Djurgården kan möta i kvartsfinalen

Igår blev det klart att Djurgården gick vidare till kvartsfinal i Svenska cupen och ikväll klockan 21:15 lottas kvartsfinalerna. 

Det är redan nu klart att Djurgården kommer få hemmafördel i kvartsfinalen och kan få möte något av följande lag:

  • AIK
  • Halmstad
  • GAIS

Ytterligare ett lag ska gå in i kategorin "Sämsta ettorna" och ett lag in på "bästa ettorna".

AFC Eskilstuna har redan spelat och är vidare med 7 poäng och 9-1 i målskillnad. Sedan återstår det att se om man får hemmafördel eller ej.

I övrigt kan både Hammarby och Dalkurd gå vidare. Hammarby måste vinna, medan Dalkurd går vidare vid vinst eller oavgjort.

Så det fjärde laget som Djurgården kan få möta står mellan AFC, Bajen och Dalkurd.

Dela inlägg:
  • DIF-Bloggen

Djurgården till kvartsfinal i Svenska cupen

Djurgården är vidare i Svenska cupen efter att ha besegrat Elfsborg med 3-2. Därmed hamnar man på nio poäng och får hemmafördel i kvartsfinalen.

Men Djurgården var ett tag illa ute när man gick till paus med underläge efter ett självmål av nyförvärvet Aslak Fonn Witry. 

Men efter en stark inledning på den andra halvleken där både Jesper Karlström och Haris Radetinac hamna i målprotokollet hade man vänt på matchen. 

Elfsborg svarade snabbt med en kvittering från Pawel Cibicki, men Djurgården fick sista orden. Dzenis Kozica slog till på övertid, 3-2, tre poäng till DIF och hemmafördel väntar nu i kvartsfinalen.

Dela inlägg:
  • DIF-Bloggen

Djurgårdens sista chans på Europaspel

Under söndagen är poäng som gäller för att Djurgården ska ta sig vidare till slutspel i Svenska cupen och det är också sista chansen om man vill spela i Europa under denna säsong. 

Seger mot Elfsborg skulle också innebära att man får hemmafördel i kvartsfinalen, vilket kan bli avgörande. 

Redan har lag som Malmö FF och IFK Norrköping åkt ur, medan både AIK och BK Häcken är kvar.

Djurgården står på 6 poäng, medan Elfsborg står på 4 poäng. Det innebär att DIF är vidare så länge inte Elfsborg vinner. Men vill Djurgården ha fördel av hemmafördel i kvartsfinalen är det seger som gäller. Detta då alla ettor möter varandra där de fyra bästa ettorna får hemmafördel.

På DIF.se meddelar man att följande trupp är uttagen:

Bråtveit, Vaiho, Danielson, Une Larsson, Käck, Karlström, Kozica, Walker, Radetinac, Ajdarevic, Ring, Sabovic, Augustinsson, Witry, Chilufya, Bergmark Wiberg, Ulvestad, Abrahamsson och Pettersson.   

Dela inlägg:
  • DIF-Bloggen

Djurgårdens glädjebesked - Augustinsson tillbaka för fullt

Det var i januari som Jonathan Augustinsson skadade sig när han var iväg med landslaget. Men nu kommer glädjebeskedet att försvararen kör för fullt.

– Jag har tränat lite lättare med boll ett tag men började köra för fullt i fredags förra veckan och så har jag kört på för fullt igår och idag, sa Jonathan till klubbens hemsida efter onsdagens träning.

22-åringen spelade 26 matcher i Allsvenskan förra säsongen och det blir viktigt att ha honom skadefri så han kan vara med och öka konkurrensen.

Dela inlägg:
  • DIF-Bloggen

Stjärnan missar cupmatchen mot IK Frej

Idag spelar Djurgården sin första cupmatch 2019 när man på hemmaplan tar emot IK Frej. En match där DIF är stora favoriter, trots att man kommer till spel utan Mohamed Buya Turay.

– Buya Turay är borta från spel på grund av en lårkaka som han åkte på mot Lilleström och det är svårt att sia om någon prognos kring det just nu mer än att han inte är aktuell på söndag, säger fysteamet till klubbens hemsida.

Matchen börjar klockan 15:00.

DIF-truppen:

2. Johan Andersson
3. Marcus Danielsson
4. Jacob Une Larsson
5. Elliot Käck
6. Jesper Karlström
7. Dzenis Kozica
8. Kevin Walker
9. Haris Radetinac
11. Jonathan Ring
12. PK Bråtveit
14. Besard Sabovic
16. Aslak Witry
18. Edward Chilufya
19. Nicklas Bärkroth
22. Adam Bergmark Wiberg
28. Alexander Abrahamsson
29. Oscar Pettersson
30. Tommi Vaiho

Dela inlägg: