Sportbloggare tippar lördagens omgång den 6 januari 2024

Bild från Bildbyrån

Sportbloggare tippar lördagens omgång den 6 januari 2024

Skribent: Johan Barkestam

***

Leksand – Oskarshamn

Speltips: 1

Leksand bara fortsätter att övertyga. Offensiven är vass och det finns många som bidrar. En spelare som gör det bra lite i skymundan är Marcus Karlberg, endast 23 år gammal. Jag trodde att Oskarshamn skulle kunna skrälla hemma mot Skellefteå, det gick… nästan. Anton Myllari har, oväntat nog, varit en mycket positiv injektion för Oskarshamn. Han har presterat 2 + 2 på fem spelade matcher och bidragit med ett klokt backspel.

***

Malmö – Frölunda

Speltips: 1

Malmös backsida är numera alltmer ordinarie. Badinka är en back som imponerat och hemma mot Frölunda kan Malmö ta en viktig seger. Frölunda lyckades vinna borta mot Färjestad och kapten Friberg imponerade. Efter den urladdningen kan det bli pyspunka borta mot Malmö.

***

MoDo – Rögle

Speltips: 1

MoDo vann borta mot Luleå efter en ytterst vobblig insats där högt och lågt blandades hejvilt. Mikael Ruohomaa var riktigt bra i matchen och noterades för två mål. Det är viktigt för MoDo som behöver få mer leverans från honom. Rögle hittar inte rätt under nya tränaren Hansson och här kommer en ny förlust.

***

Växjö – Skellefteå

Speltips: 1

Växjö vinner hemma mot Skellefteå. I Växjö är Marcus Sylvegård den främsta poängplockaren för tillfället och i Skellefteå är det, mer överraskande, Max Lindholm. Skellefteå lyckades vinna borta mot Oskarshamn efter en stark upphämtning, men Växjö borta blir för svårt.

***

HV71 – Linköping

Speltips: 2

HV tog en brutalt viktig seger bort mot Örebro, men hemma mot Linköping blir det tufft. Linköping ligger på en tredjeplats i formtabellen om man jämför de senaste tio matcherna, medan HV återfinns först på en 12:e plats.

***


Luleå – Timrå

Speltips: 2

Något är fel i Luleå i dagsläget. Ingen spelare såg ut att vilja delta i den första perioden hemma mot MoDo. En uppryckning skedde, men laget känns uppgivet för tillfället. Timrå är visserligen inte heller i någon strålande form och lyckas ofta ställa till det för sig självt, men borta mot Luleå är vinstchansen god. En doldis i Timrå som bidragit till laget på ett bra sätt på senaste tiden, med sitt hårda jobb, är Erik Andersson.

***

Örebro – Färjestad

Speltips: 2

Örebro började säsongen riktigt bra, men sedan har något hänt. Laget sladdar i tabellen och som läget är just nu, kan Örebro mycket väl riskera att hamna i negativt kval om ingen förändring sker. Färjestad förlorade hemma mot Frölunda och tar revansch i Närke.

***