Sportbloggare tippar torsdagens omgång den 4 januari 2024

Bild från Bildbyrån

Sportbloggare tippar torsdagens omgång den 4 januari 2024

Skribent: Johan Barkestam

***

Färjestad – Frölunda

Speltips: 1

Färjestad vinner hemma mot ett slitet Frölunda som ätit för mycket schweizisk ost och choklad under Spengler Cup. En spelare i Färjestad som fortsätter att imponera och vara sevärd är Marcus ”Lillis” Nilsson.

***

Oskarshamn – Skellefteå

Speltips:1

På hemmaplan kan Oskarshamn kanske skrälla sig till en vinst? Lukas Jasek har varit bättre på slutet i Oskarshamn, medan underskattning och en brandskattad backsida kan drabba Skellefteå.

***

Leksand – Rögle

Speltips: 1

Leksand är i en smått hysteriskt fin form efter att ha haft en relativt svag start på säsongen. Elvenes fortsätter vara riktigt duktig och mot sitt gamla lag lär han vara extra taggad. Rögle famlar efter formen efter turbulensen med sparkade tränare och åker på en ny förlust.

***

Luleå – MoDo

Speltips: 1

I Luleå fungerar spelet inget vidare i dagsläget. En anledning kan vara att backen Allard av någon outgrundlig anledning fått rollen som spelförande back i powerplay, trots att han är seg i aktionerna och endast presterat en assist på de 14 matcher som han har spelat. Men även med Allard i powerplay bör Luleå kunna besegra MoDo på hemmaplan då Luleå har en bättre backsida överlag än gästande Modo.

***

Timrå – Linköping

Speltips: 1

I senaste matchen mellan lagen avgjorde Linköpings Remi Elie under förlängningen. På hemmaplan kommer Timrå att ta revansch och Wedin och Hållander kan troligen dyka upp i poängprotokollet under kvällen.

***

Växjö – Malmö

Speltips: 1

Matchen vinns av Växjö, men matchen i matchen mellan Växjös Kossila och Malmös Koukkanen blir intressant att följa. Malmö vann och imponerade hemma mot Skellefteå senast och Koukkanen hade stor show. Något som förvånar i statistiken är att Malmö vid flera tillfällen skakat Växjö, där 7-2 segern förra våren sticker ut extra. Växjö är favorit på hemmaplan och bör dra det längsta strået.

***

Örebro – HV71

Speltips: X

Här möts två lag som haft problem under säsongen. I Örebro är William Wikman ett positivt utropstecken medan Mathias Bromé kan bättre. I HV71 har Nick Shore varit ett ytterst nyttigt och viktigt tillskott, medan Isac Brännström presterat svagare än väntat. Matchen blir jämn och tippas därför med ett X.

***