Sportbloggare tippar torsdagens omgång den 15 februari 2024

Bild från Bildbyrån

Sportbloggare tippar torsdagens omgång den 15 februari 2024

Skribent: Johan Barkestam

***

HV71 – Luleå

Speltips: 2

I HV71 är den interna poängligaledaren Henrik Borgström i fin form. Luleå har börjat få tillbaka spelare och kan numera mönstra ett relativt fulltaligt lag, vilket avspeglas på isen. Luleå vinner tack vare en solid defensiv.

***

Rögle – Örebro

Speltips: 1

Rögle vann senaste mötet mot Örebro och jag tippar att det blir en repris denna afton. Örebro lyckades med konststycket med att på hemmaplan dominera mot seriens formsvagaste lag (MoDo) och ändå förlora. Spelarna i Örebro kramar klubborna för hårt och då kommer inga enkla poäng.

***

Timrå – Malmö

Speltips: 1

Timrå vinner på hemmaplan mot Malmö. Philip Hållander är i mycket bra form och kan nog trycka in en och annan balja hemma mot Malmö. Malmö har fått tillbaka superfinnarna, vilket ger laget välbehövlig spets. Laget måste få fart på lagets powerplay snarast, annars blir det en tung vår.

***

MoDo – Oskarshamn

Speltips: 1

MoDo tog en blytung bortaseger senast mot Örebro och bröt en lång negativ trend. I denna match möts två lag som är dåliga på att teka, men båda är bra i powerplay. Det borde kunna bli en målrik match där MoDo drar längsta strået.

***

Leksand – Färjestad

Speltips: 2

Leksands formkurva pekar nedåt och jag tror att laget kommer sjunka i tabellen framöver och på hemmaplan kommer en ny förlust. Färjestad visade upp ett ypperligt vasst powerplay i senaste matchen och glädjande nog var det spelare som ”Lillis” Nilsson och Michael Lindqvist som klev fram med vackra assists.

***

Linköping – Skellefteå

Speltips: 2

En mycket glädjande nyhet för Linköping var att Fantenberg valde att stryka sin out-klausul i kontraktet, vilket innebär att laget får behålla en av de viktigaste spelarna även framgent. Hemma mot Skellefteå hjälper inte det, då motståndarna har ett brutalt effektivt powerplay som avgör matchen (35%).

***

Frölunda – Växjö

Speltips: 2

Frölunda mötte mardrömsmotståndet Timrå i senaste matchen och allt håll på att gå som vanligt, sluta med förlust, men Carl Klingbergs sena kvittering vände på steken. Växjö vinner då Larmi befinner sig i en smått hysteriskt bra form för tillfället.