Sportbloggare tippar torsdagens omgång den 1 februari 2024

Bild från Bildbyrån

Sportbloggare tippar torsdagens omgång den 1 februari 2024

Skribent: Johan Barkestam

***

Frölunda – Leksand

Speltips: 1

Frölunda har besegrat tre bottenlag på rad och nu väntar ett svårare motstånd. Med tanke på att Strömwall och Friberg är i bra form medan Leksands defensiv havererade mot Skellefteå är en Frölundaseger trolig.

***

Färjestad – Linköping

Speltips: 1

Joakim Nygård har en tendens att göra sina medspelare bättre och det är en finfin egenskap. Den kommer väl till pass hemma mot Linköping där Linus Hultström upplever en tyngre period på bänken. Trots Linköpings breda trupp blir det förlust.

***

Oskarshamn – Malmö

Speltips: 2

Oskarshamn har tappat all den tillstymmelse till geist som uppbringades för ett antal omgångar sedan. Numera rasslar förlusterna in i en strid ström och då hjälper det inte att Oskar Engsund börjat bidra i poängprotokollet på senare tid. Malmö imponerar med sin kämpaglöd. Carl Persson glimtar till med sin tekniska briljans och detta sammantaget bär till en seger på bortaplan.

***

Rögle – Växjö

Speltips: 2

Rögle lyckades vinna ångestmötet mot Örebro, vilket nog fick många i Ängelholm att dra en lättnadens suck. Växjö förlorade mot ett decimerat Luleå på hemmaplan. Uppspelen och passningsspelet såg bra ut, men drivet in på kassen saknades i den matchen. Det får Rögle sota för i denna tillställning.

***

Skellefteå – MoDo

Speltips: 1

Skellefteå dundrar på, och i synnerhet Pudas som verkligen bombade in ett skott i krysset i senaste matchen. Läget känns riktigt dystert för MoDo för tillfället. Att släppa Ruohomaa utan ersättare kan visa sig vara kostsamt.

***

Timrå – HV71

Speltips: 1

Timrå är som en vindflöjel, man vet aldrig åt vilket håll vinden blåser i den klubben. Ibland är Wedin en stjärna, ibland skadad och ibland helt osynlig. Precis som Timrålaget som helhet är det svårt att veta vad man kan vänta sig. Hemma mot ett formsvagt HV, med betydande mängder grovkrossat grus i maskineriet, bör det bli en seger.

***

Luleå - Örebro

Speltips: 1

Lassinantti kom hem från Kanarieöarna och såg ut som en rund miljon i segermatchen mot Växjö, vilket lovar gott inför framtiden. Örebro är verkligen under press och kommer få en jobbig afton.

***