Sportbloggare tippar torsdagens omgång den 25 januari 2024

Bild från Bildbyrån

Sportbloggare tippar torsdagens omgång den 25 januari 2024

Skribent: Johan Barkestam

***

Frölunda – Oskarshamn

Speltips: 1

Frölunda stod för en riktigt svag prestation mot Örebro och Ruohomaa som startat äventyret i Frölunda på ett bra sätt, levererade en svag insats defensivt. Oskarshamn har förlorat tre av de fyra senaste matcherna och förlorar återigen. David Quenneville får spela mycket i Oskarshamn. Han är spelskicklig, men hans drällfaktor är stundtals hög och leder till målchanser mot det egna målet.

***

Linköping- Växjö

Speltips: 1

Patrick Russel lastade in ett hattrick när Linköping besegrade MoDo med 0-3 på bortaplan. Hemma mot Växjö kan ytterligare en seger landa in på kontot. Linköping har tre (!) raka hemmasegrar mot Växjö. Två spelare som imponerar i Växjö är Joel Persson och Brian Cooper. Persson med sin spelskicklighet och prestigelösa sätt att ta sig an intervjuer. Han ger en saklig syn på alltifrån tacklingar till målsituationer oavsett vilket lag som gynnats och det är klass. Cooper imponerar med sin skridskoåkning och speluppfattningen, dessutom kryddar han anrättningen med en gnutta grinighet.

***

Luleå – Leksand

Speltips: 2

Luleå har verkligen hittat tillbaka till det vägvinnande spelet från 2022. Försvarsspelet fungerar och Ward är stabil i målet. Leksand är ett spöke för Luleå, förlust på förlust har radats upp mot dalalaget och här kan ytterligare en förlust skrivas in. Leksands bredd i offensiven blir avgörande.

***

Malmö – Färjestad

Speltips: 2

Fredrik Händemark sliter på i Malmö, men laget är för tunt och oavsett hur mycket Händemark och övriga sliter på sjunker laget allt längre ner i tabellen. Färjestad har blivit ett varannan-match-vinnarlag och eftersom de förlorade mot Timrå hemma vinner de nu borta mot Malmö. Kanske kan Mitells markeringar i form av bänkningar av etablerade spelare som ”Lillis” få en effekt?

***

Skellefteå – Örebro

Speltips: 1

I Skellefteå finns det en bra offensiv bredd, särskilt nu när laget fått i gång Dylan Sikura. Sikura som såg seg och otränad ut, presterar numera bättre och bättre för varje match och bidrar till Skellefteås hemmaseger. Örebro fick dra en lättnadens suck i tisdags då en ytterst efterlängtad seger inkasserades mot Frölunda. Robert Leino var en av målskyttarna och han är också en av få örebroare som hållit en rimlig nivå denna säsong.

***

Timrå – MoDo

Speltips: 1

Timrå har varit mycket starka på slutet och spelare som Wedin, Petterson och Dahlén har verkligen växlat upp. MoDos form sviktar däremot betänkligt och här kommer en ny förlust.

***

HV71 - Rögle

Speltips: 1

Oliwer Kaski har äntligen börjat producera lite poäng. Tidigare har han skjutit mycket och träffat lite. Rögle har åkt på några tunga förluster på slutet och spelare som Bengtsson och Everberg fortsätter vara orimligt osynliga. HV vinner hemma.

***