Sportbloggare tippar torsdagens omgång den 22 februari 2024

Bild från Bildbyrån

Sportbloggare tippar torsdagens omgång den 22 februari 2024

Skribent: Johan Barkestam

***

HV71 – Timrå

Speltips: 1

HV71 vinner mot ett Timrå som har en mycket brandskattad backsida. Timrå förlorade stort mot MoDo senast och borta mot ett poängtörstande HV blir det en ny förlust. Fisker Mølgaard är en frisk dansk fläkt i HV. Han gör poäng i nästan varannan match trots sin ringa ålder (19 år).

***

Luleå – Oskarshamn

Speltips: 1

Luleås säsong tycks för stunden sjunka ihop som en punkterad sufflé. Inga värvningar in, många avstängningar, konflikter mellan sportchefer och supportrar. Spelet hackar och trots Omarks försäkran på X om en lång trevlig vår är det många som tvekar. Oskarshamn är lyckligtvis ännu sämre och därför kan Luleå hanka sig fram till en ny seger.

***

Malmö – Linköping

Speltips: 1

Lagen har liknande formkurvor och ingen av dessa kurvor pekar spikrakt uppåt. Två vinster på de fem senaste matcherna för båda lagen. Kuokkanen och Pajuniemi gjorde mål senast och jag tror på en repris på hemmaplan och en riktig hemmaseger för Malmö.

***

MoDo – Skellefteå

Speltips: 1

MoDo tog en viktig seger hemma mot Timrå senast. Det var välbehövligt för självförtroendet där många fick göra poäng. En sådan var Södergran som lyckades göra ett vackert mål efter en längre tids måltorka. Skellefteå bör ha drabbats av pyspunka efter ännu en finalförlust, denna gång i CHL-finalen och det tror jag kan gynna MoDo.

***

Rögle – Frölunda

Speltips: X

Röglemaskinen hackar betänkligt, det har inte blivit någon större effekt av sparkningarna av Abbotts. Frölunda är inne i en smått hysterisk form med åtta raka segrar och till och med Tom Nilsson ser ut som en sniper i dagsläget. Rögles chans till poäng ökar då laget som vinner och vinner ofta blir lite bekvämt och till sist tappar formen.

***

Växjö – Färjestad

Speltips: 1

Giganternas kamp där Växjö drar längsta strået. En underskattad spelare i Växjö är Dylan McLaughlin som är både snabb och initiativrik. Färjestad har sex raka segrar, men förlorar då Växjö är bra på att få ner farten på motståndarnas anfall.

***

Örebro – Leksand

Speltips: 1

Lagen möttes i Leksand den 3 februari och då lyckades Örebro vinna tack vare ett förlängningsmål av Lekkerimäki. Leksand har helt tappat formen medan Örebro har en trög säsong där kaptenen Glenn Gustafsson får symbolisera detta med sina blott 9 poäng på 43 matcher och svagare spel än väntat. Kaptensbytet från Abols till Gustafsson har kostat. Hemmaplan avgör.

***