Sportbloggare tippar tisdagens omgång den 30 januari 2024

Bild från Bildbyrån

Sportbloggare tippar tisdagens omgång den 30 januari 2024

Skribent: Johan Barkestam

***

HV71 – Färjestad

Speltips: 2

Färjestad är inne i säsongens första svacka och tillhör ett av de sämre lagen i serien under de tio senaste matcherna. Borta mot ett pressat HV kommer en efterlängtad seger.

***

Leksand – Skellefteå

Speltips: 2

Leksand fortsätter att prestera fin ishockey denna säsong. Laget har gått in i säsongen med en bred trupp och det gynnar laget. Skellefteå är i bra form och bröderna Johnson är giftiga framåt. Skellefteå vinner borta.

***

Linköping – Oskarshamn

Speltips: 1

Det måste vara balsam för själen att ha Ty Rattie i laget. Dyker ett läge upp sitter pucken. Oj, vad många lag som saknar den förmågan. Oskarshamn kommer från tre raka förluster och en ny förlust ramlar in i Saab Arena.

***

MoDo – Frölunda

Speltips: 2

MoDo är ett lag utan självförtroende och självklara ledare på isen för tillfället. Rundblad som började säsongen så bra är numera osynlig. Anfallsspelet ser dessutom allmänt håglöst ut. I Frölunda börjar Tömmernäs äntligen närma sig en rimlig form och det bidrar till en bortaseger.

***

Växjö – Luleå

Speltips: 1

Förra matchen mellan laget avslutades med ett rejält gruff i mittzonen efter Robert Roséns sena tackling som olyckligt skadade Jonas Berglund i Luleå. Sedan dess har skadorna duggat tätt för Luleå och lagets slagstyrka är kraftigt reducerad, vilket straffar sig på bortaplan mot Växjö.

***

Örebro – Rögle

Speltips: 1

Här möts två energi- och formfattiga lag. Örebro har börjat hitta mer rätt i försvarsspelet och köpt en alldeles för dyr ny spelare, Danick Martel, från den finska ligan. Det leder till seger mot Rögle, som efter en kort rekyl efter tränarbytet åter är lika dåliga som tidigare.

***