Sportbloggare tippar tisdagens omgång den 13 februari 2024

Bild från Bildbyrån

Sportbloggare tippar tisdagens omgång den 13 februari 2024

Skribent: Johan Barkestam

***

Frölunda – Timrå

Speltips: 1

Frölunda vinner hemma mot Timrå. Laget är riktigt formstarkt och har vunnit fem raka matcher. Även Timrå är i fin form. En spelare som sticker ut på ett positivt sätt är Hållander som även fick äran att representera Tre Kronor den gångna veckan.

***

Färjestad – HV71

Speltips: 1

Färjestad har en bataljon med skickliga spelare i truppen och vinner på hemmaplan. Flera av dessa, som Linus Johansson och Victor Ejdsell, lyckas även göra bra avtryck på den internationella scenen. Innan landslagsuppehållet krossade HV Oskarshamn, men bortsett från den matchen sviktar lagets form.

***

Oskarshamn – Linköping

Speltips: 2

Oskarshamn befinner sig i fritt fall. I senaste matchen borta mot HV71 var uppträdandet på isen nästintill pinsamt passivt. Linköpings form är lite upp och ner, men lagets bredd kommer att mala ner motståndet.

***

Luleå – Malmö

Speltips: 1

Luleå måste börja rada upp ett gäng trepoängare om laget ska kunna nå en topp-sex-placering, här bör en vinst bärgas. Ett problem har varit att Omark matchats tillsammans med Nikupeteri och Einar, till följd av skador och det har hämmat Omarks offensiv. Malmö har börjat hitta mer och mer rätt i spelet i takt med att numerären blivit bättre i truppen. Galvas kommer hem från landslagsspel, vilket kan stärka tjecken ytterligare.

***

Skellefteå – Leksand

Speltips: 1

Oscar Lindberg är en ytterst skicklig spelare, vilket visar sig i såväl klubblaget som landslaget. Han gör jobbet och kryddar detta med spets. Leksands hysteriska formtopp har kommit av sig och borta mot Skellefteå blir det förlust. Noterbart är att Knuts varit bänkad vid några tillfällen, känns synd på en sådan hårdjobbande hedersknyffel.

***

Örebro – MoDo

Speltips: 1

Örebro har börjat få ordning på spelet. Björninen är skicklig i tekningscirklarna och gör mycket nytta. MoDo har inte ordning på riktigt någonting för tillfället. Laget rasar i tabellen och i dagsläget är det inte mycket mer än Rantas fina form som talar för en MoDo-seger.