Sportbloggare tippar lördagens omgång den 3 februari 2024

Bild från Bildbyrån

Sportbloggare tippar lördagens omgång den 3 februari 2024

Speltips: Johan Barkestam

***

Frölunda – Luleå

Speltips: 1

Frölunda är i riktigt bra form och Lasse Johansson går från klarhet till klarhet. Luleås spel i powerplay hackar betänkligt, inte blir det bättre av att förstebacken i powerplay, Allard, producerat 0 mål och 3 assist på 25 spelade matcher.

***

HV71 – Oskarshamn

Speltips: 1

Denna match behöver och bör HV vinna och därmed spräcka den tre matcher långa negativa förlusttrenden. Lodin fortsätter att producera poäng i Oskarshamn, men det är ett av få glädjeämnen.

***

Linköping – Rögle

Speltips: 1

Linköping har en bra bredd på truppen, vilket gör att en habil spelare som Vilmos Gallo då och då får stå helt utanför laget. Linus Sandin, som var målskytt i Rögles senaste match, har gjort det relativt bra med tanke på Rögles tunga säsong.

***

Leksand – Örebro

Speltips: 1

Leksand bör kunna vinna hemma mot ett Örebro som visserligen besegrade Luleå på bortaplan senast, men det spel Örebro visade upp imponerade inte. Rissanen, som brukar vara säkerheten själv, såg stressad ut med pucken och Bromé fick i stort sett inget att stämma.

***

MoDo – Färjestad

Speltips: 1

Tippar en skrällvinst här baserat på att desperation slår klass och att Sampo Ranta börjat trampa igång på riktigt på slutet. Färjestad kommer från en något tyngre period, men möjligen har vändningen startat då laget har två raka segrar?

***

Växjö – Timrå

Speltips: 1

Växjö vinner hemma mot ett formstarkt Timrå. Växjö har många fina backar. Gabriel Carlsson är en av dessa, relativt anonyma, kvalitetsbackar som gör mycket nytta. Timrå har en fin trend. På slutet har tre bottenlag besegrats, kanske kommer det en reaktion i denna match?

***