Sportbloggare tippar lördagens omgång den 27 januari 2024

Bild från Bildbyrån

Sportbloggare tippar lördagens omgång den 27 januari 2024

Skribent: Johan Barkestam

***

Frölunda – HV71

Speltips: 1

Innala och Strömwall radar upp fina prestationer för tillfället och leder hemmalaget till en seger. Stjärnan i HV är Nick Shore som producerar poäng i match efter match.

***

MoDo – Malmö

Speltips: 2

MoDo är precis som lagets kapten Rundblad inne i en tyngre period. Det är viktigt för Malmö att laget fått tillbaka Carl Persson, han är en av få kreativa spelare i offensiven.

***

Rögle – Skellefteå

Speltips: 2

Rögle är inne i en tung period. En tröst kan kanske vara att Abols äntligen fick en poäng igen. Skellefteå vinner borta mot Rögle, då laget är revanschsuget efter hemmaförlusten mot Örebro.

***

Färjestad – Leksand

Speltips: 1

Färjestad vinner hemma mot Leksand. Oskar Lang har ett bra driv i skridskoåkningen för tillfället, men han borde skjuta mer frekvent.

***

Oskarshamn – Växjö

Speltips: 2

Oskarshamn har en av seriens sämsta målvakter i Kruse. Han lägger för mycket fokus på motspelare, domare och alltför lite på sin primära uppgift, att stoppa puckarna. Växjö har fått igång Blichfelds giftiga skott och det kommer att straffa Oskarshamn.

***

Luleå – Linköping

Speltips: 1

Luleå vinner hemma mot Linköping. Brodecki har kommit in bra i laget och backparet Sellgren – Laaksonen är skickliga. I Linköping lyckades Mattias Hävelid spräcka målnollan i senaste matchen, men som helhet är laget i en spelmässig svacka.

***

Örebro – Timrå

Speltips: 1

Örebro har börjat få ordning på defensiven, vilket ökar lagets vinstchanser markant. Samuel Johannesson är en spelskicklig back i Örebro som kan producera poäng framåt. Timrå möter ett desperat lag på bortaplan och kommer närmast från en derbyurladdning.

***