Sportbloggare tippar lördagens omgång den 24 februari 2024

Bild från Bildbyrån

Sportbloggare tippar lördagens omgång den 24 februari 2024

Skribent: Johan Barkestam

***

Leksand – Luleå

Speltips: 1

Luleå vinner i stort sett aldrig mot Leksand och dessutom lär ju Leksands nuvarande förlustsvit förr eller senare brytas. Luleås spel ser fortsatt skruttigt ut och Challe Berglund i Leksands bås fortsätter vara gubbgrinig och gnälla på domarna efter var och varannan match. Det mesta är som vanligt med andra ord.

***

Malmö – Rögle

Speltips: X

Malmös powerplay liknar just ingenting för tillfället och misstagen i egen zon avlöser varandra. Rögle visade lite karaktär och kom tillbaka mot Frölunda senast och Abols lyckades äntligen pilla in en puck. Matchen blir jämn.

***

Timrå – Växjö

Speltips: 2

Timrå har två raka hemmavinster mot Växjö, men här blir det förlust. Gabriel Carlsson och company styr upp en bra defensiv som inte ens en formtoppad Hållander kan tränga igenom.

***

Färjestad – Örebro

Speltips: 1

Färjestad har verkligen fått fart på Lindqvist och Lillis på slutet och det skapar en läskig bredd i truppen, vilket bidrar till en seger. I Örebro gjorde Ludwig Larsson ett viktigt mål senast, men som helhet har Larssons och Örebros säsong varit en stor besvikelse.

***

HV71 – Frölunda

Speltips: 2

Ruohomaa och Strömwall utgör en riktigt vass duo som kommer att riva upp stora sår i HV:s defensiv. HV fortsätter göra juniormisstag som att sista back skjuter på defensiv forwards benskydd, vilket leder till frilägen och ofta baklängesmål. Det håller inte.

***

Linköping – MoDo

Speltips: 1

Linköping vinner hemma mot ett pressat MoDo. En inte alltför vild gissning är att dansken Patrick Russell avgör. I dagsläget står han på finfina 18 mål efter 41 spelade matcher.

***

Skellefteå – Oskarshamn

Speltips: 1

Skellefteå kommer att vinna denna match stort. Oskarshamns spel liknar just ingenting i dagsläget och när laget dessutom saknar Karlkvist och Oksanen finns få saker som tyder på ett trendbrott.

***