Sportbloggare tippar lördagens omgång den 18 november 2023

Bild från Bildbyrån

Sportbloggare tippar lördagens omgång den 18 november 2023

Skribent: Johan Barkestam

***

Oskarshamn – Rögle

Speltips: 2

Oskarshamn hamnar alltmer efter i tabellen och i dagsläget lutar det mesta mot ett kval. Bara hoppas att de har modet att hålla kvar vid Martin Filander som jag upplever som en bra coach. Abols fortsätter att driva på ett Rögle som inte spelar bra. Borta mot Oskarshamn blir det seger.

***

Luleå – Frölunda

Speltips: 1

Luleå gjorde egentligen en dålig match borta mot Timrå men lyckades trots detta vinna med 2-5! Mest positivt för Luleå var att Omark och Andreasson kom igång med poängproduktion. Ett problem var försvarsspelet som såg ihåligt ut. I Frölunda hittade backen Högberg den offensiva formen senast, men i Norrbotten blir det en förlust.

***

Växjö – Linköping

Speltips: 1

Två formstarka lag där jag tror att Växjö vinner. Sylvegård är inne i ett hysteriskt målstim och tillsammans med Rieder och Kossila är de ett fruktat vapen. Linköping har fem raka segrar och överraskande nog var Fantenberg på isen redan i första matchen efter landslagsuppehållet, trots rapporter om en skada.

***

Färjestad – Örebro

Speltips: 1

Båda lagen kommer från en förlust från senaste matchen. Ejdsell går från klarhet till klarhet i Färjestad och Michael Lindqvist lyckas återigen blixtra till framåt. Det bidrar till hemmasegern. Örebro har problem med lagets powerplay där laget parkerar på en 13:e plats med endast 16 procents effektivitet.

***

HV71 – Leksand

Speltips: 2

Leksand bara fortsätter att vinna och Kalle Östman som jag efterlyste i föregående tips gav svar på tal med 1 + 1 i senaste matchen. HV71 lyckas hitta vägar att förlora. Ledning med 0-3 i senaste matchen tappades till förlust. Ilskan riktades gentemot domarna efter förlusten på straffar, men fokus bör nog främst läggas på egna laget för att klara det utsatta läget.

***

Malmö – MoDo

Speltips: 2

Malmö vinner ungefär varannan match, medan MoDo visat mental styrka och besegrat såväl HV71 som Oskarshamn nyligen. Walli-Walterholm i MoDo var ödmjuk nog att skänka tilltänkte stjärncentern ett mål i öppen kasse i matchen mot Oskarshamn. I Malmö njuter nog Händemark av att äntligen spräckt målnollan. MoDo tar en meriterande seger i Skåne och passerar därmed Malmö i tabellen.

***

Timrå – Skellefteå

Speltips: 2

Det är något som inte stämmer i Timrå för tillfället. Många spelare underpresterar och försvaret upplevs förvirrat. Även målvaktsinsatserna lämnar frågetecken efter sig. I Skellefteå kan Sandin- Pelikka inte sluta göra mål och Skellefteå kan avgöra matchen med hjälp av ett vasst powerplay.

***