Sportbloggare tippar lördagens omgång den 17 februari 2024

Bild från Bildbyrån

Sportbloggare tippar lördagens omgång den 17 februari 2024

Skribent: Johan Barkestam

***

HV71 – Skellefteå

Speltips: 2

HV 71 vann mot Luleå hemma, men spelet som visades upp imponerade inte. Passivt och omständligt var lagets spel och hemma mot Skellefteå, som spelar i hög fart, straffar sig detta.

***

Linköping – Luleå

Speltips: 1

Linköpings toppform har kommit av sig något på senare tid. En glädjande detalj är att backen Hultström lyckats göra några poäng på slutet, vilket kan stärka hans självförtroende. Luleå spelar inte bra för tillfället och Omark går inte att känna igen.

***

Malmö – Örebro

Speltips: 1

Kuokkanen, Pajuniemi och Kivihalme står för spets och kvalitet i Malmös lagbygge, vilket är precis vad som behövs i en i övrigt trubbig trupp. Om Malmö lyckas stänga ner en formtoppad Lekkerimäki är mycket vunnet.

***

Oskarshamn – Frölunda

Speltips: 2

I Oskarshamn visar Lodin fortsatt upp en god form, men här ställs hemmalaget mot ett helt bortalag i bra form. Det räcker naturligtvis inte och en ny förlust inkasseras för IKO.

***

Leksand – Växjö

Speltips: 2

Leksands forna storform är som bortblåst. Växjö vinner borta och Sylvegårdarna presterar med hjälp av de nya superskenorna som Johan Tornberg hyllade med glansig blick i TV under veckan som gick.

***

MoDo – Timrå

Speltips: 1

MoDo har grevens tid hittat ett sätt att vinna matcher. När till och med O´Regan börjar hänga dit baljor vet man att det är något stort är på gång. Timrå är fortsatt ojämna och hemmaplan kan tala för MoDo.

***

Rögle – Färjestad

Speltips: 2

Rögle har underpresterat i år och en spelare som varit betydligt blekare än vanligt är Everberg som bara mäktat med 9 poäng på 30 matcher. Färjestad kan äntligen börja matcha sina ordinarie målvakter och det har spridit ett välbehövligt lugn i försvaret.

***