Sportbloggare tippar lördagens SHL-matcher - 16 september 2023

Bild från Bildbyrån

Sportbloggare tippar lördagens SHL-matcher - 16 september 2023

Skribent: Johan Barkestam

Frölunda - Leksand
Speltips: 1

Frölunda besegrar Leksand inför ett välfyllt Skandinavium. Friberg gnuggar på frenetiskt och Jere Innala sätter minst en puck. Leksand har ännu inte hämtat sig från sin humoristiska (?) insats på SHL:s upptaktsträff utan förlorar, trots att Hellkvist matchar lagets stjärnor hårt.

***

Linköping - Oskarshamn
Speltips: 2

Linköping förlorar trots att laget på papperet ser relativt starkt ut. Fantenbergs skada är en av faktorerna som ställer till det för hemmalaget. Oskarshamn spelar konstruktivt även på bortaplan, vilket kommer bära frukt. En bra målvakt i form av Langhamer hjälper till.

***

Färjestad – Skellefteå
Speltips: X

En jämn match mellan två spelande lag, där utgången kan landa i ett X vid full tid. Färjestad har vassa avslutare som Lindqvist medan Skellefteå kontrar med Hugg, som utvecklats från att vara en gnuggare till att bli spets.

***

Luleå – Timrå
Speltips: 1

Luleå besegrar Timrå hemma. Fansen har laddat upp rejält inför premiären och stämningen i Delfinen lär bli intensiv och färgsprakande. Timrås defensiva pjäs, med ett Virserum-förflutet, Per Svensson, lär få mycket speltid och dessutom mycket att göra i defensiven. Andreasson och Omark avgör.

***

Växjö – Malmö
Speltips: 1

Växjö vinner denna match komfortabelt. Kollar och hans Malmö kommer få en kämpig säsong och en bortamatch mot Växjö utgör inget undantag. Joel Persson lär skapa lägen i powerplay och inte ens en defensivt säker spelare som Händemark kan ändra på utgången i denna match.

***

Örebro - Rögle
Speltips: 2

Cam Abbott coachar sitt Rögle till en stark bortaseger, gissningsvis anförda offensivt av Ryfors och defensivt av kaptenen Bengtsson. Örebro får se sig besegrat av lagets tidigare lagkapten Abols som vänder söderut med samtliga tre poäng.