Sportbloggare tippar fredagens slutspel och play-out den 22 mars 2024

Bild från Bildbyrån

Sportbloggare tippar fredagens slutspel och play-out den 22 mars 2024

Skribent: Johan Barkestam

***

Slutspel

***

Skellefteå – Linköping

Speltips: 1

Skellefteå har vunnit de två senaste grundseriematcherna mot Linköping och på fredagskvällen vinner västerbottningarna igen. Linköping har kommunicerat att lagets, och troligen hela ligans MVP, Marcus Högberg, missar hela kvartsfinalserien. Ett riktigt tungt besked för ett Linköping som efter sju sorger och åtta bedrövelser äntligen kämpat sig in i ett slutspel.

***

Frölunda – Leksand

Speltips: 1

Här möts två lag som båda var i hysteriskt fin form i slutet av grundserien. Båda lagen kommer från fem raka segrar i de fem senaste matcherna. Frölunda gör lite färre mål än Leksand framåt, men å andra sidan släpper laget även in färre mål än Leksand. Frölundas målvakter och defensiv håller snäppet högre klass än Leksands och det fäller avgörandet i match ett.

***

Play-out

***

Oskarshamn – HV71

Speltips: 2

HV71 tog en blytung seger senast då den relativt jämna matchen senast avgjordes i övertid. I Oskarshamn gör spelare som Engsund, Wagner och allra främst Lodin livet surt för HV. De är rejäla och påkopplade och ger ett fortsatt hopp för Oskarshamn. Det mesta talar för HV71 i denna match då laget har en bredare trupp och spelare som Peterson, Strålman och Brännström tar ett bra ansvar för spelet. Problemet för HV är att tränaren Lindbom upplevs pressad och stressad och att spelare som Lenc och Shore såg relativt bleka ut i senaste matchen.

***