Det var blandade åsikter när Vita Hästen inför denna säsong presenterade Tony Zabel som ny tränare. Men faktum är att det gått bra, överraskande bra dessutom.

Nu hyllas han av hockeyexperten Harald Lückner genom att bli uttagen som höstens tränare i HockeyAllsvenskan.

– Jag tycker Tony Zabel, tillsammans med Czarnecki, gjort ett riktigt riktigt bra jobb. Ett lag som fick kvala i fjol, de var lite grann i spillror men gjorde lite smarta värvningar. De har satt ett riktigt bra grundspel som alla spelare köper kväll efter kväll, säger Lückner i ett klipp som

publicerat på sin hemsida.

- Dom har spelar riktigt, riktigt bra, fortsätter han.

Afterice

Straffseger mot AIK

Vita Hästen vann borta mot AIK på måndagskvällen, men inte först efter straffar. Där klev Viktor Lodin, Linus Andersson och Marcus Eriksson fram och satte sina straffar.

Det blev till slut två poäng på Hovet för Vita Hästen. Godkänt får man väl säga.

Redan efter 3.18 var man i ledning efter en mycket bra prestation från Istvan Bartalis som vek in och satte 1-0. Det fanns utrymme för fler mål från gästerna, inte minst när man fick spela 5 mot 3 i över en minut. Det gick sådär.

Istället var det AIK som lite senare gjorde 1-1. Men inte först efter videogranskning som man kunde fastställa att det verkligen var mål. Ett typiskt mål och granskning som Vita Hästen hade åkt dit på. Känslan var att det lika bra kunde dömt bort målet när AIK är inne och petar med klubban framme vid Viktor Kokman.

1-1 efter första perioden står sig sedan matchen ut. Mållös förlängning. Och på straffar kliver alltså trion Viktor Lodin, Linus Andersson och Marcus Eriksson fram och sätter varsin straff. 3/3, mer kan man inte begära.

Två poäng på Hovet och Vita Hästen är kvar på sin sjätteplats i HockeyAllsvenskan. Det är bra! Elva poäng mer än Almtuna på niondeplats.

---

Nästa match:

Imorgon, onsdag, hemma mot Västerviks IK!

Afterice

Duon tillbaka i Vita Hästen

Vita Hästen spelar ikväll match i HockeyAllsvenskan borta mot AIK och till den matchen får man tillbaka två spelare.

Det handlar om backen Wilmer Lindblad och forwarden Viktor Lodin. Åt andra hållet är Adam Ginning och Joakim Hällerström borta.

Afterice

Hästen Fanz startar insamling: "Inte i det bästa ekonomiska läget"

Filip Cruseman har kontrakt med Vita Hästen fram till och med den 18 januari 2020, sedan är det oklart vad som händer. Men Vita Hästen har öppnat upp för att man vill förlänga hans avtal, dock finns det inga pengar till det.

Men nu får man hjälp, av Hästen Fanz, som startat en insamling. Där har man redan samlat in över 5.000 kronor.

"Rösterna i hallen skriker efter en förlängning på Cruseman. Alla vill se honom här resten av säsongen. Han har verkligen visat vad han går för med sin kämpaglöd på isen, en riktig slitvarg. Klubben är inte i det bästa ekonomiska läget, vilket vi alla vet om. Och jag VET att vi är många som vill hjälpa klubben att behålla Cruseman. Ni har frågat om en insamling, och nu kommer den!", skriver Hästen Fanz på hemsidan där insamlingen pågår.

Cruseman har spelat 28 matcher i HokceyAllsvenskan med Vita Hästen denna säsong och svarat för nio mål och tre assist.

Afterice

Vita Hästen tog en stark seger mot BIK Karlskoga

Vita Hästen gör en bra hemmamatch mot BIK Karlskoga ikväll och lyckas efter en stark vändning i den tredje perioden vinna matchen. 4-1 efter ett sista mål i tom kasse från Marcus Eriksson.

Serietvåan BIK Karlskoga var på besök i Norrköping och kunde med endast en sekund kvar på den första perioden få in pucken när man spelade Powerplay.

Det följdes upp av en mållös period, även fast Vita Hästen hade flera fina och klara målchanser.

Mål skulle det däremot publik få se i den tredje perioden. Erik Borg med kvitteringen till 1-1 efter drygt fem minuter in på perioden. Sedan fullföljde man vändningen med två mål i boxplay och ett sista mål i tom kasse.

4-1 och matchen Vita Hästen gör är bra! Det är hårt jobb över hela banan och trots att man inte får in pucken på sina målchanser i början på matchen så fortsätter man kämpa och ger aldrig upp. Vilket lag, som kan gå väldigt långt denna säsong.

MATCHFAKTA: Vita Hästen - BIK Karlskoga
  • 0-1: Fredrik Forsberg (Nikola Pasic, Wilhelm Westlund)
  • 1-1: Erik Borg (Arvid Degerstedt, Jacob Spångberg)
  • 2-1: Kevin Elgestål
  • 3-1: Filip Cruseman
  • 4-1: Marcus Eriksson (Istvan Bartalis)