Straffseger mot AIK

Vita Hästen vann borta mot AIK på måndagskvällen, men inte först efter straffar. Där klev Viktor Lodin, Linus Andersson och Marcus Eriksson fram och satte sina straffar.

Det blev till slut två poäng på Hovet för Vita Hästen. Godkänt får man väl säga.

Redan efter 3.18 var man i ledning efter en mycket bra prestation från Istvan Bartalis som vek in och satte 1-0. Det fanns utrymme för fler mål från gästerna, inte minst när man fick spela 5 mot 3 i över en minut. Det gick sådär.

Istället var det AIK som lite senare gjorde 1-1. Men inte först efter videogranskning som man kunde fastställa att det verkligen var mål. Ett typiskt mål och granskning som Vita Hästen hade åkt dit på. Känslan var att det lika bra kunde dömt bort målet när AIK är inne och petar med klubban framme vid Viktor Kokman.

1-1 efter första perioden står sig sedan matchen ut. Mållös förlängning. Och på straffar kliver alltså trion Viktor Lodin, Linus Andersson och Marcus Eriksson fram och sätter varsin straff. 3/3, mer kan man inte begära.

Två poäng på Hovet och Vita Hästen är kvar på sin sjätteplats i HockeyAllsvenskan. Det är bra! Elva poäng mer än Almtuna på niondeplats.