Afterice
Afterice

Storpublik väntar för Vita Hästen - i gratismatchen mot Tingsryd

Ikväll kan det mycket väl bli fullsatt i Himmelstalundshallen när Vita Hästen och Tingsryd gör upp. Det är nämligen gratismatch och intresset för att se matchen verkar stort.

Att Vita Hästen överraskat denna säsong och placerar sig på en sjätteplats i HockeyAllsvenskan bidrar givetvis till ett ökat intresse.

Och mycket står på spel. Både Tingsryd och Vita Hästen slåss om en Playoff-plats där hemmalaget inför matchen ikväll har 61 poäng, medan TAIF som är precis utanför Playoff i skrivande stund, på en niondeplats, har 52 poäng.

Beroende på hur det går ikväll kan det skilja allt mellan 6 till 12 poäng mellan lagen. Det sistnämnda ifall Vita Hästen lyckas vinna under ordinarie tid och ett sånt avstånd skulle kännas tryggt när grundserien börjar närma sig sitt slut.

En som inte spelar idag är Marcus Eriksson. Däremot är Viktor Lodin tillbaka på lån från Örebro Hockey. 20-åringen gjorde det bra när han var i Vita Hästen senast. Fem poäng på tio matcher då.

19:00 i Himmelstalundshallen ikväll. Bästa tipset är att komma i god tid, för att vara säker på en plats. Och om man inte vill chansa kan man köpa sin sittplats redan nu, för endast 25 kr. På så vis kan du själv bestämma vart du hamnar i arenan.

Isåfall köper du biljett HÄR!

Dela inlägg
Afterice

Säsongens största seger för Vita Hästen - körde över Almtuna

Vita Hästen tog en stabil seger i Uppsala där man besegrade Almtuna med 5-0. Hemmalaget bjöd inte på så mycket till motstånd och gästerna kunde vinna utan att imponera.

På förhand kändes det som om matchen mellan Almtuna och Vita Hästen skulle bli en jämn och tuff tillställning. Men det blev inte riktigt så.

Almtuna imponerade inte och bjöd på flera enkla mål bakåt.

Ett exempel är Istvan Bartalis solo-mål i Powerplay som betydde 3-0 och ett annat är 4-0 som Jens Holmström kunde slå in efter en retur.

Matchen slutar 5-0 efter ett sista mål i matchen från Simon Fernholm med bara 29 sekunder kvar av matchen.

---

Nio skott från Almtuna. Det säger en hel del.

Väldigt svag statistik från hemmalaget.

Med nio skott framåt vinner man inga matcher och i detta fall blev det inte ens ett mål.

---

5-0.

Där har vi Vita Hästens största seger denna säsong. Tidigare hade man som mest vunnit med tre mål.

Härligt att det lossna. Men mot ett svagt motstånd denna kväll. Så det säger inte så mycket egentligen.

---

Tre poäng gör att man nu är uppe i 60 poäng och 105-97 i målskillnad.

Ett bra grepp om en playoff-plats. Men gäller att inte slappna av.

Dela inlägg
Afterice

Viktiga poäng står på spel i Uppsala

Med 14 matcher kvar av grundserien i HockeyAllsvenskan börjar varje match och poäng bli allt viktigare för Vita Hästens del.

Närmast har man Almtuna ikväll, på bortaplan. Lagen har spelat mot varandra två gånger denna säsong och har lämnat med en varsin straffseger.

Viktigt nu är att Vita Hästen kan hitta en högre lägstanivå. Dels för att kunna ta en plats på topp 8 först och främst, men även kunna vara med och utmana mot de bättre lagen i ett eventuellt Playoff-spel.

Laget som Vita Hästen ställer upp med kan ni se nedan och pucken den släpps klockan 19:00.

Dela inlägg
Afterice

Uppgifter: Vita Hästen tar in back från Södertälje SK

Vita Hästen uppges förstärka truppen. Enligt Hockeynews.se ska backen Marcus Fagerudd vara klar för klubben. Sajten skriver att 27-åringen lånas in resten av säsongen, för att sedan gå över permanent efter säsongen.

Den finska backen har spelat 21 matcher i HockeyAllsvenskan med SSK denna säsong och noterats för tre poäng.

På meritlistan finns 110 matcher i SHL där han spelat för Djurgården, Luleå och Mora. Även rutin från finska högstaligan.

SSK:s sportchef Mikael Samuelsson har redan bekräftat att man letar ny klubb till backen och det blir alltså Vita Hästen.

Dela inlägg
Afterice

Vita Hästen behöver inget SHL-lån

LHC-lånet, Adam Ginning, väckte känslor när han anlände till Vita Hästen. Likadant blev det när det stod klart att han återvänder till LHC efter att ha tagit brons i JVM.

Inga konstigheter, tycker jag!

Vita Hästen fick bättre backuppsättning och LHC fick en spelare i matchform. Något både Vita Hästen och LHC tjänade på, såklart.

Men nu får man förhålla sig till den trupp man har och efter senaste matchen mot Södertälje SK så kan man väl säga att det är intressant. Dåligt att tappa så pass mycket i slutet på den matchen, men det finns något intressant i årets Vita Hästen.

Det lag man har idag visar att man kan. Därför behövs inga SHL-lån. Dessutom verkar skadelistan ljusna lite. Senast var Arvid Aronsson tillbaka på backsidan och till kvällens hemmamatch mot Karlskorna ska Jacob Spångberg finnas med igen efter att ha missat senaste matchen.

En spännande tid framöver där Vita Hästen har sju poäng ner till niondeplats. Därmed har man överraskat många. Även mig.

Och långsiktigt är det bäst om man ger sina egna spelare chansen än att låna in andra. För ett lån vet man aldrig hur länge det varar.

Med det sagt får vi se om Adam Ginning (Back, LHC) eller Viktor Lodin (Forward, Örebro) kommer tillbaka denna säsong, men om inte, så är det ingen panik.

Dela inlägg
Afterice

Ett positivt besked för Vita Hästen

Vita Hästen avslutade 2019 på ett bra sätt genom att besegra Mora IK på hemmaplan. Nu kommer nästa positiva besked.

Arvid Aronsson är tillbaka.

Backen har den senaste tiden kämpat med att komma tillbaka från en skada och nu är han redo för spel igen.

– Jag har kört för fullt efter nyår. Jag är spelklar och har inte haft några bakslag även om det är lite stelt, berättar Aronsson för Norrköpings Tidningar.

21-åringen har denna säsong spelat 26 matcher i HockeyAllsvenskan med en notering på fyra poäng.

Dela inlägg