Afterice

Bild från Bildbyrån

Matcherna i slutspelsserien ställs in ikväll

Ikväll var det tänkt att tre matcher i slutspelsserien skulle spelas, men så verkar inte bli fallet. Nu rapporterar Sportbladet att HockeyAllsvenskan ställer in matcherna.

"Spelare i Vita Hästen har insjuknat", skriver tidningen.

Flera spelare i lag ska ha insjuknat, men ännu inte bekräftat att det ska röra sig om coronaviruset.

– Det är inte bekräftat att det handlar om coronaviruset, säger hockeyallsvenskans styrelseordförande Håkan Svensson till tidningen.

"Beslutet har tagit av hockeyallsvenskans styrelse, men den formella beslutet ska Svenska Ishockeyförbundet klockan 11.00.", skriver tidningen.

Afterice

Bild från Bildbyrån

Vita Hästens klubbchef om coronaviruset: "Vi följer de direktiv som kommer"

Det kan bli spel inför tomma läktare i svensk hockey inom en snar framtid. Detta efter att Coronaviruset har spridit sig i landet och samtidigt som Folkhälsomyndigheten vill begränsa sammankomster upp till 500 personer.

Det skulle påverka både SHL och HockeyAllsvenskan.

I skrivande stund finns inga beslut hur det kommer att bli, men Vita Hästens klubbchef, Dan Björkman, berättar att man följer direktiv som kommer.

– Vi följer de direktiv som kommer från myndigheter, Svenska hockeyförbundet och HockeyAllsvenskan. Så beroende för vad dom beslutar så kommer vi följa dessa direktiv, säger Dan Björkman till Sportbloggare.com.

  Hur skulle det påverka om så blir fallet?

  – Det är klart att tomma läktare skulle innebära sämre stämning i samband med matcher och ett intäktsbortfall.

  Bra intresse till fredagens hemmamatch mot SSK

   Ikväll spelar Vita Hästen borta mot Västerås i sin första match av Slutspelsserien innan man på fredag spelar hemma mot Södertälje. Intresset till den matchen är hittills bra.

   – Det upplever jag som positivt. Både vad det gäller förlängning av kort och att vi säljer en hel del biljetter till matchen. Sedan finns det säkert en koppling till hur det går i kvällens match mot Västerås också. Men så här långt bra.

   Hur känns det att laget tagit sig så här långt?

    – Det är jättekul. Vi hade en strategi inför den här säsongen att vi skulle ta kliv framåt sportsligt och det har tränare och spelare lyckas bra, säger Björkman och fortsätter:

    – Jätteroligt att vi får chansen att spela positivt slutspel igen.

    LÄS OCKSÅ: Hockeyettans ligachef om coronavirusoron: "Ställer allsvenskan in saknar vi två lag i kvalserien"

    Afterice

    Bild från Bildbyrån

    Så mycket pengar fick Vita Hästen in

    I helgen spelade IFK Norrköping match mot Falkenberg där intäkterna från 50/50-lotteriet skulle gå till Vita Hästen kraftsamling som är till för att klara elitlicensen i HockeyAllsvenskan till nästa säsong.

    Det såldes lotter. Många.

    Summan som Vita Hästen fick in blev nämligen 12.290 kronor.

    När klubben under söndagen uppdaterade sin mätare för hur mycket pengar man nu har samlat in via sin kraftsamling visar den 2,66 miljoner kronor.

    Det går åt rätt håll.

    Afterice

    Bild från Bildbyrån

    Vita Hästen får hjälp av IFK Norrköping

    Vita Hästen kraftsamlar för att klara av elitlicensen i HockeyAllsvenskan nästa säsong. På sin hemsida kan man se att man har 2,5 miljoner av målet som ligger på 7 miljoner kronor.

    Nu kommer man få hjälp från fotbollslaget IFK Norrköping.

    IFK Norrköping skriver på sin hemsida att alla intäkter från 50/50-lotteriet till helgens match mot Falkenberg i Svenska cupen, kommer skänkas till Vita Hästen.

    – Vi vill med detta visa att föreningarna i Norrköping står bakom varandra. Precis som IFK Norrköping bedriver Vita Hästen ett såväl framgångsrikt representationslag som en bred ungdomsverksamhet. Jag hoppas att så många som möjligt kommer till Östgötaporten för att stötta oss mot en slutspelsplats i Svenska cupen och samtidigt visar sitt stöd för Vita Hästen, säger klubbdirektör Jens Magnusson till IFK Norrköpings hemsida.

    Afterice

    Bild från Bildbyrån

    Uppgifter: Flera SHL-klubbar drar i Linus Andersson - ska ha gjort sitt val

    Linus Andersson har gjort en bra säsongen i Vita Hästen och har intresse på sig från flera klubbar i SHL, detta enligt Sportbladet.

    Det ska handla om Linköping, Växjö, Rögle och Djurgården. Och enligt tidningen ska nu 20-åringen vara överens med den sistnämnda klubben.

    Ingeting är dock påskrivet, enligt spelarens agent.

    – Men inget påskrivet någonstans, vi är inte riktigt i mål än, säger Erik Wallström till tidningen.

    På 46 matcher i HockeyAllsvenskan denna säsong har Andersson bidragit med 21 mål och totalt 34 poäng.

    Afterice

    Bild från Bildbyrån

    Vita Hästen klara för slutspelsserien

    Vita Hästen gör en bra säsong i HockeyAllsvenskan där man gått mycket bättre än förväntat. Nu har man också fått ett kvitto på sitt fina arbete då man är klara för slutspelsserien i HockeyAllsvenskan, detta med fyra omgångar kvar att spela.

    En skön känsla för laget att ha det klart. Det skapar en viss arbetsro att kunna fortsätta jobba på detaljer, men samtidigt är det bra om man kan avancera från sin sjundeplats till åtminstone en sjätteplats.

    För varje placering har sitt pris.

    Desto högre upp du kommer, desto fler poäng tar du med dig in i slutspelsserien. Med tanke på att denna serie endast är fem omgångar lång så är varje poäng viktig.

    Poängfördelningen ser ut enligt följande:

    • 3:a i HockeyAllsvenskan: 3 poäng
    • 4:a i HockeyAllsvenskan: 2 poäng
    • 5:a i HockeyAllsvenskan: 1 poäng
    • 6:a-8:a i HockeyAllsvenskan: 0 poäng

    Vita Hästen har 4 poäng färre än sexan Södertälje och 5 poäng färre än femma Västerås. Så än finns det chans att klättra uppåt i tabellen.

    Ned till åttondeplatsen är det hela 10 poäng. Så det är bara gasa och hoppas på bra utdelning i matcherna mot Modo, Kristianstad, Västerås och Almtuna.

    Grattis Vita Hästen! Nu fortsätter ni överraska!