• Hem
  • Svensk punktmarkering
Svensk punktmarkering

Bild från Bildbyrån

6/23/2020

Emil Forsberg fick äntligen starta en match för RB Leipzig igen när de tog emot Dortmund på hemmaplan i lördags. Matchen vann Dortmund med 2-0 och därmed blev det inga poäng för svensken som under en längre tid ryktats vara på väg bort från klubben. Tidigare har det spekulerats om att storklubbar som Arsenal och Tottenham varit intresserade. Men med tanke på ålder (29 år i höst), skadehistorik och en säsong fylld av bänknötande känns det mer rimligt att han går till något mindre lag i Premier League om han inte vill fortsätta sitta på bänken.

Manchester United spelade 1-1 mot Tottenham i återstarten av Premier League, en viktig poäng för Manchester United där Victor Nilsson Lindelöf startade och spelade 78 minuter innan han blev utbytt.

Alexander Isak startade mot Real Madrid, men det blev ingen repris från cupmötet tidigare i år då svensken gjorde stor succé. Real Madrid vann med 2-1 och Alexander Isak, precis som resten av Real Sociedad, går knappt att känna igen efter uppehållet.

Quaison gjorde äntligen mål igen för sitt Mainz, som i och med segern med 3-1 mot Werder Bremen säkrade nytt kontrakt i Bundesliga. Ludwig Augustinsson hoppade in i 44:e minuten för Werder Bremen.

I Köpenhamnsderbyt mellan FC Köpenhamn och Bröndby spelade tre svenskar från start, Karl-Johan Johnsson och Pierre Bengtsson i FCK och Simon Hedlund i Bröndby, där även Simon Tibbling fick hoppa in i andra halvlek. Den som stack ut mest bland svenskarna var Karl-Johan Johnsson som svarade för flertalet vassa räddningar och enligt mig bör vara självklar andremålvakt i landslaget. Noterbart var även att matchen spelades inför publik då 3000 åskådare tilläts se matchen från läktarplats.

Svensk punktmarkering

Bild från Bildbyrån

Fotbollshelg med allsvensk premiär

Söndagen bjöd på en mängd intressanta matcher med svenskintresse, däribland Mainz-Augsburg där Mainz åkte på en tung förlust samtidigt som Robin Quaison åter fick lämna planen mållös. Det har ryktats om att storklubbar som Bayer Leverkusen och Valencia visat intresse för svensken, men Quaison har inte hittat målet efter omstarten av Bundesliga och det är nog nödvändigt att den negativa trenden bryts för att hålla intresset vid liv.

Alexander Isak fick en dryg halvtimmes speltid när Real Sociedad tog emot Osasuna sent på söndagskvällen i en match som slutade 1-1. När slutsignalen ljöd runt midnatt hade Isak knappt rört bollen och med vetskap om att klockan skulle ringa bara några timmar senare hade i ärlighetens namn ett par timmar extra sömn varit betydligt mer tillfredsställande.

Söndagen hade varit lika deppig som Krister Petersons intetsägande presskonferens några dagar tidigare om det inte vore för att Allsvenskan äntligen var tillbaka. Kul att se så många talanger få speltid där AIK:s Robin Tihi förmodligen gjorde störst avtryck, som förutom ett i stort sett fläckfritt försvarsspel även gjorde mål i sin allsvenska debut. Fortsätter han på den vägen bör det vara ett namn för U21-landslaget inom en snar framtid.

Muamer Tankovic sköt sig ännu närmre en utlandsflytt i och med sina två mål mot Östersund. Det återstår att se i vilken liga han hamnar i, personligen tror jag ett mittenlag i Serie A hade passat honom bra.

Marcus Berg valde att skriva på ett nytt kontrakt för ryska Krasnodar istället för en återkomst till Allsvenskan och IFK Göteborg. Ett smart beslut för att behålla landslagsplatsen till nästa års EM-slutspel, då det hade varit svårare för Janne Andersson att motivera Bergs landslagsplats ifall han hade spelat i Allsvenskan, än som nu, ett topplag i ryska ligan.