6/23/2020

Bild från Bildbyrån

6/23/2020

Emil Forsberg fick äntligen starta en match för RB Leipzig igen när de tog emot Dortmund på hemmaplan i lördags. Matchen vann Dortmund med 2-0 och därmed blev det inga poäng för svensken som under en längre tid ryktats vara på väg bort från klubben. Tidigare har det spekulerats om att storklubbar som Arsenal och Tottenham varit intresserade. Men med tanke på ålder (29 år i höst), skadehistorik och en säsong fylld av bänknötande känns det mer rimligt att han går till något mindre lag i Premier League om han inte vill fortsätta sitta på bänken.

Manchester United spelade 1-1 mot Tottenham i återstarten av Premier League, en viktig poäng för Manchester United där Victor Nilsson Lindelöf startade och spelade 78 minuter innan han blev utbytt.

Alexander Isak startade mot Real Madrid, men det blev ingen repris från cupmötet tidigare i år då svensken gjorde stor succé. Real Madrid vann med 2-1 och Alexander Isak, precis som resten av Real Sociedad, går knappt att känna igen efter uppehållet.

Quaison gjorde äntligen mål igen för sitt Mainz, som i och med segern med 3-1 mot Werder Bremen säkrade nytt kontrakt i Bundesliga. Ludwig Augustinsson hoppade in i 44:e minuten för Werder Bremen.

I Köpenhamnsderbyt mellan FC Köpenhamn och Bröndby spelade tre svenskar från start, Karl-Johan Johnsson och Pierre Bengtsson i FCK och Simon Hedlund i Bröndby, där även Simon Tibbling fick hoppa in i andra halvlek. Den som stack ut mest bland svenskarna var Karl-Johan Johnsson som svarade för flertalet vassa räddningar och enligt mig bör vara självklar andremålvakt i landslaget. Noterbart var även att matchen spelades inför publik då 3000 åskådare tilläts se matchen från läktarplats.