Fantastisk insats av Alsenfelt bäddade för seger för Redhawks

Den första kvartsfinalmatchen mellan Frölunda Indians och Malmö Redhawks blev en intensiv sådan. De 9647 åskådarna på plats i Scandinavium bjöds på mängder med målchanser och fartfylld hockey när Malmö Redhawks vann med 1-2 och därmed tog ledningen med 1-0 i matcher.

Den första perioden var en fartfylld sådan med många målchanser. Hemmalaget vann skottstatistiken med 12-5 och det var även hemmalaget som hade de flesta målchanserna. Oscar Alsenfelt i Malmökassen stod för en rad spektakulära räddningar och såg till att inte släppa några puckar förbi sig i den första perioden. Även Malmö hade några farliga målchanser.

Den andra perioden bjöd, till skillnad från den första perioden, på mål. Inom loppet av en och en halv minut var resultatet 1-2. Först petade Lars Bryggman in matchens första mål och drygt en minut senare utökade Robin Alvarez till 0-2 för gästerna. Men hemmalaget replikerade snabbt. 23 sekunder efter 0-2-målet reducerade Victor Olofsson till 1-2.

Den tredje perioden slutade mållöst, trots mängder med chanser för hemmalaget. Kvällens bästa spelare är helt klart Oscar Alsenfelt som såg till att stänga igen fullständigt. Alsenfelt motade hela 37 skott av 38 möjliga!

Kvartsfinalmatch nummer två spelas på onsdag i Malmö Arena.