Nedsläpp går igenom SSK 2020/2021

Bild från Bildbyrån

Nedsläpp går igenom SSK 2020/2021

Här betygsätter jag Södertäljes lagdelar i en skala mellan + till +++++ samt ger en kommentar hur det ser ut inför säsongen.

Målvakterna +++

Alexander Sahlin

Fredrik Bergvik

Målvaktssidan för Södertälje är oförändrad jämfört med förra säsongen. Däremot så har båda målvakterna en del att bevisa denna säsong. Sahlin har visat att han kan vara en bra målvakt på hockeyallsvensk nivå och Bergvik gjorde några riktigt vassa matcher i slutet av förra säsongen. Det som saknades var jämnheten och på förhand Södertäljes svagaste lagdel enligt mig. SSK:s supportrar får hålla tummarna att nya tekniken som Fredrik Bergvik tränat in med målvaktstränare Calle Brattenberg sätter sig för nästkommande säsong samt att Alexander Sahlin kan hålla den stabila nivå som han visat att han besitter. Händer det så kan man snabbt höja betyget på målvaktssidan.

Backarna +++

Axel Andersson (lån)

Alexander Falk

Andreas Hjälm

Bobbo Petersson

Carl Wäng

Henrik Malmström

Oscar Von Sivers

Sebastian Walfridsson

Backsidan denna säsongen ser bättre ut från start än den gjorde när förra säsongen tog sin början. Säsongen 19/20 släppte man in 150 mål (ett snitt på cirka 3 mål per match). Dessvärre för SSK så har de två succelånen Adam Wilsby och August Berg återvänt till Skellefteå respektive Leksand. Försvarsspelet blev bättre under slutet av förra säsongen och stommen av backbesättningen finns fortfarande kvar med Andreas Hjelm i spetsen.

Hoppet är väl att Axel Andersson ska vara kvar en offensiv kraft där supportrarna får hålla tummarna att han blir kvar under hela säsongen, beroende på ifall han tar en plats hos Anaheim. Andersson får ses som en ung skridskoskicklig back som kommer att klocka mycket istid per match. Ett annat spännande nyförvärv, Oscar Von Sivers som senast spelade i den tjeckiska högstaligan är nybliven lagkapten. En rutinerad spelare som dessutom spelat alla spelformer i Tjeckien samt som jag tycker visat ett lugn under de två inledande träningsmatcherna.

Forwards ++++

Emil Alba

Emil Aronsson

Matt Baily

Carl Becker

Christopher Bengtsson

Ludwig Blomstrand

Lucas Carlsson

Samuel Fagemo (lån)

Jacob Dahlström

Hugo Gustafsson

Anton Heikkinen

Rasmus Kahilainen

Måns Lindbäck

Nick Olesen

Enligt mitt tycke Södertäljes mest spännande lagdel. SSK fick för en gångs skull behålla sin toppduo Nick Olesen och Ludwig Blomstrand. Dessutom har man gjort en del spännande nyförvärv. Anton Heikkinen ska vara en ung snabb spelare, het runt kassen som kan producera mål. Sedan så fick man behålla JVM talangen Hugo Gustafsson samt klubbens stora prestigevävning Matt Bailey som ansluter till laget i dagarna.

Den stora förändringen som jag kan se bland Södertäljes forwards är djupet i truppen. Spelare som Dahlström, Aronsson och Alba kanske inte ser ut som stjärnor i toppen men de ska inte heller vara. Tidigare har det ofta talats om just bredden i truppen som saknas och där tycker jag verkligen att sportchef Mikael Samuelsson lyckats med årets lagbygge, spets men ändå en bredd. Dessutom så har man spetsat till det ytterligare med Samuel Fagemo i början av säsongen som jag tidigare skrivit om här

Tränare +++

Dennis Bozic

Nichlas Falk


Relativt oprövat tränarpar som huvudtränare. Sedan duon tog över från Ulf Lundberg förra vintern så har Södertälje steppat upp. Bozic som kommit upp från juniorleden har verkligen tagit chansen och Falk med erfarenheter från främst Djurgården både som spelare och ledare komplimenterar bra. Vi får se hur de går för tränarduon under deras första hela säsong där man får sätta sin egen prägel på laget.

Sammanfattning

Laget bör enligt mig vara betydligt stabilare än föregående säsong. Södertälje har spetsat till det med en del spännande nyförvärv och man bör garanterat ta sig till slutspel utan att riktigt hota i lag som Björklöven och Modo i tabelltoppen. Vad tror ni om SSK denna säsong? Kommentera nedan.

Tack för er tid!